Top 10 leukste adventskalenders voor jongens 2022

leukste-adventskalenders-voor-jongens-top-10-2022

Dit zijn de 10 leukste adventskalenders voor jongens 2022! Wij hebben de mooiste jongens adventskalenders voor je op een rijtje gezet. Een adventskalender is namelijk een super leuk cadeau voor sinterklaas. Je geeft namelijk 24 mini cadeautjes in één! Elke adventskalender bevat namelijk 24 vakjes/luikjes met daarachter een nieuwe verrassing. Je begint met het openen van de adventskalender op 1 december. Het laatste vakje open je vervolgens op kerstavond: 24 december.

Hieronder vind je de leukste adventskalenders voor jongens van 2022. Natuurlijk zijn deze adventskalenders voor iedereen bedoeld, echter worden deze vooral voor jongens gekocht. Als je op de afbeelding klikt van de adventskalender (of de rode button) ga je gelijk naar de webshop met meer informatie en de actuele prijs. Houd overigens altijd goed de levertijd in de gaten en wacht niet te lang met bestellen, sommig adventskalenders kunnen snel uitverkocht zijn.

10. Jurrassic World adventskalender

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Bron: Bol.com

Nieuw voor 2022 is deze toffe Jurassic World adventskalender van Mattel. Deze adventskalender beidt 24 dagen lang spannend uitpakplezier. Ontdek elke dag een nieuwe dino van de bekende films of een leuke accessoire, waaronder hekwerken en natuurlijk de iconische Jurassic Park poort.

Bekijk inhoud & prijs

9. Pokémon kaarten adventskalender

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Pokémon kaarten adventskalender

Bron: Bol.com

Pokémon is dit jaar ongekend populair! Er waren dit jaar meerdere adventskalenders van Pokémon te koop maar de meeste zijn alweer uitverkocht. Gelukkig is deze originele Pokémon kaarten adventskalender wel nog verkrijgbaar!

Eerlijk is eerlijk, deze is niet goedkoop, maar wel de must-have Pokémon adventskalender voor alle fans van Pokémon kaarten. De box bevat diverse boosterpakketten, funpacks, een codekaar voor het Pokémon online Trading Card Game en nog veel meer!

Bekijk inhoud & prijs

8. Game adventskalender

Is jouw zoon een echte gamer? Er zijn dit jaar tal van spellen te koop gebaseerd op bekende games. Hieronder vind je een overzicht van de vetste games-spellen. De inhoud verschilt per adventskalender.

Roblox adventskalender

Leeftijd: vanaf 6 jaar

roblox-adventskalende

Bron: Amazon

Ontdek 24 dagen lang de tofste Roblox figuurtjes. Ook bevat deze Roblox adventskalender twee exclusieve virtuele items voor in het spel. Let op: deze adventskalender is zo populair dat deze bijna overal uitverkocht is. De laatste items zijn nu nog te koop bij Amazon via onderstaande knop

Bekijk inhoud & prijs

Funko Fortnite adventskalender

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Bron: Bol.com

Ook supertof is deze Fortnite adventskalender. Dit is een officiële Funko Pocket Pop! adventskalender met 24 Funko figuurtjes. Kenmerkt aan deze figuren zijn de grote hoofden en kleine lijfjes. Funko Pops zijn ontzettend populair onder gamers. Het is dan ook zeker geen verrassing dat Funko vorig jaar deze adventskalender heeft uitgebracht. De kalender was zo populair dat deze ook in 2022 weer opnieuw is uitgebracht is en nu te bestellen is via onderstaande knop.

Bekijk inhoud & prijs

Super Mario adventskalender

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Bron: Amazon

Natuurlijk mag Super Mario ook niet ontbreken tussen deze game adventskalenders. Deze adventskalender bestaat uit een complete speelset met veel Mario figuren (inclusief Mario zelf, Luigi etc.) en toffe (kerst)accessoires. Er zijn meerdere varianten te koop, je vindt ze allemaal via onderstaande knop:

Bekijk inhoud & prijs (Amazon) Bekijk inhoud & prijs (Bol.com)

Nintendo Switch adventskalender spel

Nintendo Switch adventskalender spel

Bron: Bol.com

Tot slot is er ook nog een echt adventskalender-spel te koop! Dit is een soort digitale adventskalender voor de Nintendo Switch. Het spel bevat 25 mini-games waarvan er elke dag 1 nieuwe beschikbaar komt (net als een echte adventskalender). De spellen zijn leuk voor de hele familie! Je kunt er echter ook voor kiezen om de spellen direct beschikbaar te stellen, dan hoef je niet te wachten.

Bekijk inhoud & prijs

7. Hot Wheels auto adventskalender

Leeftijd: 3+

Hot Wheels adventskalender 2022 inhoud

Bron: Bol.com

Dit is de nieuwe Hot Wheels adventskalender voor 2022. Al vele jaren komt Mattel (de maker van Hot Wheels) weer met een nieuwe adventskalender op de proppen. De adventskalender is dan ook ieder jaar weer erg populair. Je krijgt dan ook maar liefst 8 verschillende Hot Wheels auto per adventskalender en heel veel leuke winterse accessoires voor je Hot Wheels collectie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sneeuwpop, een sneeuwschans en zelfs een slee die je onder je Hot Wheels kunt bevestigen.

De Hot Wheels adventskalender is bij Bol.com inmiddels uitverkocht, maar wel nog (met korting!) verkrijgbaar bij de Nederlandse Amazon (incl. gratis verzending).

Bekijk inhoud & prijs (Bol.com) Bekijk inhoud & prijs (Amazon)

6.  Bouw je eigen robot adventskalender (2022 editie)

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Bron: Amazon

Deze robot adventskalender is volgens Amazon een van dé ‘bestsellers’ van 2022! Het is een adventskalender voor de techneuten onder ons. Het is een bouwpakket waarmee je een eigen robot-auto kunt bouwen (zonder solderen!). Het is niet zomaar een auto, de auto is zo geprogrammeerd dat deze een lijn kan herkennen en volgt. Je kunt dus een heel parcours tekenen die je eigen auto vervolgens zal afleggen. Het leukste van deze adventskalender is dat je echt tot het allerlaatste vakje moet wachten totdat je robot helemaal compleet is. Je geduld wordt dus op de proef gesteld! Maar dat is juist het hele idee van een adventskalender. Kleine tip: koop ook gelijk de batterijen mee zodat je de auto op kerstavond gelijk kunt testen! Let op: de handleiding in deze adventskalender is in het Engels en Duits.

Bekijk inhoud & prijs

5. Schleich adventskalender

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Schleich adventskalenders 2022

Bron: Bol.com

Ook de adventskalenders van Schleich zijn ontzettend populair en super leuk voor (jongere) jongens. Schleich staat bekend om de zeer gedetailleerde speelfiguren in verschillende thema’s. Bij jongens is met name de Farm World en de Wild Life adventskalender van Schleich erg populair. Er zijn overigens ook nog adventskalenders van Schleich te koop van eerdere jaren, zo was er in 2020 ook een Dino versie. Alle adventskalenders van Schleich vind je via onderstaande knop:

Bekijk inhoud & prijs (Bol.com)

4. Carrera RC buggy auto adventskalender (bouwpakket)

Leeftijd: vanaf 12 jaar

Bron: Amazon

Van deze stoere adventskalender gaat waarschijnlijk ook het hart van papa sneller kloppen! Wellicht heeft hij vroeger wel een Carrera racebaan gehad (daar staat het merk voor bekend). Dit is een radiografisch bestuurbare auto van Carrera die je zelf kunt besturen en moet opbouwen! Net als de hierboven benoemde robot-adventskalender blijft het uitpakken van de adventskalender spannend tot het laatste moment! Je hebt de inhoud van het laatste vakje dan ook nodig om de race te kunnen starten. Elke dag vind je een nieuw onderdeel zodat je één-voor-één je eigen racebuggy bouwt. De kwaliteit is ontzettend goed (zoals je van Carrera mag verwachten). Bovendien wordt er ook een schroevendraaier en zelfs batterijen meegeleverd en natuurlijk duidelijke (internationale) instructies met afbeeldingen.

Bekijk inhoud & prijs

Extra tip: Revell helicopter adventskalender

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Bouw je eigen helicopter

Bron: Amazon

Naast bovenstaande Carrera RC auto is er ook een radiografisch bestuurbare helicopter adventskalender verkrijgbaar! Met deze adventskalender bouw je een eigen helicopter die ook nog eens echt kan vliegen! Je moet de helicopter wel zelf in elkaar zetten. Geen nood: er worden instructies meegeleverd met duidelijk plaatjes. Ook wordt er een schroevendraaier, batterijen en een afstandbediening meegeleverd. Dat is overigens nog niet alles: er wordt zelfs ook nog een tweede ‘body’ en extra propellers meegeleverd. Zo kun je een rode kerst helicopter bouwen of een vette groene helicopter! Ook in dit bouwpakket vind je achter ieder vakje een onderdeel – zo bouw je elke dag je helicopter verder op en kun je op kerstavond lekker gaan rondvliegen! De helicopter is te koop bij Amazon. Klik op onderstaande knoppen voor de actuele prijzen. Er zijn overigens meerdere varianten te koop (waarbij de helicopter er net iets anders uitziet).

Bekijk inhoud & prijs (Amazon) Bekijk inhoud & prijs (Bol.com)

3. Playmobil adventskalender

Leeftijd: vanaf 4 jaar

Bron: Bol.com

Natuurlijk mogen de Playmobil adventskalenders ook dit jaar niet ontbreken. Er zijn er ook dit jaar weer meerdere (klik hier voor het overzicht). Van de vier adventskalenders van Playmobil zijn er drie bijzonder populair bij jongens dit jaar:

  • De onderzee adventskalender met specials bruisballen van Tinti voor in bad.
  • De gloednieuwe Novelmore adventskalender met een fantasie-ridder thema. Novelmore is een zeer populaire serie van Playmobil.
  • Tot slot hebben we nog de originele Playmobil adventskalender in kerst thema. Dit jaar met thema ‘Santa’s Workshop’.

Overigens zijn er bij Bol.com ook nog heel veel andere Playmobil adventskalender van eerdere jaren met meerdere thema’s verkrijgbaar. Klik op onderstaande knop om het hele assortiment te zien:

Bekijk alle Playmobil adventskalenders (Bol.com) Bekijk alle Playmobil adventskalenders (Amazon)

2. Lego adventskalenders 2022

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Lego-adventskalenders-2022

Bron: Bol.com

De Lego adventskalenders heb je vast wel eens gezien. Deze zijn simpelweg de meest bekende en ieder jaar weer de best verkochte adventskalenders. Lego is immers ontzettend populair bij heel veel jongens, maar zeker ook meisjes en zelfs volwassenen! Er zijn in 2022 maar liefst vijf (!) nieuwe Lego adventskalenders, waaronder:

  • De Lego City adventskalender voor je Lego stad (met een Lego kerstman!)
  • Lego Friends adventskalender (maar bedoelt voor meisjes).
  • Lego Harry Potter adventskalender (inclusief mini-spel)
  • Star Wars adventskalender met bekende Star Wars Lego-figuren in kerstthema.
  • Lego Marvel Guardians of the Galaxy adventskalender

Natuurlijk vind iedereen een andere Lego serie het leukste. Alle Lego adventskalender van 2022 en van iedere jaren zijn verkrijgbaar bij Bol.com en bij Amazon via onderstaande knop:

Bekijk alle Lego adventskalenders (Bol.com) Bekijk alle Lego adventskalenders (Amazon)

1. Coca Cola kersttruck adventskalender

Leeftijd: vanaf 12 jaar

coca-cola-adventskalender-truck-2022

Bron: Bol.com

Op nummer 1 van de leukste adventskalenders voor jongens staat deze Coca Cola kersttruck adventskalender. Deze adventskalender is van het bekende merk Revell (waar bovenstaande helicopter ook van is). Het is een 3D puzzel waarmee je de iconische Coca Cola truck mee kunt nabouwen! Het gaat hier om een 3D puzzel die ontzettend eenvoudig op te zetten is. De adviesleeftijd is 12+, maar de vrachtwagen is ook op te bouwen door jongere kinderen, samen met een volwassene.

Bekijk inhoud & prijs (Bol.com) Bekijk inhoud & prijs (Amazon)

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate links.