Halloween adventskalender overzicht: spookachtig aftellen!

Halloween Adventskalender 2022

Met een Halloween adventskalender tel je af tot de griezeligste dag van het jaar! Een adventskalender is namelijk allang niet meer enkel bedoeld om af te tellen tot Kerstmis. Voor veel meer gelegenheden zijn er tegenwoordig ‘aftelkalenders’ te koop (bijvoorbeeld ook voor de Ramadan). Eigenlijk mag je het dan niet meer echt een ‘adventskalender’ noemen. Met advent wordt namelijk de periode voor kerst bedoeld vandaar dat je beter kunt spreken over een AFTELkalender. Echter gebruiken de meeste mensen het woord ‘adventskalender’.

Een Halloween aftelkalender is nog vrij nieuw: zeker voor Nederlandse begrippen. Halloween is feestdag die vooral in de Verenigde Staten wordt gevierd op 31 oktober. Voor veel kinderen is Halloween een van de spannendste, maar vooral leukste feestdagen van het jaar! Het is dan ook extra leuk om af te tellen tot deze dag met een aftelkalender.

Wat is Halloween nu precies?

Voordat we jullie de leukste Halloween adventskalenders laten zien, leggen we eerst even uit wat Halloween is. Halloween is een feestdag die ieder jaar plaatsvindt op 31 oktober. Het feest is vooral populair in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Het feest is afgeleid van Allerheiligen. Dit is een christelijk feest waarin de heiligen en martelaren (degene die sterven voor het geloof) herinnerd worden. De dag erna (2 november) is Allerzielen waarin op veel graven een bloem gelegd wordt.

Halloween zoals het nu gevierd wordt heeft minder met de dood te maken. In de Keltische kalender is 1 november de start van het nieuwe jaar en 31 oktober daarmee een soort oudejaarsavond.

Traditiegetrouw gaan kinderen met Halloween ’s avonds verkleed lang verschillende deuren in de wijk om snoep te verzamelen. Men belt dan aan en roept: ‘Trick or Treat’ (snoep of je leven). Het is te vergelijken met Sint Maarten dat in Nederland gevierd wordt.

In Nederland wordt Halloween steeds populairder. Niet alleen zijn er steeds meer plekken waar kinderen langs de deuren gaan op 31 oktober. Rond Halloween zijn er ook veel Halloween-activiteiten, zoals feestjes of evenementen in bijvoorbeeld pretparken.

Hoe werkt een Halloween adventskalender?

Een Halloween adventskalender bestaat meestal uit 30 of 31 vakjes. Je opent het eerste vakje op 1 oktober en het laatste op 30 of 31 oktober: Halloween is op 31 oktober. Het is ideaal voor kinderen om af te tellen tot Halloween. Vooral voor jonge kinderen is het lastig om in te schatten hoelang iets duurt. Voor veel kinderen is Halloween een dag waar ze naar uitkijken. Een Halloween adventskalender is dus ideaal om ze te helpen om af te tellen en ze een gevoel te geven hoelang het nog duurt.

Er zijn ook Halloween adventskalender met 13 vakjes. Deze is gebaseerd op het getal 13: dat ongeluk brengt. Deze kun je openen vanaf 18 oktober (t/m 31 oktober).

Overzicht Halloween adventskalenders

In vergelijking met de traditionele adventskalender is het aanbod aan Halloween adventskalenders beperkt. We zijn maar enkele varianten tegengekomen die je ook in Nederland kunt kopen. Hieronder vind je een overzicht van alle Halloween adventskalenders van 2022. Klik op de foto of de knop om ze gelijk te bestellen bij de betreffende webshop.

Tip: je kunt een Halloween adventskalender natuurlijk ook gebruiken om af te tellen naar iets anders. Bijvoorbeeld een kinderfeestje met Halloween als thema.

Pokemon Halloween adventskalender

Bron: Bol.com/Amazon

Voor alle Pokémon fans is er deze prachtige Halloween adventskalender te koop met 8 unieke Pokémon figuren en 5 accessoires. Pokémon adventskalender zijn razend populair (bekijk hier een overzicht). Niet voor niets is deze Halloween adventskalender dan ook een echte bestseller. De adventskalender bestaat uit 13 vakjes en biedt dus 13 dagen lang uitpakplezier. Het gaat hier overigens over een officieel gelicenseerd product van Pokémon. Let op; deze adventskalender kan snel uitverkocht zijn.

Bekijk meer en bestel (Bol.com) Bekijk meer en bestel (Amazon)

Halloween adventskalender van vilt met spookjes

Halloween-adventskalender-vilt-spookjes

Bron: Amazon

Deze adventskalender is gemaakt van Vilt en bevat 30 schattige spookjes. Het is de bedoeling dat je elke dag een spookje plakt op de kalender. Als alle vakjes een spookje hebben is het Halloween! Dit is vergelijkbaar met een sticker-kalender.

Bekijk meer en bestel (Bol.com)

Vilten Halloween adventskalender met verschillende figuren

Halloween-adventskalender-figuren

Bron: Amazon

Deze adventskalender is vergelijkbaar met bovenstaande. Verschil is het design. In plaats van spookjes zitten hier meerdere Halloween-figuren bij deze kalender die je op de vakjes kunt plakken. Je kunt alle figuren bovenaan de adventskalender plaatsen en dan één voor één in de vakjes plakken.

Bekijk meer

Halloween adventskalender met speelgoed

Halloween-adventskalender-met-halloween-speelgoed

Bron: Amazon

Ben je meer op zoek naar een traditionele adventskalender? Dan is deze Halloween adventskalender met speelgoed wellicht iets voor jou. Deze adventskalender lijkt heel erg op andere speelgoed adventskalenders. De kalender bestaat uit een doos met 31 vakjes. Achter ieder vakje zit een griezelachtig speelgoedje. Er zit zelfs een duivel-cape in de doos!

Bekijk meer

Houten Halloween adventskalender

Bron: Amazon

Deze adventskalender is gemaakt van Vilt en bevat 30 schattige spookjes. Het is de bedoeling dat je elke dag een spookje plakt op de kalender. Als alle vakjes een spookje hebben is het Halloween! Dit is vergelijkbaar met een sticker-kalender.

Bekijk meer en bestel (Bol.com)

Halloween adventskalender kleurboek

Halloween-adventskalender-kleurboek

Bron: Amazon

Dit is een adventskalender in de vorm van een kleurboek. Deze bestaat uit 31 kleurplaten in Halloween thema. Voor elke dag is er een nieuwe kleurplaat. Heb je het kleurboek vol? Dan kan het Halloween feest beginnen! Deze adventskalender is niet alleen erg origineel maar ook nog eens ontzettend leuk geprijsd!

Bekijk meer

Funko Pocket Pop Halloween adventskalender

Funko-Pop-Halloween-adventskalender

Bron: Amazon

Voor alle Fans van Funko Pop is er ook goed nieuws! Sinds vorig jaar presenteren zij ook een soort Halloween adventskalender. Deze bestaat uit een mooie doos met daarin 13 Funko Pocket Pops! Dit zijn unieke figuurtjes van vinyl en een echt collector item! Funko brengt ieder jaar altijd meerdere adventskalender op de markt. Deze ‘spooky countdown’ herbergt 13 spookachtige figuurtjes gebaseerd op diverse bekende Halloween- en horrorfilms. Door de beperkte oplage zijn deze adventskalender zeer exclusief en altijd snel uitverkocht. Ze worden meestal op een later moment tegen hogere prijzen verkocht. Maar dat zal de echte fan zeker niet weerhouden om deze adventskalender te kopen!

Bekijk meer

Funko Pop Nightmare before Christmas adventskalender 2022

Funko-Nightmore-before-Christmas-adventskalender-2022

Bron: Amazon

Helemaal nieuw voor 2022 is deze Disney’s Nightmare Before Christmas adventskalender. Ook deze adventskalender bestaat uit 13 iconische pocket Pops! Deze zijn gebaseerd op de iconische Disney film. Natuurlijk Mag Mr. Skeleton en Sally niet ontbreken in deze adventskalender. Het is sowieso de allereerst adventskalender gebaseerd op deze iconische film van Tim Burton. Deze adventskalender zal vanaf september/oktober verkrijgbaar zijn. Je kunt deze echter nu al voor-bestellen. Zeker doen want de kans is groot dat deze snel uitverkocht is!

Bekijk meer

Alternatief: 24 dagen Nightmare before Christmas adventskalender

Bron: Bol.com

Overigens is er in 2020 ook al een Nightmare Before Christmas adventskalender uitgebracht van Funko Pop. Dit was een kerst adventskalender met 24 Funko pop figuren:

Bekijk meer

Dit waren de Halloween Adventskalenders van 2022 die we hebben kunnen vinden! Ideaal om af te tellen tot Halloween of een andere gelegenheid. Welke is jouw favoriet?

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate-links.