Playmobil adventskalenders 2022 – Overzicht & korting

Dit zijn de gloednieuwe Playmobil adventskalenders 2022. In dit artikel lees je alles over de nieuwe adventskalenders van het bekende speelgoedmerk. In 2022 pakt Playmobil extra groot uit met maar liefst vijf nieuwe adventskalenders. Daarmee is de keuze dit jaar echt reuze! Naast de nieuwe adventskalenders zijn ook de eerder uitgebrachte Playmobil adventskalenders (bijvoorbeeld die van 2021) vaak ook nog verkrijgbaar.

In dit artikel laten we je alle adventskalenders zien. Zijn ze de moeite waard? Welke is het tofste en vooral: waar kun je deze kopen met korting?

Inhoud artikel

Wat is een Playmobil adventskalender?

Met een adventskalender tel je af tot Kerstmis. Om precies te zijn: tot kerstavond. Kerstavond is altijd op 24 december. Een adventskalender bevat daarbij 24 vakjes. Vanaf 1 december open je vakje 1, op 2 december vakje 2 enzovoort. Het laatste vakje open je dus op 24 december (Kerstavond). Zo tel je op een creatieve manier af tot kerst.

Een Playmobil adventskalender bevat ook 24 vakjes. Deze vind je aan de achterkant van de doos. In tegenstelling tot een normale Playmobil doos pak je dus niet alles in één keer uit. Alle onderdelen zitten namelijk verstopt in de 24 vakjes. Je kunt de achterkant van de doos openmaken waarna de 24 vakjes verschijnen. Het is daarmee een cadeau waar je 24 dagen lang uitpakplezier van hebt!

Playmobil adventskalender achterkant
Voorbeeld achterkant Playmobil adventskalender

Inhoud Playmobil adventskalenders 2022

Dit zijn de vijf nieuwe Playmobil adventskalenders van 2022. Deze zullen vanaf september 2022 te koop zijn:

De adventskalenders richten zich allemaal op een specifieke leeftijd. Deze hebben we erbij gezet. Het gaar hier om de adviesleeftijd die Playmobil zelf aangeeft. Natuurlijk kunnen de sets ook door oudere kinderen gebruikt worden. Let wel op m.u.v. de Playmobil 1,2,3 adventskalender is de rest pas geschikt voor kinderen ouder dan 3 jaar i.v.m. kleine onderdelen.

Playmobil 1.2.3. Aqua adventskalender (71086)

Leeftijd: 1,5 tot 3 jaar

Bron:  Amazon

Voor de allerkleinste Playmobil fans is er dit jaar een zeer speciale adventskalender. Dit is de Playmobil 1.2.3. Aqua adventskalender. Playmobil 1.2.3. is de Playmobil serie geschikt voor de allerkleinsten (vergelijk het met Duplo). Het is de eerste kennismaking voor kinderen met Playmobil. De figuren van deze serie zijn wat groter en de set bevat geen zeer kleine onderdelen. Daarmee is deze geschikt vanaf 1,5 jaar. Het is van de weinige adventskalenders geschikt voor jonge kinderen en daardoor extra bijzonder!

Het betreft een uitgebreide speelset voor in bad. met bootjes, Playmobil figuren (special 1.2.3. varianten) en natuurlijk een hele hoop mooie zeedieren! Daarnaast worden er ook zuignappen meegeleverd om een opvangbakje aan de muur te bevestigen, ook een visnetje mag niet ontbreken!

Dit is werkelijk een fantastische adventskalender voor de allerkleinsten. Iedere peuter vind het leuk om in bad te gaan en met deze set wordt badderen echt een feest. Open samen elke dag met je kleintje een nieuw deurtje in de adventskalender en ontdek een nieuw zeevriendje!

Ook goed om te weten: Playmobil is een Duits bedrijf dat enkel de allerbeste materialen gebruikt! De kwaliteit van het speelgoed is ongekend. Hier heb je jarenlang plezier van.

Bekijk prijs (Bol.com) Bekijk prijs (Amazon)

 

Playmobil Duck on Call adventskalender 2022 (70901)

Leeftijd: 3 tot 5 jaar

Playmobil Duck on Go adventskalender

Bron:  Amazon

De tweede Playmobil adventskalender betreft de ‘Duck on Call’ adventskalender. Deze is bedoeld voor kinderen tussen de 3 tot 5 jaar. Duck on Call is een unieke speelgoedserie van Playmobil. De serie is gebaseerd op het verhaal van ‘Duckclas’. Hij is een kleine jongen die veranderd is in een grote eend. Samen met een team van kleine reddingshelden beschermt hij Playmoville.

Deze unieke adventskalender bevat natuurlijk Ducklas zelf en de drie andere superhelden: Polly Police, Freddy Fire en Mikey Medic. Alle vier de superhelden hebben ook een eigen treinwagon. Daarnaast bevat de set ook diverse accessoires en de figuren Meneer Hans en Queen Mayor.

Last but not least bevat de adventskalender ook een (kartonnen) diorama meegeleverd waar je de figuurtjes in kunt zetten. Zo spreekt het nog meer tot de verbeelding.

Bekijk prijs (Amazon)
Bekijk prijs (Bol.com)

 

Playmobil Adventskalender ‘koekjes bakken’ (71088)

Leeftijd: 4 tot 10 jaar

Playmobil adventskalender 2022 koekjes bakken

Bron: Amazon 

Playmobil brengt ieder jaar altijd één adventskalender uit die kerst als thema heeft. Dit is tevens ook de meest populaire Playmobil adventskalender. Deze zorgt direct voor het ultieme kerstgevoel. Dit jaar staat ‘de kerstbakkerij’ en ‘koekjes bakken’ centraal in de adventskalender. Zo bevat de adventskalender een Playmobil-keuken in de vorm van twee grote ovens en een grote werktafel met heel veel accessoires om kerstkoekjes te bakken. De set bevat daarbij vier Playmobil figuren waaronder een moeder, twee kinderen en natuurlijk de kerstman!

Extra leuk dit jaar is dat de adventskalender ook diverse ‘echte’ uitsteek-vormpjes bevat. Deze kun je dus gebruiken voor je eigen koekjes! Ook bevat de set een unieke Playmobil koekjes-stempel waarmee je de kerstkoekjes een uniek Playmobil karakter geeft! Een superleuk idee!

Bekijk prijs (Amazon)
Bekijk prijs (Bol.com)

 

Playmobil Ayuma adventskalender (71029)

Leeftijd: 7 tot 12 jaar

Bron: Amazon

The Adventures of Ayuma is een unieke Playmobil serie die tot de verbeelding spreekt. Het is een fantasiewereld waarin diverse feeën de hoofdrol spelen (waaronder Leavi, Josy en Elvi). De speelgoedserie is door Playmobil zelf bedacht en bestaat uit tal van betoverende speelsets. De serie is ook een tv-serie die gratis te zien is via Youtube.

Wegens het grote succes van Ayuma is er dit jaar ook een allereerste adventskalender verschenen van de serie. Deze bevat twee feeën, diverse dieren (totemdieren genoemd), waaronder een ‘reekalf’. In Ayuma worden deze dieren geboren uit een ei. De feeën zorgen voor het voedsel door deze in de winter met de slee te zoeken en aan de lieve diertjes te geven. Daarbij bevat de set ook een lantaarn die echt licht geeft! Al met al een prachtige speelset voor fantasierijke kids.

Bekijk prijs (Bol.com) Bekijk prijs (Amazon)

Playmobil Wiltopia adventskalender 2022 – DIY (71006)

Leeftijd: 4 tot 10 jaar

Bron:  Amazon

In de zomer van 2022 presenteert Playmobil Wiltopia. Een educatieve speelgoedserie waar dieren en educatie centraal staan. Dit jaar is er dan ook een Wiltopia adventskalender. Deze bestaat uit heel veel Playmobil dieren en leuke accessoires (zoals een echt dierenranger en een bootje).

Dit betreft een zogenaamd ‘Do It Yourself’ adventskalender. Dit betekent dat de adventskalender nog niet voor je ingepakt is. De set bestaat uit 24 cadeaudoosjes, een stickervel en 24 Wiltopia dieren en figuren. Het is de bedoeling dat je als ouder zelf de adventskalender opzet en vult. Het leuke hieraan is dat je zelf nog een persoonlijke boodschap kunt toevoegen of nog een andere extra-tje (bijvoorbeeld een snoepje). Je plakt ook zelf de nummers op de doosjes zodat je ook de volgorde bepaald. Het stickervel bevat daarnaast ook nog veel dierenstickers die je eventueel samen met je kindje erop kunt plakken zodat het echt een persoonlijke adventskalender wordt.

Tot slot dienen de 24 losse doosjes nog een ander doel. Ze vormen ook een soort puzzel waar een mooi dierenpanorama uit ontstaat. Al met al een ontzettend originele adventskalender!

Ook leuk: de Wiltopia serie is de meest duurzame speelgoedserie van Playmobil die voor meer dan 80% gemaakt is van duurzame materialen.

Bekijk prijs (Amazon)
Bekijk prijs (Bol.com)

 

Playmobil Astérix adventskalender (71087)

Leeftijd: 15-99 jaar

Bron:  Amazon

Tot slot is er nog deze prachtige Playmobil Astérix adventskalender 2022. Dit is sowieso de eerste Adventskalender die we zien van de populaire stripboeken-reeks. Het is een officieel gelicenseerd product en telt maar liefst 125 onderdelen. Deze adventskalender is ook meer bedoeld voor de Astérix fans en verzamelaars. Met maar liefst 125 onderdelen is het ook een van de grootste adventskalenders van Playmobil.

De set bestaat uit een groot piratenschip, vijf piraten, heel veel accessoires en natuurlijk Astérix en Anticlimax. Middels het meegeleverde gewicht kan het schip ook nog eens echt drijven! Ook hier wordt een panorama (kartonnen achtergrond) meegeleverd waar je het schip en alle onderdelen mooi op kunt presenteren.

Bekijk prijs (Amazon)
Bekijk prijs (Bol.com)

 

Voor wie zijn de Playmobil adventskalenders?

De adventskalenders van Playmobil richten zich allemaal op een specifieke doelgroep en leeftijdscategorie. Zo is de Playmobil 1.2.3. adventskalender al geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar. De luxe Astérix adventskalender is voor jong en oud bedoeld en is zelfs leuk voor volwassen fans. Er is dus volop keuze.

Daarbij zijn alle Playmobil adventskalenders gemaakt van de beste kwaliteit. Playmobil is zeer goed speelgoed dat niet snel kapot gaat. Je hebt er echt jarenlang plezier van. Hierdoor is het nooit een miskoop.

Prijs en waar te koop?

De prijzen van de Playmobil adventskalenders variëren nogal. Deze kunnen tussen de € 35,- – € 65,- kosten. Meestal zijn er ook diverse aanbiedingen bij de twee grote webshops. Hier zijn ook eerdere modellen te koop van voorgaande jaren. Soms zijn deze goedkoper, al zullen de exclusieve adventskalenders juist weer een stuk duurder zijn. De adventskalenders worden namelijk ook verzameld, waardoor de prijs op den duur hoger ligt. Het is dan ook aan te bevelen om de adventskalenders gelijk te bestellen als ze voorradig zijn. Zeker de nieuwe versies kunnen snel uitverkocht zijn. Via onderstaande knoppen vind je een totaaloverzicht bij de grote webshops.

Bekijk alle Playmobil adventskalender kortingen op Amazon Bekijk alle Playmobil adventskalender kortingen op Bol.com

Conclusie

De Playmobil adventskalenders zijn absolute must-haves. Playmobil heeft dit jaar uitstekend haar best gedaan om voor elke leeftijdscategorie een passende adventskalender te presenteren. Daarbij bevatten diverse adventskalender ontzettend leuke extra’s. Zo bevat de kerst-adventskalender dit jaar ook leuke uitsteekvormpjes (die passen bij het thema koekjes bakken) en kun je bij de Wiltopia adventskalender helemaal zelf de volgorde bepalen van verrassingen. Met dit uitgebreide aanbod is er dit jaar voor iedere Playmobil fan wel een leuke adventskalender te vinden.

Veelgestelde vragen over de Playmobil adventskalenders

Welke Playmobil adventskalender zijn er?

Er bestaat heel veel Playmobil adventskalenders. Ieder jaar brengt het bedrijf zo’n vijf adventskalenders op de markt. In 2022 zijn er vijf Playmobil adventskalenders: de kerst adventskalender (thema: koekjes bakken), De Ayuma adventskalender, de Playmobil 1.2.3. adventskalender met badspeelgoed, Wiltopia adventskalender, Duck on Call adventskalender en de Playmobil Astérix adventskalender.

Is er een Playmobil adventskalender korting of aanbieding?

Playmobil adventskalenders worden regelmatig afgeprijsd. Via de knoppen op deze pagina vind je het actuele aanbod en alle kortingen op Playmobil adventskalenders.

Voor welke leeftijd is een Playmobil adventskalender geschikt?

Er zijn Playmobil adventskalenders voor kinderen vanaf 1,5 jaar! De meeste adventskalenders van het merk zijn echter geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Over Playmobil

Playmobil is een Duits speelgoedbedrijf dat bekend staat om de zeer hoogwaardige speelfiguren en speelsets. Het bedrijf heeft in het verleden diverse soorten speelgoed gemaakt (onder de naam Geobra). In 1947 kwam Playmobil op de markt. Het zijn speelfiguren waarmee kinderen hun eigen wereld en vele fantasiewerelden kunnen nabouwen en erin kunnen spelen. De producten van Playmobil zijn van ongekend hoge kwaliteit en worden meestal ook in Europa geproduceerd. Dit staat garant voor topkwaliteit en veiligheid.

Dit artikel bevat reclame, waaronder affiliate-links.