Koffie adventskalender 2023: het overzicht

Koffie adventskalender overzicht 2022

Op zoek naar een koffie adventskalender? Na het overzicht van de leukste thee adventskalender 2023 laten we je op deze pagina de leukste koffie adventskalenders zien van 2023. Eerder hebben we bijvoorbeeld ook al de L’Or en Nespresso adventskalender bekeken. Echter heb je thuis wellicht een koffieapparaat met bonen of met losse koffie. Goed nieuws: ook hiervoor bestaat een adventskalender! Dit soort adventskalenders zijn in Nederland overigens nog relatief nieuw. In het buitenland zijn deze echter ontzettend populair. Het is eigenlijk een grote surprise box voor koffie-liefhebbers waarbij je van te voren niet weet welke soort koffie je tegen gaat komen. Niet voor niets worden deze adventskalender cadeau gedaan. Natuurlijk kun je deze kalender ook jezelf cadeau doen. In dit artikel lees je alles over deze adventskalender en laten we je een compleet overzicht zien, zonder dat we de inhoud verklappen ?.

Wat is een koffie adventskalender?

Een koffie adventskalender is exact hetgeen wat je ervan verwacht: een adventskalender met koffie! Met een adventskalender tel je af tot Kerstmis. Deze bestaat uit 24 vakjes. Je opent vanaf 1 december elke dag een vakje. Achter ieder vakje vind je een nieuwe verrassing. Bij een koffie adventskalender is dit natuurlijk een nieuwe soort koffie. Dit kan een cup of capsule zijn (geschikt voor bijvoorbeeld een Nespresso machine of Dolce Gusto machine), maar er zijn ook adventskalenders met losse koffie (gemalen) en koffiebonen! Het is ideaal om nieuwe smaken en soorten koffie te ontdekken.

Aanbod en overzicht koffie adventskalenders 2023

Hieronder vind je een overzicht van de lekkerste en leukste koffie adventskalender van dit jaar. Wil je meer weten over een bepaalde kalender? Klik dan op de afbeelding of de knop. Hierin linken we ook gelijk naar de webwinkel waar je deze kunt bestellen. Deze adventskalenders zijn namelijk allemaal online te koop en worden naar je toe verzonden! In de winkel kom je deze adventskalenders namelijk nauwelijks tegen. We adviseren wel om niet te lang te wachten met bestellen want deze kalender kunnen snel uitverkocht zijn. Daarnaast linken we bij deze kalender ook door naar bijvoorbeeld de Duitse Amazon. Hier kun je als Nederland gewoon bestellen (de site is ook gewoon in het Nederlands), alleen duurt de verzending soms iets langer. Houdt hier rekening mee.

Nespresso adventskalender – klassiek

Bron: Nespresso

Deze adventskalender hebben we al uitgebreid omschreven in dit artikel. Dit gaat om de klassieke variant die geschikt is voor de (kleine) aluminium cups. De adventskalender bevat 23 originele Nespresso® cups inclusief enkele limited editions. Deze zijn dit jaar samengesteld in samenwerking met de Franse Patissier Pierre Hermé. Naast de heerlijk inhoud mag de verpakking er ook zijn: dit is naar onze mening de allermooiste adventskalender met koffie die er te koop is. Vooral het unieke 3D design waarmee je de kalender openschuift, maakt deze kalender een feestje om uit te pakken. Bovendien zit er ook nog een extra grote verrassing verscholen in het laatste vakje. Niet voor niets is deze kalender ieder jaar snel uitverkocht. Bestellen kan via onderstaande knop bij de officiële Nespresso e-boutique.

Bekijk meer

Nespresso Vertuo adventskalender

Bron: Nespresso

Naast bovenstaande ‘standaard’ adventskalender is er ook een Vertuo-variant. Deze is iets groter en bevat 23 Vertuo capsules (voor grotere koppen). Voor de rest is de inhoud vergelijkbaar met de andere versie. Ook deze is samengesteld in samenwerking met Pierre Hermes en exclusief te koop via de officiële Nespresso online webwinkel via onderstaande knop.

Bekijk meer

L’Or adventskalender

LOr-adventskalender 2022
Bron: Bol.com

Een alternatief van de Nespresso adventskalender is deze L’Or adventskalender. Deze bevat ook 24 aluminium cups, in dit geval van het merk L’Or. Ze passen op de L’Or machines maar ook op de Nespresso machines. Deze adventskalender komt in diverse designs en is een stukkje goedkoper dan de Nespresso variant. De adventskalender is officieel niet in Nederland uitgeracht maar is wel online te bestellen bij Bol.com

Bekijk meer

Friends adventskalender met capsules van Central Peek

Friends-koffie-adventskalender-2022
Bron: Amazon

Ben je fan van de serie Friends? Dan zoek niet verder! Dit is de Central Peek koffie adventskalender met de lekkerste koffie van de wereldberoemde koffiezaak uit de serie! Het gaat hier ook om een variant met capsules voor Nespresso apparaten. Er zitten heel veel heerlijke smaken in de kalender inclusief enkele zeer unieke variant met bijvoorbeeld: hazalnoot, kers, kaneel (ideaal voor de kerstdagen), speculoos en zelfs Crème Brulee! Wauw: dat wordt genieten de koude dagen voor kerst!

Dit is een echte thema-adventskalender die het hart van menig Friends-liefhebber sneller doet kloppen! Deze adventskalender is dan ook een zeer leuk en vooral origineel cadeau.

Bekijk meer

Dolce Gusto adventskalender

Bron: Bol.com

Heb je een Dolce Gusto apparaat dan moet je deze adventskalender hebben! Deze bevat een selectie van de lekkerste koffiespecialiteiten van Dolce Gusto. Het is een officiële adventskaelnder met originele cups. Ontdek elke dag weer een nieuwe koffiesmaak in deze toffe kalender. Het is een adventskalender in de vorm van een boek dat je kunt openklappen. Dat maakt deze extra leuk om neer te zetten op bijvoorbeeld het aanrecht.

Bekijk meer

Roth koffie adventskalender (geen koffieapparaat nodig!).

Roth-koffie-adventskalender
Bron: Amazon

Heb je geen koffieapparaat en wil je toch diverse soorten koffie-drankjes proberen? Dan moet je deze verrassende koffie adventskalender van Roth hebben! Roth is een Duitse uitgever van adventskalenders. Zij verzamelen diverse verrassingen van meerdere merken en maken daar adventskalenders van. Zo bieden ze bijvoorbeeld ook een adventskalender met diverse merken thee aan. Ook een Wellness-adventskalender mag niet ontbreken!

Deze koffie-variant bevat 24 verschillende soorten instant-koffie varianten en andere koffie-verrassingen. Instant-koffie is oploskoffie waar je enkel water bij toe hoeft te voegen. In de adventskalender zit gewoon zwarte koffie maar ook heerlijke koffie-specialiteiten waaronder cappuccino en Chai Latte. Het is supermakkelijk te bereiden: je hoeft enkel warm water toe te voegen en goed te roeren! Ook ideaal om mee te nemen op reis (camping, bungalowpark of vakantiehuisje).

Bekijk meer

C&T koffie adventskalender met hele koffiebonen

CT-adventskalender-koffie-bonen
Bron: Amazon

De echte koffieliefhebber werkt natuurlijk met hele koffiebonen die nog gemalen moet worden. Het maakt niet uit of je een vol-automatisch espresso-apparaat hebt of de bonen zelf maalt in een koffiemaler: dit is dé adventskalender die je dit jaar moet hebben! Ontdek 24 dagen de lekkerste koffiebonen van de allerbeste merken en branderijen! Deze C&T koffie adventskalender is de enige die 24 zakjes hele koffiebonen bevat. Daarbij gaat het hier ook nog eens om biologische en fair-trade koffiebonen uit diverse landen. In totaal bevat de adventskalender 13 verschillende koffiesmaken waaronder:

  • Biologische Colombia Excelso koffie (licht zoet)
  • Biologische Finca el Flamingo koffie uit Mexico (bloemige en heerlijke uitgebalanceerde smaak met noot-accenten).
  • FAIR Nicaragua los Papales bonnen: met fine kruiden gekweekt door de Lópex familie.

Bovendien zit er ook een link in naar een e-brochure waar je meer achtergornd informatie vind over de branderijen. De adventskalender is nu te bestellen via onderstaande knop.

Bekijk meer

Variant: C&T koffie adventskalender in de vorm van een slinger (gemalen of bonen)

CT-koffie-adventskalender-bonenkoffie slinger
Bron: Amazon

Naast bovenstaande adventskalender van C&T met koffiebonen is er ook deze variant in de vorm van een slinger. Deze adventskalender bestaat namelijk niet uit een doos maar uit 24 zakjes koffiebonen voorzien van een uniek nummer. Hang de zakjes met de speciale kerstverpakking op aan de meegeleverde slinger en haal iedere dag een nieuw zakje van de slinger om te genieten van een nieuwe koffiesmaak. Er is ook een variant verkrijgbaar met gemalen koffie.

Bekijk meer

Koffie adventskalender voor Senseo apparaten

koffie-adventskalender-pads-Senseo
Bron: Amazon

Heb je een pad-machine zoals bijvoorbeeld Senseo? Ook dan is er een adventskalender voor jou! Het gaat hier ook om een adventskalender van het merk C&T, dat verschillende soorten pads van diverse merken verwerkt heeft tot een grote adventskalender. Ontdek elke dag een nieuwe koffie-pad met een verrassende koffie-smaak. Ook dit gaat om de meest verrassende koffie uit de lekkerste koffie-branderijen wereldwijd! In totaal zitten er 24 pads in met 13 verschillende smaken. De koffie is fijngemalen en verwerkt tot een milieuvriendelijk pad geschikt voor alle pad-apparaten. Alle pads zijn bovendien individueel verpakt zodat smaak en aroma behouden blijven en dat proef je! Daarbij wordt er extra informatie geleverd over de herkomst van de koffie. Bovendien is veel koffie biologische en zelfs fair-trade!

Bekijk meer

Boxiland Gemalen koffie adventskalender

Koffie-adventskalender-gemalen-koffie
Bron: Amazon

Zet je nog heerlijke filter-koffie? Dan is er ook voor jou een adventskalender. In deze adventskalender vind je 24 zakjes met gemalen koffie (20 gram). Dit is goed voor ongeveer 2 tot 3 koppen (normaal gebruik je  7/8 gram per kop). De adventskalender is samengesteld door Boxiland die meerdere adventskaelnder met eten uitbrengen. Het leuke is dat er veel verschillende soorten koffie in deze kalender verstopt zit. Bovendien is deze kalender in Duitsland ingepakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bekijk meer

Shamila koffie adventskalender

Bron: Bol.com

Een alternatief op de Boxiland variant is deze Shamila adventskalender met gemalen koffie. Deze bevat 24 zakjes gemalen koffie van 17 gram (2 kopjes). Het gaat hier om 24 verschillende soorten koffie!

Bekijk meer

Ook leuk: je eigen koffie adventskalender maken (DIY idee)

DIY-koffie-adventskalender
Bron: Amazon

Tot slot kwamen we ook nog dit bijzondere DIY-pakket tegen. Met dit pakket maak je een eigen adventskalender (al dan niet met koffie). De set bestaat uit 24 originele koffiebekers met desksels en veel accessoires om deze te decoreren (waaronder verschillende soorten sierlijke tape en natuurlijk stikcers met 24 nummers). Vul de kopjes met een verrassende inhoud (bijvoorbeeld koffie, thee of andere kleine verrassingen), decoreer de kopjes en laat het aftellen beginnen! Er zijn diverse varianten te koop. Bovendien kun je deze kalender vaker gebruike (als je voorzichtig om gaat met de bekers!).

Bekijk meer

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate links