Wijn adventskalenders 2022

wijn adventskalender 2022

Op zoek naar een wijn adventskalender 2022? Op deze pagina vind je het complete overzicht van alle adventskalenders met de lekkerste wijnen! Naast de bier adventskalender is de adventskalender met wijn een van de populairste adventskalenders onder volwassenen.

In dit artikel laten we je de leukste en lekkerste wijn adventskalender van 2022 zien. We moeten erbij vertellen dat deze adventskalenders in Nederland nog vrij ‘nieuw’ zijn. Leuk detail: Aldi was de allereerste winkelketen die in 2018 de wijn adventskalender in Nederland introduceerde.

De kans dat je een wijn adventskalender in een winkel zult zien is vrij klein. We raden je dan ook aan de adventskalender online te bestellen. Je kunt vanuit Nederland vaak ook uit buitenlandse webshops (zoals de Duitse Amazon) bestellen. De adventskalender wordt gewoon in Nederland geleverd.

Wat is een wijn adventskalender?

Voordat dat we de diverse wijn adventskalenders gaan bekijken is het wellicht goed om eerst even uit te leggen wat een wijn adventskalender nu exact is.

Met een wijn adventskalender tel je af tot kerstmis. Dit doe je door elke dag een vakje te openen in de adventskalender. Je begint op 1 december met het openen en eindigt op kerstavond (24 december). De adventskalender bestaat daarmee uit een grote kartonnen doos met 24 vakjes/luikjes. Achter ieder vakje vind je een heerlijke nieuw wijntje. Het gaat hierbij niet om complete flessen maar juist om kleine flesjes of zogenaamde ’tubes’. Dat zijn een soort reageerbuisjes waar voor één glas wijn in zit. Het toffe aan een deze kleine verpakkingen is dat ze ideaal zijn om nieuwe smaken en wijnen te ontdekken. Veel mensen bewaren de flesjes (of tubes) voor bijvoorbeeld de kerstborrel of nieuwjaarsborrel. Zo kun je een hele wijn proeverij organiseren met de adventskalender.

Aanbod wijn adventskalenders 2022

Klik hieronder op de afbeelding of de knop om de betreffende adventskalender te bekijken en te bestellen. We werken dit artikel regelmatig bij als er nieuwe adventskalenders verkrijgbaar zijn. Er staan ook eerdere versies in het overzicht waarvan we nog niet zeker weten of er een nieuwe versie van komt dit jaar.

Wijnbeurs wijn adventskalender 2022

Bron: De Wijnbeurs

De Wijnbeurs wijn adventskalender bevat 12 wijntubes. In dit geval 12 stuks. Hierdoor is deze adventskalender ook goedkoper t.o.v. andere merken. Ook deze adventskalender kun je openen vanaf 1 december (ieder vakje open je dan om de dag) of je start op 12 december met openen. Het is de enige wijn adventskalender die aangeboden wordt op een Nederlandse webshop. Bestellen kan nu via onderstaande knop. Let op: de voorraad is beperkt!

Ook een ideaal kerstcadeau!

Bekijk inhoud en prijs

Wijn adventskalender met verschillende soorten wijn

Naast bovenstaande rode wijn variant is er ook een Boxiland adventskalender met diverse soorten wijn. Deze bevat namelijk ontzettend veel variatie aan wijnen: rood, wit, rosé en zelfs bubbel-wijn! Het uitpakken van deze adventskalender is zeker een feestje. Het is dan ook een super leuk cadeau voor elke wijn liefhebber (of gewoon voor jezelf). Deze wijn adventskalender is ook te koop bij de Duitse Amazon en wordt in Nederland geleverd. Let wel op: de levertijd is iets langer dus wacht niet te lang met bestellen.

Ook een ideaal kerstcadeau!

Bekijk inhoud en prijs

Rode wijn adventskalender 2022

Bron: Amazon.de

Dit is de eerste adventskalender met wijn van 2022 die nu al te bestellen is. Deze adventskalender bestaat uit 24 kleine flesjes rode wijn uit tal van landen. De kalender bevat ook enkele rosé wijnen. Daarnaast kom je tal van soorten tegen zoals: Merlot, Pinot Grigio en savignion. Het gaat om De wijn kalender is compleet nieuw en exclusief te koop bij de Duitse Amazon. Goed nieuws: deze wordt gewoon naar Nederland verstuurd. De kalender is samengesteld door Boxiland. Zij brengen diverse adventskalender uit met eten en drinken. De kalender is wel Duits, maar dat zie je enkel op de vakjes en is verder alles behalve storend.

Bekijk inhoud en prijs

Glühwein wijn adventskalender

Als je aan kerst denkt, dan denk je natuurlijk aan Glühwein! Niet is lekkerder dan een heerlijke warme kruidige Glühwein tijdens de donkere en koude dagen voor kerst (of erna). Deze adventskalender bevat 24 mini flesjes glühwein. Want wist jij dat er namelijk vele soorten Glühwein bestaan? Naast rode glühwein bevat deze adventskalender bijvoorbeeld ook witte glühwein. klik op de knop om alvast een preview te krijgen en de adventskalender te bestellen.

Deze adventskalender wordt later verwacht.

Bekijk inhoud en prijs

Aldi wijn adventskalender 2022

Bron: Aldi

In 2018 was nota-bene de Aldi de allereerste aanbieder van de Wijn adventskalender. We hebben hierover ook al een uitgebreid artikel geschreven. Ook in 2022 is er een nieuwe versie van deze adventskalender verschijnen. Deze adventskalender zal niet online te koop zijn (de Aldi heeft geen webshop).

Bekijk inhoud en prijs

Lidl wijn adventskalender 2022

We krijgen best veel vragen binnen over de Lidl wijn adventskalender. Goed om te weten: Lidl heeft in Nederland nog nooit officieel een adventskalender met wijn verkocht. In het buitenland bestaat er wel een Lidl adventskalender. Helaas in Nederland niet. Mocht dat in 2022 anders zijn, dan zullen we dit natuurlijk gelijk aanpassen.

Gall en Gall wijn adventskalender 2022

Ook zien we regelmatig vragen voorbij komen over de Gall en Gall wijn adventskalender. Ook hiervan is nog niet bekend of deze in 2022 zal verschijnen. Gall verkoopt wel een bier adventskalender en een adventskalender met whisky. Helaas hebben zij nog niet eerder een wijn adventskalender verkocht. Via de knop vind je het actuele aanbod aan andere adventskalenders.

Bekijk inhoud en prijs

Veelgestelde vragen over wijn adventskalenders

Wat is een wijn adventskalender?

Met een wijn adventskalender tel je in 24 dagen af tot kerstmis. Het is een grote doos met 24 vakjes waarachter je elke dag een nieuw klein flesje wijn ontdekt. Het gaat hier om kleine flesjes (of tubes) die goed zijn voor een glas wijn.

Welke wijn adventskalender zijn er in 2022?

Er zullen dit jaar weer meerdere wijn adventskalenders te koop zijn. Op onze website vind je een compleet overzicht dat continu wordt bijgewerkt.

Vanaf wanneer en waar zijn de Wijn adventskalender te koop?

De meeste adventskalenders met wijn zijn te koop vanaf eind oktober in de winkels of online. Bekijk in ons overzicht wanneer jouw favoriete wijn adventskalender te koop zal zijn.

Liever een bier adventskalender?

Als je op zoek bent naar een bier adventskalender heb je dit jaar veel meer geluk. Het aanbod aan deze adventskalenders is namelijk groter dan ooit. Via onderstaande knop vind je het complete overzicht.

Bekijk alle bier adventskalenders 2022

Dit artikel bevat reclame, waaronder affiliate-links. Meer info