bier adventskalender 2023

Bier adventskalender 2023

Ben je op zoek naar een bier adventskalender voor 2023? Een adventskalender met speciaalbier is momenteel ontzettend populair. Wij hebben de mooiste adventskalenders met speciaalbieren voor je verzameld in één overzicht. Deze adventskalenders zijn een ideaal cadeau voor elke bierliefhebber. De adventskalenders zijn niet enkel populair bij mannen, maar zeker ook bij vrouwen. De adventskalenders worden dan ook veel verkocht als sinterklaas- of kerstcadeau. Met een adventskalender geef je namelijk 24 cadeautjes in één. 

Elke bier adventskalender  bestaat uit 24 vakjes met daarin de lekkerste (speciaal)biertjes. Er zijn verschillende merken verkrijgbaar en de smaken gaan van subtiel tot zeer uitgesproken. De meeste adventskalenders met bier hebben vooral subtiele soorten bier zoals: pilsener, blond, IPA of witbier. Dit zijn biersoorten die de meeste mensen lekker vinden. Ook zijn er enkele zeer exclusieve bier adventskalenders te koop met heel bijzondere bieren, die (in sommige gevallen) ook nog eens speciaal voor de adventskalenders gebrouwen zijn. Hiermee geef je pas echt een bijzonder cadeau aan jezelf of een ander. 

Het is dus belangrijk om goed te checken wat er in de adventskalenders zit. In onze reviews lees je dan ook wat je kunt verwachten van de adventskalender en voor wie deze het meest geschikt zijn. Zo maak je nog makkelijker je keuze. 

Tip: vorig jaar waren de adventskalender met bier snel uitverkocht. We adviseren je dan ook om niet te lang te wachten met bestellen. De meeste aanbieders hebben namelijk een zeer beperkte oplage.

 

Alle bier adventskalenders 2023

Adventskalender giveaway

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en maak kans op 1 van de 5 mega adventskalenders, van o.a.: Nutella, Bonne Maman, EasyToys en The Body Shop. Vul het formulier hieronder in en je maakt automatisch kans. We verloten elke week een nieuwe adventskalender onder alle aanmeldingen!

Advertentie

Sale juli 2024Sale juli 2024

Soorten bier adventskalenders 2023

Er zijn verschillende soorten bier adventskalenders. Het aanbod wordt ook ieder jaar groter. Het leuke van deze soort adventskalenders is dat er ook veel aanbod is vanuit kleinere webshops. Door alle keuze is het ook niet altijd eenvoudig om een keuze te maken. We helpen je hier graag bij. Belangrijkste is om eerst voor jezelf te kiezen wat voor een soort adventskalender met bier je zoekt. Er zijn namelijk meerdere ‘soorten’ te koop:<
  • Bier adventskalender voor beginners. Deze adventskalender bevatten speciaalbier met wat subtielere smaken. Het gaat hier om speciaalbieren die toegankelijker zijn en daar vele gewaardeerd worden. Dit zijn vaak ook de bier adventskalenders met de meer bekendere merken.
  • Adventskalender met bier voor gevorderde. Nee, je moet zeker niet een stevige bierdrinker zijn om tot de ‘gevorderde’ te behoren. Met deze soort adventskalender bedoelen we dat speciaalbieren bevatten die wat zwaarder zijn en ook meer uitgesproken smaken hebben. Ook bevatten deze adventskalenders meer variatie.
  • Craft bier adventskalender. Craft bier is een verzamelnaam voor bieren die vaak lokaal gebrouwen worden door kleinere bierbrouwerijen. In Nederland heeft bijna elke stad wel een ‘Craft Bier’ brouwerij. Deze bier adventskalenders bevatten meestal zeer unieke bieren die je niet in je plaatselijke supermarkt zult tegenkomen. Ze worden samengesteld door echte bierkenners en zijn bijzonder verrassend.
  • Thema bier adventskalender. Tot slot zijn er ook adventskalenders met een specifiek thema. Bijvoorbeeld met bieren van één land of met één soort bier. Deze adventskalenders zijn wel nog zeer beperkt verkrijgbaar in Nederland.
In de artikelen bovenaan deze pagina vind je een variatie van al deze soorten adventskalenders.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een bier adventskalender?

Een adventskalender bestaat in de meeste gevallen uit een grote doos met daarin 24 vakjes/luikjes. Het is de bedoeling dat je vanaf 1 december 2023 elke dag een vakje opent. Het laatste vakje open je op 24 december: dan is het kerstavond. Op deze manier tel je op een creatieve en lekker manier af tot kerst ;). Je kunt er voor kiezen om je biertje dezelfde dag op te drinken, maar je kunt ze ook bewaren tot de kerstdagen en een bierproeverij organiseren!

Wat zit er in een bier adventskalender?

Elke bier adventskalender bevat minimaal 24 (speciaal)biertjes. Daarbij bieden diverse merken exclusieve bieren aan dit je speciaal voor de adventskalender gebrouwen zijn. Ook vind je soms nog extra verrassingen in de adventskalender zoals een QR-code waarmee je extra informatie kunt vinden over het biertje of de brouwer.

Wanneer zijn de adventskalenders met bier te koop in 2023?

De meeste adventskalenders zijn verkrijgbaar vanaf september of oktober 2023. Sommige aanbieders starten al met een early-bird verkoop in augustus/september. Klik op een van de artikelen hieronder om te zien wanneer de betreffende adventskalender verkrijgbaar is.

Wat kost een bier adventskalender?

De prijzen van de adventskalenders met bier kunnen aardig verschillen. Prijzen variëren tussen de € 50,- en € 120,-. Er zijn zeer exclusieve adventskalenders voor de echter bier-fijnproever. Deze bevatten meer exclusieve bieren, waaronder bieren die speciaal voor de adventskalender gebrouwen zijn. Het gaat dan om zeer exclusieve producten. Daarnaast zijn er ook meer gangbare adventskalender met bieren van grotere merken. Je moet daarbij ook niet vergeten dat een bier adventskalender maar liefst 24 biertjes bevat. Speciaalbiertjes zijn niet altijd even goedkoop. Met een adventskalender bespaar je soms extra geld omdat de prijs van de adventskalender vaak goedkoper is dan dat je de biertjes los koopt.

Waar kun je een adventskalender met bier kopen?

Bier adventskalenders zijn te koop bij enkele slijterijen en supermarkten maar kun je het beste online kopen. De kans dat ze namelijk in de winkel uitverkocht zijn is groot. Bovendien is het aanbod op internet veel groter en heb je veel meer keuze. Ook bezorgen verschillende webshop de adventskalender gratis bij je thuis. Dat scheelt weer een hele hoop gesjouw. Klik op een artikel hierboven om te zien waar je de betreffende adventskalender kunt kopen.

Voor wie is een bier adventskalender bedoeld?

Een adventskalender met bieren is al lang niet meer enkel bedoeld voor mannen. Al worden ze wel voor deze doelgroep het vaakste verkocht. Gelukkig ontdekken ook steeds meer  vrouwen hoe leuk een bier adventskalender is.

Adventskalender giveaway

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en maak kans op 1 van de 5 mega adventskalenders, van o.a.: Nutella, Bonne Maman, EasyToys en The Body Shop. Vul het formulier hieronder in en je maakt automatisch kans. We verloten elke week een nieuwe adventskalender onder alle aanmeldingen!

Advertentie

Sale juli 2024Sale juli 2024