Adventskalender tips 2023

Adventskalenders worden ieder jaar steeds populairder. Ieder jaar verschijnen er weer meer verschillende soorten adventskalenders op de markt. Waar je vroeger vooral adventskalenders had met chocolade, bestaat er nu voor bijna elk product wat je maar kunt bedenken een adventskalender! Denk aan speelgoed, eten, drank (zoals bier en wijn) en zelfs erotische producten!

Door al deze keuze is het niet altijd makkelijk om de juiste adventskalender te kiezen. Want waar moet je nu op letten bij het kopen van een adventskalender? Wij geven je vijf belangrijke adventskalender tips!

Adventskalender tip 1 – voor wie?

De eerste vraag is natuurlijk voor wie is de adventskalender bedoeld? Je hebt adventskalenders voor volwassenen, maar ook speciaal voor kinderen. Laat je overigens niet helemaal van de wijs brengen door deze grove indeling. Sommige adventskalenders zijn leuk voor volwassenen én kinderen. Denk hierbij aan chocolade adventskalenders of bepaalde speelgoed adventskalenders. Zo zijn er ook veel volwassen fans van Lego adventskalender of bouwpakket adventskalenders waarmee je je eigen radiografische bestuurbare auto of helicopter kunt bouwen.

Helicopter adventskalender – leuk voor alle knutselaars!

In het menu van deze website kun je overigens heel makkelijk zoeken naar adventskalenders op basis van geslacht: adventskalenders voor mannen, vrouwen, jongens of meisjes. Ook hier wil het niet zeggen dat bepaalde adventskalender enkel bedoeld zijn voor één van deze doelgroepen. Veel adventskalenders zijn leuk voor iedereen.

Tot slot heb je ook nog adventskalenders voor koppels. Deze zijn super leuk om een koppel cadeau te doen. Ze bestaan er beauty-adventskalenders met zowel vrouwen- en mannen verzorgingsproducten (zoals deze Rituals adventskalender) of deze spannende erotische adventskalender van Willie.

Adventskalender tip 2 – durf te experimenteren

Het idee is van een adventskalender is om je te laten verrassen! Elke adventskalender bestaat uit 24 vakjes die je vanaf 1 december van ieder jaar moet open maken. Elke dag maak je 1 vakje open. Het laatste vakje maak je open op 24 december: kerstavond. Hiermee is een adventskalender een super leuke manier om af te tellen tot aan kerstmis (kerstavond beter gezegd).

Als je op zoek gaat naar een adventskalender kijk dan eens verder dan de merken die je wellicht al kent. Zo kun je bijvoorbeeld een adventskalender kopen van je favoriete merk, maar als je al veel producten van dit merk hebt, is de kans dat de inhoud een verrassing is, natuurlijk klein. Nu is het wel zo dat veel merken ook exclusieve producten hebben die speciaal voor de adventskalender gemaakt zijn.

Er bestaan ook ‘samengestelde’ adventskalenders. Dit zijn adventskalenders waar producten van verschillende merken in zitten. Bijvoorbeeld de adventskalenders met beauty producten. Ook adventskalenders met wijn en bier bevatten verschillende soorten producten van verschillende wijnhuizen en brouwerijen. Daarmee is het zeker een verrassing wat er allemaal achter de vakjes verstopt zit!

Adventskalender van de Bijenkorf met meerdere producten

Extra tip: je kunt ook zelf een adventskalender samenstellen. In dit artikel vind je een overzicht van verpakkingen waarmee je zelf een adventskalender kunt maken. Je hoeft enkel nog leuke cadeautjes te zoeken om erin te doen.

Adventskalender tip 3: wat wil je uitgeven?

Een niet onbelangrijke factor voor het kopen van een adventskalender is de prijs. Er zijn adventskalenders voor enkele euro’s (dit zijn met name de adventskalenders met chocolade die je gewoon in de supermarkt kunt kopen), maar de meeste adventskalenders kosten wel enkele tientjes. Voor luxe adventskalenders van exclusieve beauty-merken en winkels betaal je al snel meer dan € 100,-. Nu moet je niet vergeten dat een adventskalender een groot cadeau is, het zijn namelijk 24 producten die je koopt. Als je deze producten vaak los moet kopen ben je vele meer geld kwijt. Zeker de duurdere adventskalenders bevatten producten met een waarde die vaak twee keer zo hoog is dan de verkoopprijs van de adventskalender. Hiermee is de prijs wellicht toch minder hoog dan je in eerste instantie denkt.

Rituals-adventskalender 2023 classic inhoud
Rituals adventskalender waarbij de waarde van alle producten samen aanzienlijk hoger is dan de verkoopprijs.

Adventskalender tip 4: wees geduldig

Het grootste probleem van adventskalenders is dat veel mensen het geduld niet hebben om te wachten. Maar daarmee is natuurlijk het hele idee kwijt van een adventskalender. Je kunt natuurlijk wel in een klap alle vakjes openen, maar wat is daar nu leuk aan?

Daarnaast raden we je aan om niet al te veel informatie over de inhoud van de adventskalenders te zoeken. Op deze website vind je heel veel informatie over (bijna) alle adventskalenders die er te koop zijn – echter proberen we niet alles al van te voren te verklappen. In onze artikelen verwijzen we vaak door naar de webshop waar je de adventskalender kunt kopen (bijvoorbeeld Bol.com of Amazon). Hier vind je vaak wel een complete lijst van de producten die in de adventskalender zitten. Maar we raden je af om deze helemaal te lezen . Informeer je op een externe website (zoals deze), zodat je enigszins weet wat je kunt verwachten zonder de hele inhoud te weten en koop de adventskalender direct. Zo is de verrassing natuurlijk het grootst :).

Adventskalender tip 5: wacht niet te lang met kopen

Nee het is geen verkooptruc, maar gewoon de realiteit. Adventskalenders zijn vaak snel uitverkocht. Dit komt door twee dingen:

  1. De oplage is gelimiteerd. Omdat adventskalenders enkel in december gebruikt worden maken de meeste fabrikanten maar een beperkt aantal. Ze willen natuurlijk niet met een voorraad achterblijven. Na de kerstdagen wil niemand nog een adventskalender hebben.
  2. Populariteit: we zien ieder jaar de vraag naar adventskalenders sterk toenemen. Deze website is gestart in 2017 en we zien ieder jaar een zeer grote stijging in de vraag naar adventskalenders.

Vooral de luxe adventskalenders van exclusieve merken zijn snel uitverkocht. Denk hierbij aan adventskalenders van Rituals, MAC, Lookfantastic en mymuesli. Wist je dat al vanaf augustus gezocht wordt naar deze populaire adventskalenders? Vaak begint de verkoop vervolgens in september of oktober waarbij deze adventskalenders eind oktober al uitverkocht zijn!

Kortom: zie je een leuke adventskalender? Wacht dan nooit te lang met bestellen en koop deze direct online. Het voordeel van online kopen is dat je de adventskalender in de meeste gevallen ook gratis kunt terugsturen (mits ongeopend natuurlijk). Zo loop je nooit een risico. Ook kun je er meerdere bestellen en beslis je later welke je wilt houden.

Heb jij misschien ook nog een leuke tip voor ons? Laat het hieronder achter in de reacties! Dank je wel en alvast heel erg veel plezier met het zoeken naar de juiste adventskalender.

Adventskalender giveaway

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en maak kans op 1 van de 5 mega adventskalenders, van o.a.: Nutella, Bonne Maman, EasyToys en The Body Shop. Vul het formulier hieronder in en je maakt automatisch kans. We verloten elke week een nieuwe adventskalender onder alle aanmeldingen!

Advertentie

Sale juli 2024Sale juli 2024