Whisky adventskalender 2023 – overzicht

whisky adventskalender 2021 top 5

Op zoek naar een whisky adventskalender voor 2023? Een adventskalender met whisky is hét ideale cadeau voor elke whisky-liefhebber. Het wordt gezien als het ideale ‘mannencadeau’ voor de feestdagen! Adventskalender met alcoholische drank zijn sowieso erg populair momenteel. Nu zijn er naast bier adventskalenders ook volop keuze in adventskalenders met whisky!

Hoe werkt een whisky adventskalender?

Elke whisky adventskalender bestaat uit 24 mini-flesjes whisky. De flesjes whisky zitten verstopt achter 24 vakjes/luikjes. Het is de bedoeling dat je vanaf 1 december elke dag een vakje opent. Het laatste vakje open je op kerstavond (24 december). Op deze manier tel je op een superleuke manier af tot kerst. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de whisky gelijk dezelfde dag op te drinken. Echter lijkt het ons leuker om de flesjes te bewaren en tijdens de kerst een whiskyproeverij te houden.

Wij hebben de mooiste adventskalender voor je verzameld in onderstaand overzicht. Deze adventskalenders zijn allemaal eenvoudig online te bestellen en worden gewoon bij je thuis bezorgd. Hierbij moeten we wel een kleine kanttekening plaatsen. In Nederland zijn er nauwelijks adventskalenders met whisky verkrijgbaar. Bijna alle adventskalenders die je hier vind zijn te koop bij de Duitse Amazon. Dat is helemaal geen enkel probleem want je kunt deze gewoon als Nederlander bestellen. Bovendien worden ze ook gewoon bij je thuisbezorgd. Let wel even goed op de verzenddatum. Dit kan soms iets langer duren. Wacht daarom niet te lang met bestellen.

Klik op de afbeelding of op de button om de exacte inhoud en de prijs van de adventskalender te zien. In sommige gevallen wordt er ook korting gegeven. Goedkoop zijn de adventskalender niet, maar vergeet niet dat je er maar liefst 24 glazen whisky in de adventskalenders zitten! Zou je deze in een bar bestellen dan ben je wel het tienvoudige kwijt. Het is dus sowieso altijd een goede deal zo’n adventskalender!

Johnnie Walker whisky adventskalender (nu bij Gall!)

Bron: Gall.nl

Allereerst kwamen we deze toffe Johnnie Walker adventskalender tegen. Deze was vorig jaar ook al te koop maar binnen no-time uitverkocht! Het is de enige Whisky adventskalender dit bij Gall te koop zal zijn via onderstaande knop.

De adventskalender bevat in totaal 12 kleine flesjes originele Johnnie Walker whisky. Het is een ideale manier om alle varianten te ontdekken. Ideaal voor de echte Johnnie-fan en ook nog eens goed geprijsd.

Bekijk inhoud en prijs

Jack Daniel’s adventskalender

Jack-Daniels-adventskalender
Bron: Amazon

Eindelijk ook in Nederland te koop: deze Jack Daniel’s adventskalender. Deze bevat naast 20 mini flesjes originele Jack Daniel’s ook nog eens vier originele whisky-glazen. Ontdek de meest exclusieve en originele Jack Daniel’s smaken waaronder: Tennessee Whisky, Tennessee Honey en Fire. Deze adventskalender was eerst enkel in het buitenland te verkrijgen maar nu ook eindelijk te bestellen voor Nederlandse klanten. Je kunt deze namelijk via de Duitse Amazon bestellen, deze wordt dan gewoon thuis in Nederland geleverd. Dit is dé adventskalender voor elke Jack Daniel’s fan!

Bekijk inhoud en prijs

Flaviar whisky adventskalender

Flaviar whisky adventskalender 2022
Bron: Gall.nl

Dit jaar eindelijk in Nederland te koop: de zeer luxe Flaviar Whisky adventskalender. Deze luxe adventskalender heeft een onderwater thema en bestaat uit een schitterende doos met daarin maar liefst 24 (!) kleine tubes met whisky. De whisky is afkomstig uit landen vanuit de hele wereld, waaronder: Schotland, Ierland, Israël, de VS en zelfs India. Dat is echter nog niet alles: er zitten ook prachtige accessoires in de kalender zoals een mooi whiskyglas. Naar ons idee dit een van de mooiste en meest bijzondere whisky adventskalenders van dit jaar. Nu te koop via Gall via onderstaande knop.

Bekijk inhoud en prijs

Japan Whisky adventskalender

Bron: Amazon

Als je dacht dat goede whisky enkel uit Schotland komt, dan heb je het mis. Deze Japan Whisky Adventskalender bevat 24 premium whisky’s uit o.a. Japan, Canada, de Verenigde Staten en natuurlijk Schotland. Het is daarmee een heel verrassende adventskalender met heel veel verschillende premium whisky’s. Sommige whisky’s in deze adventskalender zijn 12 tot 18 jaar oud. Het is dan ook geen goedkope whisky die je in deze adventskalender vind. De adventskalender heeft een modern design en wordt geleverd inclusief een uitgebreide tasting-guide.

Bekijk inhoud en prijs

Vita Dulcis whisky adventskalender – Klassik edition

Vita-Dulcis-whisky-adventskalender whisky klassiek
Bron: Amazon

De Vita Dulcis ‘klassik’ whisky adventskalender is een bekroonde adventskalender met de mooiste klassieke scotch whisky’s. Alle whisky’s komen uit Schotland. Ook hier wordt een uitgebreide tasting-guide meegeleverd zodat je meer kunt lezen over de whisky’s. Bovendien wordt deze adventskalender zeer goed beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren. Dit bevat de ‘Klassik’ variant met Schotse whisky’s. Meer info via onderstaande knop:

Bekijk inhoud en prijs

Vita Dulcis whisky adventskalender – premium edition

Bron: Amazon

Ben je een echte whisky-fijnproever? Wil je meer exclusieve whisky’s proberen. Kies dan voor deze Vita Dulcis premium whisky adventskalender. De adventskalender bevat uitsluitend de beste whisky’s uit Schotland – met tot wel 30 jaar oude whisky’s!  Er wordt een uitgebreide 56-pagina’s tellende brochure meegeleverd met alle achtergrondinformatie over de verschillende soorten whisky. Ook wordt een kaart van Schotland meegeleverd waarop je kunt zien waar de whisky vandaan komt.

Bekijk inhoud en prijs

Whisky Wonder World adventskalender

Bron: Amazon

Deze wisky adventskalender is iets bijzonders. De verpakking is al schitterend om te zien. Deze adventskalender bevat 24 verrassende whisky’s uit de gehele wereld. Bovendien wordt er ook een ‘Glen Allachie’ whisky glas meegeleverd zodat je de whisky’s ook op passende wijze kunt proeven. Bovendien zal deze adventskalender zeker niet misstaan in je interieur!

Bekijk inhoud en prijs

Scotchbar whisky adventskalender

Bron: Amazon

Deze adventskalender is samengesteld door de echte whisky-fijnproevers van scotchbar. De adventskalender bevat 24 Scotch Single Malt Whisky’s die allemaal minimaal 10 jaar gerijpt hebben.

Bovendien heeft deze adventskalender een super tof uiterlijk met de zwarte doos met gouden letters. Wij zijn in ieder geval fan! Deze adventskalender is zeker niet goedkoop, maar het geld absoluut waard.

Bekijk inhoud en prijs

Vita Dulcis Japanse Whisky adventskalender

Wordt momenteel niet meer geleverd in Nederland.

Bron: Amazon

Ook Vita Dolcis heeft dit jaar een whisky adventskalender met enkel maar whisky’s uit Japan. De set bevat ook een kaart van Japan met meer informatie over de verschillende whisky’s en waar ze exact vandaan komen.

Bekijk inhoud en prijs

Whisky adventskalender rendier

Wordt momenteel niet meer geleverd in Nederland.

Bron: Amazon

Tot slot is er ook nog deze vrolijke ‘rendier versie’ van de Vita Dulcis adventskalender. D Bovenstaande bevat ook 24 whisky’s uit Schotland, waaronder een 15 jaar oude Glenfiddich Single Malt whisky! Via onderstaande knop kun je de exacte inhoud zien en lezen:

Bekijk inhoud en prijs

Amerikaanse Whisky adventskalender

Wordt momenteel niet meer geleverd in Nederland.

Bron: Amazon

Ben je meer van Amerikaanse whisky’s? Lucky you! Voor de allereerste keer is er ook een whisky adventskalender met enkel Amerikaanse whisky’s. Ook hier wordt een uitgebreide gids meegeleverd inclusief kaart van Amerika.

Bekijk inhoud en prijs

Dit artikel bevat reclame links in de vorm van affiliate links.