Adventskalender voor jongens 2022 – onze top 10

Op zoek naar een adventskalender jongens voor 2022? Wij hebben de mooiste jongens adventskalenders voor je op een rijtje gezet. Een adventskalender is namelijk een super leuk cadeau voor sinterklaas. Je geeft namelijk 24 mini cadeautjes in één! Elke adventskalender bevat namelijk 24 vakjes/luikjes met daarachter een nieuwe verrassing. Je begint met het openen van de adventskalender op 1 december. Het laatste vakje open je vervolgens op kerstavond: 24 december.

Hieronder vind je de mooiste adventskalenders voor jongens van 2022. Natuurlijk zijn deze adventskalenders voor iedereen bedoeld, echter worden deze vooral voor jongens gekocht. Als je op de afbeelding klikt van de adventskalender (of de rode button) ga je gelijk naar de webshop met meer informatie en de actuele prijs. Houd overigens altijd goed de levertijd in de gaten en wacht niet te lang met bestellen, sommig adventskalenders kunnen snel uitverkocht zijn.

10. Fidget Toys adventskalender – luxe uitvoering

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Bron: Bol.com

We kunnen er dit jaar niet omheen: fidget-toys. De youtube en TikTok video’s over deze grappige speeltjes vliegen je om de oren! Deze adventskalender bevat maar liefst 24 verrassende fidget toys zoals pop-its, pop beans en Mochi’s. Niets is leuker dan 24 dagen lang elke dag weer iets nieuws te ontdekken in deze verrassende adventskalender. Dit is een extra luxe versie die bestaat uit een grote doos met daarin 24 pakjes met daarin de fidget verrassing. Er zijn meerdere varianten en fidget adventskalenders verkrijgbaar, je vind ze allemaal via onderstaande knop:

niek Mochi, een nieuwe Pop it of misschien zelfs de nieuwe pop beans? Maak de vakjes open en ontdek het 

Bekijk inhoud & prijs

9. Pokémon adventskalender

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Bron: Amazon

Pokémon is dit jaar ongekend populair! Er waren dit jaar meerdere adventskalenders van Pokémon te koop maar de meeste zijn alweer uitverkocht. Gelukkig is deze originele Pokémon adventskalender van Mega Construx wel nog verkrijgbaar! Mega Construx is vergelijkbaar met Lego en heeft de officiële licentie van Pokemon in handen. Dit is dan ook een origineel gelicenseerd Pókemon product. De adventskalender bevat maar liefst 246 bouwstenen waarmee je een eigen Pokemon kerstwereld kunt bouwen! De adventskalender is alleen nog te koop via de Duitse Amazon, maar je kunt hier gewoon met je Nederlandse account bestellen. Uiteraard wordt deze adventskalender ook gewoon in Nederland geleverd.

Bekijk inhoud & prijs

8. Goochel adventskalender 2022

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Bron: Amazon

Deze adventskalender vinden we zo leuk en origineel! Het is het beste te vergelijken met een traditionele goocheldoos, echter in de vorm van een adventskalender. Open elke dag een luikje en ontdek weer een nieuwe truc. Verzamel alle 24 trucs zodat je op kerstavond je eigen kerst-goochelshow kunt geven! Doordat je alles 1-voor-1 opent heb je voldoende tijd om ook goed te oefenen. De adventskalender heeft bovendien een leuke prijs en wordt door de Nederlandse Amazon gratis bij je thuisbezorgd!

Bekijk inhoud & prijs

7. Hot Wheels auto adventskalender

Leeftijd: 3+

Hot wheels adventskalender 2021 inhoud

Bron: Bol.com

Dit is de nieuwe Hot Wheels adventskalender voor 2022. Al vele jaren komt Mattel (de maker van Hot Wheels) weer met een nieuwe adventskalender op de proppen. De adventskalender is dan ook ieder jaar weer erg populair. Je krijgt dan ook maar liefst 8 verschillende Hot Wheels auto per adventskalender en heel veel leuke winterse accessoires voor je Hot Wheels collectie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sneeuwpop, een sneeuwschans en zelfs een slee die je onder je Hot Wheels kunt bevestigen.

De Hot Wheels adventskalender is bij Bol.com inmiddels uitverkocht, maar wel nog (met korting!) verkrijgbaar bij de Nederlandse Amazon (incl. gratis verzending). Tip: Pak gelijk enkele leuke pre-Black Friday cadeaus mee met flinke kortingen!

Bekijk inhoud & prijs (Bol.com) Bekijk inhoud & prijs (Amazon)

6.  Bouw je eigen robot adventskalender (2022 editie)

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Bron: Amazon

Deze robot adventskalender is volgens Amazon een van dé ‘bestsellers’ van 2022! Het is een adventskalender voor de techneuten onder ons. Het is een bouwpakket waarmee je een eigen robot-auto kunt bouwen (zonder solderen!). Het is niet zomaar een auto, de auto is zo geprogrammeerd dat deze een lijn kan herkennen en volgt. Je kunt dus een heel parcours tekenen die je eigen auto vervolgens zal afleggen. Het leukste van deze adventskalender is dat je echt tot het allerlaatste vakje moet wachten totdat je robot helemaal compleet is. Je geduld wordt dus op de proef gesteld! Maar dat is juist het hele idee van een adventskalender. Kleine tip: koop ook gelijk de batterijen mee zodat je de auto op kerstavond gelijk kunt testen! Let op: de handleiding in deze adventskalender is in het Engels en Duits.

Bekijk inhoud & prijs

5. Schleich adventskalender

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Schleich adventskalenders 2021

Bron: Bol.com

Ook de adventskalenders van Schleich zijn ontzettend populair en super leuk voor (jongere) jongens. Schleich staat bekend om de zeer gedetailleerde speelfiguren in verschillende thema’s. Bij jongens is met name de Farm World en de Wild Life adventskalender van Schleich erg populair. Er zijn overigens ook nog adventskalenders van Schleich te koop van eerdere jaren, zo was er in 2020 ook een Dino versie. Alle adventskalenders van Schleich vind je via onderstaande knop:

Bekijk inhoud & prijs

4. Carrera RC buggy auto adventskalender (bouwpakket)

Leeftijd: vanaf 12 jaar

Bron: Amazon

Van deze stoere adventskalender gaat waarschijnlijk ook het hart van papa sneller kloppen! Wellicht heeft hij vroeger wel een Carrera racebaan gehad (daar staat het merk voor bekend). Dit is een radiografisch bestuurbare auto van Carrera die je zelf kunt besturen en moet opbouwen! Net als de hierboven benoemde robot-adventskalender blijft het uitpakken van de adventskalender spannend tot het laatste moment! Je hebt de inhoud van het laatste vakje dan ook nodig om de race te kunnen starten. Elke dag vind je een nieuw onderdeel zodat je één-voor-één je eigen racebuggy bouwt. De kwaliteit is ontzettend goed (zoals je van Carrera mag verwachten). Bovendien wordt er ook een schroevendraaier en zelfs batterijen meegeleverd en natuurlijk duidelijke (internationale) instructies met afbeeldingen.

Bekijk inhoud & prijs

3. Playmobil adventskalender

Leeftijd: vanaf 4 jaar

Bron: Bol.com

Natuurlijk mogen de Playmobil adventskalenders ook dit jaar niet ontbreken. Er zijn er ook dit jaar weer meerdere (klik hier voor het overzicht). Van de vier adventskalenders van Playmobil zijn er drie bijzonder populair bij jongens dit jaar:

  • De onderzee adventskalender met specials bruisballen van Tinti voor in bad.
  • De gloednieuwe Novelmore adventskalender met een fantasie-ridder thema. Novelmore is een zeer populaire serie van Playmobil.
  • Tot slot hebben we nog de originele Playmobil adventskalender in kerst thema. Dit jaar met thema ‘Santa’s Workshop’.

Overigens zijn er bij Bol.com ook nog heel veel andere Playmobil adventskalender van eerdere jaren met meerdere thema’s verkrijgbaar. Klik op onderstaande knop om het hele assortiment te zien:

Bekijk alle Playmobil adventskalenders (Bol.com) Bekijk alle Playmobil adventskalenders (Amazon)

2. Lego adventskalenders 2022

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Lego-adventskalenders-2022

Bron: Bol.com

De Lego adventskalenders heb je vast wel eens gezien. Deze zijn simpelweg de meest bekende en ieder jaar weer de best verkochte adventskalenders. Lego is immers ontzettend populair bij heel veel jongens, maar zeker ook meisjes en zelfs volwassenen! Er zijn in 2022 maar liefst vijf (!) nieuwe Lego adventskalenders, waaronder:

  • De Lego City adventskalender voor je Lego stad (met een Lego kerstman!)
  • Lego Friends adventskalender (maar bedoelt voor meisjes).
  • Lego Harry Potter adventskalender (inclusief mini-spel)
  • Star Wars adventskalender met bekende Star Wars Lego-figuren in kerstthema.
  • Lego Marvel Avengers adventskalender (de eerste Marvel adventskalender van Lego ooit!)

Natuurlijk vind iedereen een andere Lego serie het leukste. Alle Lego adventskalender van 2022 en van iedere jaren zijn verkrijgbaar bij Bol.com en bij Amazon via onderstaande knop:

Bekijk alle Lego adventskalenders (Bol.com) Bekijk alle Lego adventskalenders (Amazon)

1 Revell helicopter adventskalender

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Bron: Amazon

Dit is naar ons idee de allerleukste adventskalender voor jongens van 2022! De Revell RC helicopter adventskalender! Met deze adventskalender bouw je een eigen helicopter die ook nog eens echt kan vliegen! Je moet de helicopter wel zelf in elkaar zetten. Geen nood: er worden instructies meegeleverd met duidelijk plaatjes. Ook wordt er een schroevendraaier, batterijen en een afstandbediening meegeleverd. Dat is overigens nog niet alles: er wordt zelfs ook nog een tweede ‘body’ en extra propellers meegeleverd. Zo kun je een rode kerst helicopter bouwen of een vette groene helicopter! Ook in dit bouwpakket vind je achter ieder vakje een onderdeel – zo bouw je elke dag je helicopter verder op en kun je op kerstavond lekker gaan rondvliegen! De helicopter is te koop bij Amazon. Klik op onderstaande knoppen voor de actuele prijzen. Er zijn overigens meerdere varianten te koop (waarbij de helicopter er net iets anders uitziet).

Bekijk inhoud & prijs

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate links.