Overzicht: 12 dagen Adventskalender 2022

Zoek je een ’12 dagen adventskalender 2022′? Wij hebben de leukste aftelkalenders met 12 vakjes voor je verzameld in één overzicht! Ook vertellen we je in dit artikel meer over de ’12 dagen adventskalender’. Deze soort kalenders zijn namelijk nog niet zo bekend in Nederland en België. Een ‘normale’ adventskalender heeft meestal namelijk 24 vakjes en geen 12. Het is een ideale aftelkalender om op een later moment te starten met aftellen of om te gebruiken vanaf kerstmis t/m drie koningen (op 6 januari). Het is daarmee ook een ideaal kerstcadeau!

Wat is een 12 dagen adventskalender en waar komt dit vandaan?

Laten we beginnen bij het begin: wat is een een 12 dagen adventskalender? De naam zegt het al: het is een adventskalender met 12 vakjes in plaats van 24. Normaal gesproken open je een adventskalender namelijk vanaf 1 december t/m 24 december. Op 24 december is namelijk kerstavond. Er zijn zelf ook adventskalender die 25 vakjes hebben (tot eerste kerstdag) – dit zijn met name de Engelse adventskalenders.

De laatste jaren zijn er echter ook steeds meer adventskalenders te koop met 12 vakjes onder de noemer ’12 days of christmas’. Maar waar komt dit vandaan?

Er zijn twee verklaringen:

  • Adventskalenders worden steeds luxer. Een voorbeeld hiervan zijn de zeer luxe beauty adventskalenders met cosmetica-producten. Als je een adventskalender hebt met 24 cosmetica producten ben je al snel honderden euro’s kwijt. Nu hebben fabrikanten hierop iets bedacht: de 12 dagen adventskalender. Deze bevat de helft aan producten en is daarmee een stuk betaalbaarder terwijl het uitpakken net zo leuk is. Veel mensen kopen zo een adventskalender om deze 12 dagen voor kerst (12 december) te gaan openen. Sommige kiezen er ook voor om deze vanaf 1 december te openen, maar dan om de dag een vakje.
  • Een andere verklaring komt uit het ’12 days of christmas’ dat te linken is aan het verhaal van de ‘drie koningen’. Drie koningen is een christelijke feestdag die ieder jaar gevierd wordt op 6 januari. Dit verhaal is gelinkt aan het kerstverhaal: de geboorte van Jezus Christus. Het komt er op neer dat drie ‘wijze koningen’ uit het oosten een opgaande ster zagen en daar de koning der Joden ging opzoeken. Ze kwamen uit in Bethlehem bij de stal waar Jezus Christus geboren is. De tijd tussen eerste kerstdag (25 december) en drie koningen (6 januari) is exact 12 dagen. Deze dagen kun je dus vieren met een 12 dagen adventskalender. Het is daarmee eigenlijk geen ‘adventskalender’ want met ‘advent’ wordt juist de tijd vóór kerst bedoeld. Het is dus meer een extra groot kerstcadeau waar je 12 dagen uitpak-plezier aan beleeft!

Aanbod 12 dagen adventskalenders 2022

Onderstaande ‘adventskalenders’ bevatten 12 vakjes. Je bepaald helemaal zelf of je deze al voor kerst opent (bijvoorbeeld vanaf 12 december) of juist vanaf eerste kerstdag tot aan drie koningen op 6 januari.

Het valt op dat er dit jaar ontzettend veel make-up adventskalenders zijn met 12 vakjes. Dit komt door het feit dat make-up natuurlijk ontzettend duur is. 24 luxe make up producten kosten al snel ruim boven de 100 euro. Met een 12 dagen variant ben je een stuk voordeliger uit waardoor deze adventskalenders ook voor meer mensen interessant zijn.

Tip: de 12 dagen adventskalender zijn maar zeer beperkt verkrijgbaar en meestal snel uitverkocht. Wacht daarom niet te lang met bestellen. Voor alle adventskalenders geldt op= op.

Revolution adventskalenders 12 dagen

Het make-up Revolution biedt dit jaar het grootste aanbod met meerdere adventskalenders met 12 vakjes. Hieronder vind je ze allemaal.

Bekijk meer
Bekijk meer
Bekijk meer

NYX make up adventskalender 12 dagen

NYX adventskalender 2022 12 dagen

Ontdek 12 prachtige make-up producten van NYX: het luxe cosmetica-merk uit New York! De totale waarde van al deze producten is hoger dan de verkoopprijs van deze adventskalender.

Bekijk meer

Clarins 12 dagen adventskalender

clarins adventskalender 2022 - 12 dagen

Ook Clarins heeft dit jaar een 12 dagen adventskalender met zeer luxe verzorgingsproducten van dit top-merk. Ontdek de mooiste Clarins producten waaronder make up en huidverzorging.

Bekijk meer

L’Oreal make up adventskalender 12 dagen

LOréal-mini-adventskalender-2022-12-dagen

Ook L’Óreal biedt dit jaar een prachtige 12 dagen adventskalender met de mooiste make-up producten en leuke verzorgingsproducten.

Bekijk meer

Bobbi Brown beauty adventskalender 2022

Ook de Bobbi Brown luxe make up adventskalender mag er dit jaar zijn. Ontdek de allermooiste en meest luxe make up van dit exclusieve top-merk. Deze 12 dagen adventskalender is werkelijk schitterend om te zien met een unieke verpakking die een en al luxe uitstraalt.

Bekijk meer (Lookfantastic)

Fifty shades erotische adventskalender met 12 spannende verrassingen

erotische adventskalender fifty shades of grey

Je zult het de dagen rond kerst zeker niet koud krijgen met deze ‘Fify Shades’ adventskalender met 12 erotische verrassingen voor jou en je partner!

Bekijk meer

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate links.