Lego adventskalenders 2022 overzicht

Lego adventskalenders 2022 overzicht

Ontdek de allernieuwste Lego adventskalenders 2022. Lego presenteert in 2022 weer vijf prachtige nieuwe adventskalenders. De Lego adventskalender behoren al jaren tot de meest populaire speelgoed adventskalenders van 2022. Het is een zeer geliefd cadeau voor Sinterklaas.

Elke Lego adventskalender bestaat uit een mooie grote Lego doos die je aan de achterkant kunt openklappen. Je vindt hier 24 vakjes die gevuld zijn met Lego minifiguren en blokjes waar je kleine bouwwerkjes mee kunt maken. Het is een verrassing wat je elke dag in de adventskalender vind. Het is de bedoeling dat je op 1 december start met het openen en het laatste vakje dan opent op kerstavond (24 december).

Vorig jaar presenteerde het Deense speelgoedmerk ook vijf adventskalenders van diverse populaire Lego thema’s. Nieuw dat jaar was de Lego Marvel adventskalender met ‘The Avengers’ als thema. Dit jaar zal er een ook een Lego Marvel adventskalender verschijnen. Dit keer met ‘Guardians of the Galaxy’ als thema.

Dit zijn de vijf nieuwe Lego adventskalenders van 2022:

Hieronder lees je alles wat we tot nu toe weten over de nieuwe adventskalenders van Lego. Overigens heeft Lego deze adventskalenders officieel nog niet gepubliceerd. De foto’s zijn ‘gelekt’ van een Aziatische Lego folder die al online verschenen is.

Lego City adventskalender 2022 (60352)

Lego City adventskalender 2022

Bron: Bol.com

De bekendste en meest populaire adventskalender van Lego is de Lego City adventskalender. Deze adventskalender bevat ieder jaar een Lego minifiguur in de vorm van de kerstman. Je vindt in 2022 nog vijf andere mini-figuren in deze adventskalender. Er staan twee thema’s centraal dit jaar: schaatsen en de boerderij.

Zo vind je dit jaar diverse schaats-accessoires terug in de adventskalender waaronder een schaats-ijsmachine en een mini-figuur met schaatsen.

Bij het boerderijthema behoort dit jaar een schattige pony en heel veel accessoires zoals een wortel, appel en zelfs een kleine kat. Kortom dat belooft dit jaar weer heel veel speelplezier met Lego City!

Bekijk complete inhoud en prijs (Bol.com) Bekijk complete inhoud en prijs (Amazon)

 

Lego Friends Adventskalender 2021 (41706)

Bron: Bol.com

Naast Lego City behoort Lego Friends ook tot de populairste Lego series. Dit jaar bevat de adventskalender vier originele Lego Friends figuren waaronder Olivia en Emma in kerstmanpak! ZIj zijn vergezeld door twee kids.

Daarnaast bevat de Lego Friends adventskalender weer leuke accessoires om Heartlake City weer helemaal in kerstsferen te brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een toffe Santa Claus troon of een schattig kerststalletje met cupcakes?

Bekijk complete inhoud en prijs (Bol.com) Bekijk complete inhoud en prijs (Amazon)

 

Lego Harry Potter Adventskalender 2022 (76404)

Bron: Bol.com

Uiteraard mag Lego Harry Potter niet ontbreken bij de Lego Adventskalenders 2022. Afgelopen jaren kwam er standaard ook een Lego Harry Potter adventskalender op de markt. Vorig jaar bevatte deze zelfs een leuk extraatje in de vorm van een spelletje. Het is nog niet bekend of dat dit jaar ook het geval zal zijn. We weten ook nog niet heel goed wat we van de 2022 versie kunnen verwachten. Op de uitgelekte foto zien we in ieder geval diverse Lego bouwwerkjes waaronder een mini Hogwarts Express en het huis van Hagrid. Ook zien we de bekende uil van Harry Potter verschijnen (Hedwig) en  een mini-figuurtje van Nymphadora Tops.

Bekijk complete inhoud en prijs (Bol.com) Bekijk complete inhoud en prijs (Amazon)

 

Lego Star Wars Adventskalender 2022 (75340)

Bron: Bol.com

Natuurlijk mag Star Wars ook niet ontbreken in dit overzicht. Lego presenteert weer een compleet nieuwe en unieke Lego Star Wars adventskalender 2022. Dit jaar komen we weer enkele geinige en unieke mini-figuren tegen in deze adventskalender. De mini-figuren worden exclusief voor de adventskalender gemaakt waardoor deze altijd zeer populair is bij de Lego en Star Wars fans. In 2022 komen we Darth Vader weer tegen met een unieke outfit. Datzelfde geldt voor C-3PO die dit jaar een kersttrui heeft aangetrokken. Tot slot zal er ook een kerstversie van R2-D2 verschijnen in deze kalender. Wij zijn in ieder geval weer fan!

Tip: ook dit jaar verwachten we dat de Star Wars adventskalender razendsnel uitverkocht zal zijn. Bestel deze dan ook direct als deze op voorraad is. Later is deze mogelijk ook te koop maar dan tegen hogere prijzen.

waren vorig jaar vrij snel uitverkocht (en later sterk in prijs verhoogd), wacht daarom niet te lang met bestellen. Dat kan via onderstaande knop:

Bekijk complete inhoud en prijs (Bol.com) Bekijk complete inhoud en prijs (Amazon)

 

Lego Marvel adventskalender 2022 (76231) Guardians of the Galaxy

Tot slot zal er dit jaar ook weer een Lego Marvel adventskalender verschijnen. Vorig jaar was het de eerste keert dat Lego een Marvel adventskalender uitbracht. Toen waren de Avengers aan de beurt. Dit jaar zullen de Guardians of the Galaxy hun opwachting maken in een originele Lego Adventskalender. Meer info volgt wanneer deze adventskalender zal uitkomen in juli/augustus.

Bekijk complete inhoud en prijs (Bol.com) Bekijk complete inhoud en prijs (Amazon)

 

Lego adventskalenders 2022 kopen met korting?

Iedereen wil natuurlijk korting. Lego hanteert voor de adventskalender altijd vaste adviesprijzen. Soms is een adventskalender van Lego wel eens afgeprijsd. Let wel op: als er geen aanbieding is en je wilt een bepaalde Lego adventskalender echt hebben. Wacht dan niet met bestellen. De adventskalenders worden namelijk gemaakt in een beperkte oplage en kunnen snel uitverkocht zijn.

Soms kun je echter geluk hebben en ergens nog een oudere adventskalender tegen komen tegen een lagere prijs, bijvoorbeeld de Lego adventskalenders van 2021. Via onderstaande knoppen ga je naar het actuele aanbod van de grootste webshops:

Bekijk alle Lego adventskalender kortingen op Amazon Bekijk alle Lego adventskalender kortingen op Bol.com

Veelgestelde vragen over de Lego adventskalenders 2022

Welke Lego adventskalenders zijn er voor 2022?

Lego heeft in 2022 vijf adventskalender uitgebracht. Waaronder de Lego City adventskalender, de Lego Friends adventskalender, de Lego Star Wars adventskalender en de Lego Marvel adventskalender met de Guardians of the Galaxy als thema.

Waar kun je de Lego adventskalenders 2022 kopen?

De Lego adventskalenders zijn te koop bij diverse webwinkels, waaronder: de officiële Lego webshop, Bol.com, Amazon en bij de Bijenkorf?

Voor welke leeftijd is de Lego adventskalender geschikt?

Alle Lego adventskalenders 2022 zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Is er een Lego Harry Potter adventskalender 2022?

Ja, ook in 2022 is er een Lego Harry Potter adventskalender 2022. Het set-nummer van deze adventskalender is: 76404.

Is er een Lego Star Wars adventskalender 2022?

Lego Star Wars is ongekend populair, daarom is er in 2022 ook een Lego Star Wars adventskalender 2022. Het set-nummer van deze adventskalender is: 75340.

Wat kost een Lego adventskalender?

De meeste Lego adventskalenders hebben een adviesprijs van € 24,99 voor de Lego City en Lego Friends adventskalender en € 29,99 voor de Lego Star Wars en de Lego Marvel adventskalender. Prijzen kunnen variëren per webshop. Bekijk hierboven de actuele prijzen bij de grote webshops.

Is de Lego adventskalender het waard?

De Lego adventskalender biedt 24 mini Lego verrassingen in één Lego set. Ons inziens is het een super leuk en uniek Sinterklaas cadeau met een uniek thema. Bovendien bevatten veel adventskalenders exclusieve minifiguren die je niet in andere Lego sets zult tegenkomen.

Vanaf wanneer zijn de Lego Adventskalenders 2022 te koop?

De nieuwe Lego adventskalenders 2022 worden gepresenteerd in de zomer en zullen vanaf september 2022 online te koop zijn via bovenstaande links.

Dit artikel bevat reclame, waaronder affiliate-links. Meer info