adventskalender jongens 2023

Adventskalender jongens 2023

Ben je op zoek naar een adventskalender jongens 2023? We hebben de leukste adventskalenders voor jongens op deze pagina voor je op een rijtje gezet. Het is niet altijd eenvoudig om een leuke adventskalender te vinden. Er is namelijk ook steeds meer keuze. Adventskalenders zijn dan ook erg populair. Het is vooral een populair cadeau voor bijvoorbeeld Sinterklaas. Nu is een adventskalender bedoeld om af te tellen tot aan kerst, maar je kunt deze natuurlijk ook gebruiken om af te tellen tot andere gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld een verjaardag. Hier vind je overigens een compleet overzicht van alle adventskalenders voor kinderen.

Hieronder vind je de leukste adventskalenders die gericht zijn op jongens. Natuurlijk kunnen deze adventskalenders voor iedereen leuk zijn. Klik op een een artikel om meer te lezen over de adventskalender en om deze gelijk online te bestellen. De meeste adventskalenders zijn namelijk online te vinden en niet in de winkels. Omdat de oplage vaak zeer beperkt is raden we je aan ook niet te lang te wachten met bestellen. Veel shopplezier!

Alle adventskalenders voor jongens

Adventskalender giveaway

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en maak kans op 1 van de 5 mega adventskalenders, van o.a.: Nutella, Bonne Maman, EasyToys en The Body Shop. Vul het formulier hieronder in en je maakt automatisch kans. We verloten elke week een nieuwe adventskalender onder alle aanmeldingen!

Advertentie

Sint 2023Sint 2023

Deze adventskalenders voor jongens zijn populair in 2023

Elke adventskalenders, waaronder adventskalender jongens, werken in principe hetzelfde. Je opent vanaf 1 december elke dag een nieuw vakje tot aan kerstavond (24 december). De verrassing die je achter ieder vakje vind verschilt natuurlijk. De meeste bekende adventskalenders zijn de old-school chocolade adventskalenders met kleine chocolaatjes. Tegenwoordig is er echter veel meer keuze aan adventskalenders. De meest populaire adventskalenders voor jongens zijn:

 

  • Adventskalenders met chocolade of snoep. Ok deze adventskalenders zijn niet alleen populair bij jongens maar bij alle kinderen. Was het aanbod ‘vroeger’ vooral beperkt tot chocolade, tegenwoordig vind je ook genoeg adventskalenders met snoepgoed.
  • Adventskalenders met auto’s. Het is wellicht wat cliché maar voor jongens zijn auto adventskalenders nog steeds een echte hit. De meeste bekende is de adventskalender van Hot Wheels maar er bestaan ook veel adventskalenders in de vorm van een auto bouwpakket.
  • Bouwpakket adventskalenders. Niets is leuke dan knutselen en dingen in elkaar zetten! Daarom zijn adventskalenders in de vorm van een auto pakket ook erg populair. Het leuke hieraan is dat je elke dag weer een nieuw onderdeel uitpakt. Nadata je alle vakjes geopend hebt (en 24 dagen verder bent) is je bouwpakket compleet. Een super leuk idee waar je dus lang veel plezier aan beleefd. Er bestaan bouwpakketten voor bijvoorbeeld auto’s en zelfs een helicopter!
  • Lego adventskalenders: De Lego adventskalender bevatten echter vooral mini-figuren en kleine bouwwerkjes. Je kunt ze dus vanaf dag 1 gebruiken en hoeft niet alles eerst te openen. Er zijn Lego adventskalenders van Lego City maar ook van bekende film-series, zoals Lego Harry Potter en Lego Star Wars. In 2022 is er zelfs een Lego Marvel Avengers adventskalender!

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je verzameld die we krijgen over adventskalenders voor jongens. Staat je vraag er niet bij? Wij weten bijna alles over adventskalenders!  Stuur ons gerust een bericht.

Hoe werkt een adventskalender voor jongens?

Elke adventskalender bestaat uit een doos (plat of groot) met daarin 24 vakjes. Vanaf 1 december open je dagelijks één vakje tot aan kerstavond (24 december).

Welke soorten adventskalenders voor jongens zijn populair?

De adventskalenders van o.a. Lego, Playmobil, Schleich, Hot Wheels en andere bouwpakketten zijn erg populair onder jongens dit jaar. Ook zijn er veel populaire algemene adventskalender met chocolade, snoepgoed of knutselspullen die voor iedereen leuk zijn.

Waar kan een adventskalender voor jongens kopen?

We adviseren om adventskalenders voor jongens online te kopen. Hier is de keuze namelijk het grootste. Bekijk onze artikelen om direct naar de betreffende online winkel te gaan.

Hoeveel kost een adventskalender voor jongens ongeveer?

Prijzen van adventskalenders kunnen behoorlijk verschillen. Voor de meeste adventskalenders gericht op kinderen betaal je gemiddeld tussen de € 10,- en € 30,-. Adventskalender met bijvoorbeeld snoepgoed zijn een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld luxe adventskalenders met een radiografisch bestuurbare helicopter (ja die bestaat!).

Wanneer zijn de adventskalenders te koop?

De meeste adventskalenders zijn online te koop vanaf september. In de winkels is het aanbod beperkt en vind je ze pas rond oktober/november. We adviseren je dan ook de adventskalenders online te bestellen. Op onze website vind je directe bestel-links.

Adventskalender giveaway

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en maak kans op 1 van de 5 mega adventskalenders, van o.a.: Nutella, Bonne Maman, EasyToys en The Body Shop. Vul het formulier hieronder in en je maakt automatisch kans. We verloten elke week een nieuwe adventskalender onder alle aanmeldingen!

Advertentie

Sint 2023Sint 2023