Pokémon adventskalender 2022 – het complete overzicht

Pokémon adventskalenders 2022

Ben je op zoek naar de Pokémon adventskalender 2022? Goed nieuws! Dit jaar zijn er heel veel adventskalenders te koop van deze razend populaire serie! Pokémon bestaat inmiddels alweer ruim 25 jaar en is niet meer weg te denken uit het adventskalender-schap. Er zijn namelijk dit jaar meerdere adventskalenders te koop met de bekende Pokemon figuren.

Een ding hebben al deze adventskalenders gemeen: ze zijn altijd ontzettend snel uitverkocht. Het kan dus zijn dat onderstaande kalenders dus niet meer beschikbaar zijn op dit moment. Gelukkig bieden we je onderaan dit artikel ook nog enkele DIY-tips mocht het zo zijn dat je net te laat bent!

Inhoud artikel

Wat is een Pokemon adventskalender?

Misschien voor sommige een overbodige vraag maar wat is een Pokémon adventskalender? Wat kun je ervan verwachten? Een adventskalender is een grote doos met daarin 24 vakjes. Achter ieder vakje ziet een verrassing verstopt, bijvoorbeeld een Pokémon figuurtje. Je opent iedere dag één vakje, vanaf 1 december 2022. Het laatste vakje open je dan op 24 december: kerstavond. Een adventskalender bestaat dus eigenlijk uit 24 mini cadeautjes in één! Het is daarom een zeer gewild cadeau voor de feestdagen, bijvoorbeeld voor Sinterklaas (dat begin december is).

Overigens kun je de adventskalender natuurlijk ook gebruiken om af te tellen tot een ander mooi moment. Bijvoorbeeld een verjaardag, begin van de vakantie of ieder andere gelegenheid. De meeste adventskalenders van Pokémon hebben namelijk niet perse een ‘kerstthema’. Ideaal dus.

Soorten Pokémon adventskalenders 2022

Er zijn verschillende soorten adventskalender gebaseerd op de Pokemon serie. Er zijn adventskalender met: Pokémon kaart, figuurtjes, knutselspullen of andere gadgets.

In dit artikel hebben we de nieuwste en mooiste Pokemon adventskalenders van dit jaar voor je op een rijtje gezet. Wil je meer lezen over een van de adventskalenders? Klik dan op de afbeelding of op de knop om gelijk naar de winkel te gaan waar ze de adventskalender verkopen. Zoals gezegd, kan het zijn dat de kalenders snel uitverkocht zijn. Dus als deze op voorraad is: gelijk bestellen wat ons betreft!

Overzicht Pokémon adventskalender 2022

Er zijn dit jaar weer tal van verschillende adventskalenders te koop over de bekende Japanse serie. Hieronder vind je alle adventskalenders van Pokémon die nu verkrijgbaar zijn bij de grote webshops. Online heb je namelijk de meeste keuze. De kans dat je een Pokémon adventskalender tegenkomt in de speelgoed winkel is namelijk zeer klein. De adventskalenders hieronder zijn dit jaar uitgebracht of juist enkele jaren eerder. In principe maakt dit ook niet uit, gezien deze adventskalenders tijdloos zijn.

Pokémon Halloween adventskalender

Pokemon Halloween adventskalender
Bron: Amazon

Eerder schreven we al over het nieuwe fenomeen ‘Halloween adventskalenders‘. Hiermee kun je aftellen tot Halloween op 31 oktober. Natuurlijk kun je deze adventskalenders ook gewoon gebruiken om tot kerst af te tellen. Deze Pokémon variant bevat in ieder geval 13 schattige Pokémon figuurtjes in unieke kerst-outfit, waaronder natuurlijk Pikachu!

Bekijk inhoud & prijs

Pokémon Kaarten adventskalender 2022

Pokémon kaarten adventskalender
Bron: Bol.com

Helemaal nieuw voor 2022 is deze originele Trading Cards adventskalender van Pokémon met, jawel, 25 originele Pokémon kaarten, waaronder:

  • 8 foil promokaarten met stempel
  • 2 Pokémon-munten
  • 2 kleurrijke stickervellen
  • 1 sidekick hanger
  • 6 Pokémon TCG: Sword & Shield Series-boosterpakketten
  • 6 Pokémon TCG 3-kaart funpacks
  • Een codekaart voor de Pokémon Trading Card Game Online

Deze gloednieuwe adventskalender is nu te bestellen via onderstaande knop bij Bol.com

Bekijk inhoud & prijs

Pokémon adventskalender met 16 figuren

Pokémon adventskalender 3D figuren
Bron: Bol.com

Deze adventskalender van Pokémon bevat 16 mini Pokemon figuren (met een speciale Finish) en 8 unieke accessoires, waaronder een 3D kerstboom, arrenslee en cadeautjes. Deze adventskalender is te koop bij Bol.com en Amazon.

Bekijk inhoud & prijs (Bol.com) Bekijk inhoud & prijs (Amazon)

3D Pokémon Deluxe adventskalender pop up

3D Pokémon adventskalender pop up
Bron: Bol.com

Ook deze unieke pop-up adventskalender is super leuk! De adventskalender bestaat uit verschillende Pokémon figuren (met unieke glans-laag), diverse grappige accessoires en een groot 3D diorama waar je alle figuurtjes kunt uitstallen. Daarnaast zit er ook nog licht en geluid verwerkt in deze adventskalender.

Bekijk inhoud & prijs (Bol.com) Bekijk inhoud & prijs (Amazon)

Pokémon Funko Pocket Pop adventskalender

Funko Pop adventskalender Pokémon
Bron: Bo,l.com

We schreven al eerder een uitgebreid artikel over de Funko Pop adventskalenders van 2022. Er zijn dit jaar maar liefst 5 nieuwe Funko adventskalenders uitgebracht! Helaas dit jaar geen nieuwe Pokémon adventskalender.

In 2021 was er wel een Funko adventskalender van Pokémon. Deze kun je gelukkig ook nog bestellen (als je geluk hebt tenminste). De Funko Pocket Pop adventskalender van 2021 bevat 24 unieke Funko Mini-POP Pokemon figuurtjes! Deze adventskalender is zeer gewild en een must-have voor iedere Funko Pop Pokemon fan.

Deze adventskalender is helaas uitverkocht en zal niet meer verkrijgbaar zijn. Bekijk andere Funko adventskalenders via onderstaande knop:

Bekijk andere Funko adventskalenders

Mega Construx Pokemon adventskalender

Bron: Amazon

Het bekende Mega Construx komt dit jaar met een Pokemon adventskalender! Deze adventskalender bevat verschillende Mega Construx bouwstenen inclusief twee bekende Pokemon figuren: namelijk een Mega Construx Pikachu en Evoli! Dit wordt gegarandeerd 24 dagen bouwplezier. Extra leuk is dat deze adventskalender kerst als hoofdthema heeft, je vindt er de leukste Mega Construx bouwstenen om een unieke kerst & Pokemon wereld te creëren.

Deze adventskalender is helaas uitverkocht en zal niet meer verkrijgbaar zijn. Maar er zijn supertoffe alternatieven te koop, zie knop:

Bekijk Pokémon Mega Construx speelgoed

DIY Pokémon adventskalender maken

Ok, we weten dat bovenstaande adventskalenders mogelijk al uitverkocht zijn. maar niet getreurd! Je kunt natuurlijk ook altijd nog een eigen adventskalender maken. Hiervoor heb je twee dingen nodig:

  • Een lege adventskalender of een inpak-pakket waar je alle 24 de verrassingen in doet.
  • Een Pokemon set met figuren of bouwstenen om de lege adventskalender te vullen.

Stap 1: koop een lege adventskalender

Bron: Amazon

Allereerst heb je een ‘lege adventskalender’ nodig. Dit kan een ‘eenmalige variant’ zijn die bijvoorbeeld bestaat uit meerdere zakjes, stickers met nummers en iets om de zakjes dicht te maken. Er zijn heel veel leuke DIY pakketten te koop (zie button).

Bekijk alle lege adventskalenders

Stap 2: Koop een Pokémon pakket

Ten tweede moet je de zakjes natuurlijk vullen met iets dat met Pokemon te maken heeft. Hieronder vind je enkele leuke Pokemon sets die je kunt verdelen over de 24 zakjes van je eigen adventskalender! Omdat je alles zelf maakt kun je natuurlijk ook zelf de volgorde bepalen. Ook kun je de adventskalender voorzien van persoonlijke berichten. Hoe leuk!

Mega Construx Pokemon bouwpakketten

Verdeel alle steentjes over de 24 vakjes zodat je steeds een completer bouwwerk krijgt. Tip: kijk eerst in de bouwtekening welke steentjes bij elkaar horen zodat je elke dag iets meer kunt opbouwen.

Bron: Bol.com
Bekijk alle Pokemon Mega Construx pakketten

Originele Pokemon kaarten

De echte Pokemon fan heeft natuurlijk een collectie Pokemon kaarten. Je kunt ook een eigen Pokemon kaarten adventskalender maken.

Bron: Bol.com

Bekijk alle Pokemon kaarten

Pokemon figuren set

Er zijn ook heel veel losse Pokemon figuurtjes en zelfs complete figuren-sets te koop! Laat je fantasie de vrije loop en maak de mooiste Pokemon adventskalender van 2021!

Bron: Amazon
Bekijk alle Pokemon figuren sets

Veelgestelde vragen over Pokémon adventskalenders

Wat is een Pokémon adventskalender?

Met een Pokémon adventskalender tel je af tot kerstmis. Elke kalender bestaat uit 24 vakjes die je vanaf 1 december opent totdat het kerstavond is op 24 december. Zo tel je op een leuke manier af tot Kerst!

Welke Pokémon adventskalenders zijn er in 2022?

Er zijn diverse Pokémon adventskalenders te koop met o.a.: originele Pokémon kaarten en mini-figuurtjes (waaronder ook een Funko Pop adventskalender van Pokémon.

Waar kan ik een Pokémon adventskalender kopen?

De Pokémon adventskalenders zijn te koop bij diverse webwinkels. In het artikel op deze pagina vind je diverse links naar de betreffende winkels die Pokémon kalenders verkopen.

Vanaf wanneer zijn de Pokémon adventskalender te koop?

De meeste nieuwe adventskalenders zullen vanaf september 2022 online te koop (zie link in dit artikel). Meestal kun je ook nog eerdere versies kopen van voorgaande jaren.

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliatelinks.