Adventskalender voor jongens – onze top 10

Op zoek naar een adventskalender jongens? Wij hebben de mooiste jongens adventskalenders voor je op een rijtje gezet. Een adventskalender is namelijk een super leuk cadeau voor sinterklaas. Je geeft namelijk 24 mini cadeautjes in één! Elke adventskalender bevat namelijk 24 vakjes/luikjes met daarachter een nieuwe verrassing. Je begint met het openen van de adventskalender op 1 december. Het laatste vakje open je vervolgens op kerstavond: 24 december.

Hieronder vind je de mooiste adventskalenders voor jongens van 2020. Natuurlijk zijn deze adventskalenders voor iedereen bedoeld, echter worden deze vooral voor jongens gekocht. Als je op de afbeelding klikt van de adventskalender (of de rode button) ga je gelijk naar de webshop met meer informatie en de actuele prijs. Houd overigens altijd goed de levertijd in de gaten en wacht niet te lang met bestellen, sommig adventskalenders kunnen snel uitverkocht zijn.

 

10. Jelly Belly -Bean Boozled – snoep adventskalender

Leeftijd: geen specifieke leeftijd / vanaf 3 jaar

Bron: Amazon

Eigenlijk hebben we het in dit artikel met name over speelgoed adventskalenders maar deze Jelly  Belly adventskalender willen we je zeker niet onthouden. Het is een snoep adventskalender (klik hier voor een totaal overzicht van alle snoep adventskalenders) met de bekende jelly beans snoepjes. Dit zijn kleine gekleurde snoepjes met verschillende smaken. Nu is deze adventskalender ook een soort durf-spel. Je vind namelijk achter ieder vakje een klein zakje met een specifieke kleur Jelly Beans. Deze zien er allemaal hetzelfde uit, maar de smaak kan verschillen! Je kunt een lekkere smaak hebben of juist een hele vieze. Zo zitten er gele Jelly Beans in die de smaak van citroen kunnen hebben of juist de smaak van schimmelkaas (bleh!). Ontzettend grappig, zeker als je samen met iemand anders (broer/zus/ouders) de adventskalender uitpakt! Durf jij te proeven? De adventskalender is te koop via de Duitse Amazon, maar is gewoon in Nederland te bestellen (en wordt ook gewoon hier bezorgd).  Je vindt hier ook nog heel veel andere snoep-adventskalenders.

Bekijk inhoud & prijs

 

9. Cars adventskalender met auto’s

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Bron: Bol.com

Cars fan? Dan moet je deze Cars adventskalender hebben van Mattel. De adventskalender bevat 24 Cars verrassingen in kerstthema, waaronder vijf metalen Cars auto’s. Natuurlijk inclusief Bliksem McQueen! Daarnaast kun je een eigen racebaan bouwen met de leuke accessoires waaronder pionnen, vangrails, vlaggen etc.. De adventskalender was vorig jaar al erg populair en wordt hoog gewaardeerd. De auto’s zijn namelijk van goede kwaliteit gezien ze van het merk Mattel zijn, die ook Hot Wheels maakt.

Nu met 46% korting bij Bol.com via onderstaande knop:

Bekijk inhoud & prijs

 

8. Goochel adventskalender 2020

Leeftijd: vanaf 8 jaar

 

Bron: Amazon

Deze adventskalender vinden we zo leuk en origineel! Het is het beste te vergelijken met een traditionele goocheldoos, echter in de vorm van een adventskalender. Open elke dag een luikje en ontdek weer een nieuwe truc. Verzamel alle 24 trucs zodat je op kerstavond je eigen kerst-goochelshow kunt geven! Doordat je alles 1-voor-1 opent heb je voldoende tijd om ook goed te oefenen. De adventskalender heeft bovendien een leuke prijs en wordt door de Nederlandse Amazon gratis bij je thuisbezorgd!

Bekijk inhoud & prijs

 

7. Hot Wheels auto adventskalender

Leeftijd: 3+

Bron: Amazon

Dit is de nieuwe Hot Wheels adventskalender voor 2020. Al vele jaren komt Mattel (de maker van Hot Wheels) weer met een nieuwe adventskalender op de proppen. De adventskalender is dan ook ieder jaar weer erg populair. Je krijgt dan ook maar liefst 8 verschillende Hot Wheels auto per adventskalender en heel veel leuke winterse accessoires voor je Hot Wheels collectie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sneeuwpop, een sneeuwschans en zelfs een slee die je onder je Hot Wheels kunt bevestigen.

De Hot Wheels adventskalender is bij Bol.com inmiddels uitverkocht, maar wel nog (met korting!) verkrijgbaar bij de Nederlandse Amazon (incl. gratis verzending). Tip: Pak gelijk enkele leuke pre-Black Friday cadeaus mee met flinke kortingen!

Bekijk inhoud & prijs

 

6.  Bouw je eigen robot adventskalender

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Bron: Amazon

Deze robot adventskalender is volgens Amazon een van dé ‘bestsellers’ van 2020! Het is een adventskalender voor de techneuten onder ons. Het is een bouwpakket waarmee je een eigen robot-auto kunt bouwen (zonder solderen!). Het is niet zomaar een auto, de auto is zo geprogrammeerd dat deze een lijn kan herkennen en volgt. Je kunt dus een heel parcours tekenen die je eigen auto vervolgens zal afleggen. Het leukste van deze adventskalender is dat je echt tot het allerlaatste vakje moet wachten totdat je robot helemaal compleet is. Je geduld wordt dus op de proef gesteld! Maar dat is juist het hele idee van een adventskalender. Kleine tip: koop ook gelijk de batterijen mee zodat je de auto op kerstavond gelijk kunt testen! Let op: de handleiding in deze adventskalender is in het Engels en Duits.

Bekijk inhoud & prijs

5. Schleich Dinosaurs adventskalender met dino’s

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Bron: Bol.com

Grrrrauww! Maak je dino verzameling helemaal compleet met de Schleich Dino adventskalender 2020 (98064). We lieten je al maanden geleden de complete Schleich adventskalender collectie zien. Het Duitse kwaliteitsmerk brengt ieder jaar weer meerdere adventskalenders uit waaronder deze Dinosaurs adventskalender. Natuurlijk bevat ook deze adventskalender 24 vakjes met verschillende dino’s, een dinoverzorger en heel veel accessoires. Ook vind je in deze adventskalender als extra enkele leuke dino-stickers!

Bekijk inhoud & prijs

 

4. Carrera RC buggy auto adventskalender (bouwpakket)

Leeftijd: vanaf 12 jaar

Bron: Amazon

Van deze stoere adventskalender gaat waarschijnlijk ook het hart van papa sneller kloppen! Wellicht heeft hij vroeger wel een Carrera racebaan gehad (daar staat het merk voor bekend). Dit is een radiografisch bestuurbare auto van Carrera die je zelf kunt besturen en moet opbouwen! Net als de hierboven benoemde robot-adventskalender blijft het uitpakken van de adventskalender spannend tot het laatste moment! Je hebt de inhoud van het laatste vakje dan ook nodig om de race te kunnen starten. Elke dag vind je een nieuw onderdeel zodat je één-voor-één je eigen racebuggy bouwt. De kwaliteit is ontzettend goed (zoals je van Carrera mag verwachten). Bovendien wordt er ook een schroevendraaier en zelfs batterijen meegeleverd en natuurlijk duidelijke (internationale) instructies met afbeeldingen.

Bekijk inhoud & prijs

 

3. Playmobil kerst adventskalender

Leeftijd: vanaf 4 jaar

 

Bron: Bol.com

Natuurlijk mogen de Playmobil adventskalenders ook dit jaar niet ontbreken. Er zijn er ook dit jaar weer meerdere (klik hier voor het overzicht). Dit is dé kerst-adventskalender van Playmobil waarmee je helemaal in de feeststemming komt! Dit jaar heeft de adventskalender de elfen-workshop als thema. De adventskalender bevat naast de kerstman, elven, Playmobil speelgoed zelfs een arendsslee! Dat is niet alles:er zit zelf een echt werkende lantaarn bij deze set! Overigens zijn er bij Bol.com ook nog heel veel andere Playmobil adventskalender van eerdere jaren met meerdere thema’s verkrijgbaar. Klik op onderstaande knop om het hele assortiment te zien:

Bekijk alle Playmobil adventskalenders

 

2. Lego adventskalenders 2020

Leeftijd: vanaf 5 jaar

De Lego adventskalenders heb je vast wel eens gezien. Deze zijn simpelweg de meest bekende en ieder jaar weer de best verkochte adventskalenders. Lego is immers ontzettend populair bij heel veel jongens, maar zeker ook meisjes en zelfs volwassenen! Naast de Lego Friends adventskalender (die vooral bedoeld is voor meisjes) zijn er dit jaar nog drie andere Lego adventskalenders verschenen:

  • De Lego City adventskalender voor je Lego stad (met een Lego kerstman!)
  • Lego Harry Potter adventskalender met een kerstbal als thema.
  •  Star Wars adventskalender met bekende Star Wars Lego-figuren in kerstthema (zelfs met een Darth Vater in kersttrui!)

Natuurlijk vind iedereen een andere Lego serie het leukste. Persoonlijk vonden we de Harry Potter variant van dit jaar wel erg leuk, zeker met het ‘kerstbal’ als thema. Alle Lego adventskalender van 2020 en van iedere jaren zijn verkijgbaar bij Bol.com via onderstaande knop:

Bekijk alle Lego adventskalenders

 

1 Revell helicopter adventskalender

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Bron: Bol.com

Dit is naar ons idee de allerleukste adventskalender voor jongens van 2020! De Revell RC helicopter adventskalender! Met deze adventskalender bouw je een eigen helicopter die ook nog eens echt kan vliegen! Je moet de helicopter wel zelf in elkaar zetten. Geen nood: er worden instructies meegeleverd met duidelijk plaatjes. Ook wordt er een schroevendraaier, batterijen en een afstandbediening meegeleverd. Dat is overigens nog niet alles: er wordt zelfs ook nog een tweede ‘body’ en extra propellers meegeleverd. Zo kun je een rode kerst helicopter bouwen of een vette groene helicopter! Ook in dit bouwpakket vind je achter ieder vakje een onderdeel – zo bouw je elke dag je helicopter verder op en kun je op kerstavond lekker gaan rondvliegen! De helicopter is zowel te koop bij Bol.com als bij Amazon. Klik op onderstaande knoppen voor de actuele prijzen. Tip: let ook op de levertijd.

Bekijk inhoud & prijs op Bol.com

 

Bekijk inhoud & prijs op Amazon