Kersttip: 12 dagen Adventskalender 2022

12 dagen adventskalender 2022 overzicht

Zoek je een 12 dagen adventskalender 2022? Wij hebben de leukste aftelkalenders met 12 vakjes voor je verzameld in één overzicht! Ook vertellen we je in dit artikel meer over de ’12 dagen adventskalender’. Deze soort kalenders zijn namelijk nog niet zo bekend in Nederland en België. Een ‘normale’ adventskalender heeft meestal namelijk 24 vakjes en geen 12. Het is een ideale aftelkalender om op een later moment te starten met aftellen tot Kerstmis. Ook kun je de adventskalender gebruiken vanaf kerstmis t/m drie koningen (op 6 januari). Het is daarmee een ideaal kerstcadeau!

Wat is een 12 dagen adventskalender en waar komt dit vandaan?

Laten we beginnen bij het begin: wat is een een 12 dagen adventskalender? De naam zegt het al: het is een adventskalender met 12 vakjes in plaats van 24. Normaal gesproken open je een adventskalender namelijk vanaf 1 december t/m 24 december. Op 24 december is namelijk kerstavond. Er zijn zelf ook adventskalender die 25 vakjes hebben (tot eerste kerstdag) – dit zijn met name de Engelse adventskalenders.

De laatste jaren zijn er echter ook steeds meer adventskalenders te koop met 12 vakjes onder de noemer ’12 days of christmas’. Maar waar komt dit vandaan?

Er zijn twee verklaringen:

  • Adventskalenders worden steeds luxer. Een voorbeeld hiervan zijn de zeer luxe beauty adventskalenders met cosmetica-producten. Als je een adventskalender hebt met 24 cosmetica producten ben je al snel honderden euro’s kwijt. Nu hebben fabrikanten hierop iets bedacht: de 12 dagen adventskalender. Deze bevat de helft aan producten en is daarmee een stuk betaalbaarder terwijl het uitpakken net zo leuk is. Veel mensen kopen zo een adventskalender om deze 12 dagen voor kerst (12 december) te gaan openen. Sommige kiezen er ook voor om deze vanaf 1 december te openen, maar dan om de dag een vakje.
  • Een andere verklaring komt uit het ’12 days of christmas’ dat te linken is aan het verhaal van de ‘drie koningen’. Drie koningen is een christelijke feestdag die ieder jaar gevierd wordt op 6 januari. Dit verhaal is gelinkt aan het kerstverhaal: de geboorte van Jezus Christus. Het komt er op neer dat drie ‘wijze koningen’ uit het oosten een opgaande ster zagen en daar de koning der Joden ging opzoeken. Ze kwamen uit in Bethlehem bij de stal waar Jezus Christus geboren is. De tijd tussen eerste kerstdag (25 december) en drie koningen (6 januari) is exact 12 dagen. Deze dagen kun je dus vieren met een 12 dagen adventskalender. Het is daarmee eigenlijk geen ‘adventskalender’ want met ‘advent’ wordt juist de tijd vóór kerst bedoeld. Het is dus meer een extra groot kerstcadeau waar je 12 dagen uitpak-plezier aan beleeft!

Aanbod 12 dagen adventskalenders 2022

Onderstaande ‘adventskalenders’ bevatten 12 vakjes. Je bepaald helemaal zelf of je deze al voor kerst opent (bijvoorbeeld vanaf 12 december) of juist vanaf eerste kerstdag tot aan drie koningen op 6 januari.

Het valt op dat er dit jaar ontzettend veel make-up adventskalenders zijn met 12 vakjes. Dit komt door het feit dat make-up natuurlijk ontzettend duur is. 24 luxe make up producten kosten al snel ruim boven de 100 euro. Met een 12 dagen variant ben je een stuk voordeliger uit waardoor deze adventskalenders ook voor meer mensen interessant zijn.

Tip: de 12 dagen adventskalender zijn maar zeer beperkt verkrijgbaar en meestal snel uitverkocht. Wacht daarom niet te lang met bestellen. Voor alle adventskalenders geldt op= op.

Revolution Pro adventskalender 12 dagen

Het make-up Revolution biedt dit jaar het grootste aanbod met meerdere adventskalenders met 12 vakjes. Veel zijn er inmiddels al uitverkocht. De mooiste variant ‘Revolution Pro The Icons’ adventskalender is wel nog te koop. Deze biedt 12 luxe make-up producten die je moet hebben.

Bekijk meer

Clarins 12 dagen adventskalender

clarins adventskalender 2022 - 12 dagen

Ook Clarins heeft dit jaar een 12 dagen adventskalender met zeer luxe verzorgingsproducten van dit top-merk. Ontdek de mooiste Clarins producten waaronder make up en huidverzorging.

SALE: laatste stuks nu bestellen met extra korting!

Bekijk meer

L’Oreal make up adventskalender 12 dagen

LOréal-mini-adventskalender-2022-12-dagen

Ook L’Óreal biedt dit jaar een prachtige 12 dagen adventskalender met de mooiste make-up producten en leuke verzorgingsproducten. Het toffe is ook dat de verpakking geen specifiek kerstthema heeft, je kunt deze adventskalender dan ook gebruiken om af te tellen tot een andere gelegenheid.

SALE: laatste stuks nu bestellen met extra korting!

Bekijk meer

Garnier adventskalender 12 dagen

Garnier adventskalender 2022

Garnier biedt dit jaar een ‘ 12 days of christmask’ adventskalender aan. Deze bevat 12 heerlijke gezichtsmaskers. Het is een super leuke adventskalender die je aan de onderkant kunt openen. Het lijkt een beetje op een grote thee-doos. Iedere dag schuif je een nieuw gezichtsmasker tevoorschijn zodat je er straks met de feestdagen stralend uit zal zien!

Bekijk meer

NYX make up adventskalender 12 dagen

NYX adventskalender 2022 12 dagen

Ontdek 12 prachtige make-up producten van NYX: het luxe cosmetica-merk uit New York! De totale waarde van al deze producten is hoger dan de verkoopprijs van deze adventskalender.

Bekijk meer

Perricone MD luxe adventskalender

Perricone MD is een luxe beauty merk voor de beste huid- en gezichtsverzorging. Deze prachtige luxe adventskalender bevat de 12 beste producten van het merk. Ideaal dus om kennis te maken met deze revolutionaire verzorging voor je huid.

SALE: laatste stuks nu bestellen met extra korting!

Bekijk meer (Lookfantastic)

Bobbi Brown beauty adventskalender 2022

Ook de Bobbi Brown luxe make up adventskalender mag er dit jaar zijn. Ontdek de allermooiste en meest luxe make up van dit exclusieve top-merk. Deze 12 dagen adventskalender is werkelijk schitterend om te zien met een unieke verpakking die een en al luxe uitstraalt.

SALE: laatste stuks nu bestellen met extra korting!

Bekijk meer (Lookfantastic)

Mylee adventskalender 12 dagen – gelnagels

Ontdek 12 dagen lang de mooiste nagelverrassingen van Mylee. Wat dacht je bijvoorbeeld van de 5-in-1 Builder Gel die zorg voor extra sterke en lange nagels. Ook bevat deze kalender zes prachtige limited-edition MyGel nagellak in de mooiste kleuren. De totale waarde van deze adventskalender is ruim € 100,-, terwijl de verkoopprijs een stuk lager ligt.

SALE: laatste stuks nu bestellen met extra korting!

Bekijk meer

Badbruisballen adventskalender

Tijd voor bubbels en bruis! Tover je bad om in een bruisbad met deze leuke bruisballen adventskalender. In totaal bevat deze adventskalender 12 leuke bruisballen met diverse geuren.

Bekijk meer

Friends Central Perk 12 dagen adventskalender

Deze super leuke gift-set voor Friends fans bestaat ook uit 12 vakjes met de leukste beauty producten. Het is een echte must-have voor fans van de Friends serie.

SALE: laatste stuks nu bestellen met extra korting!

Bekijk meer

Friends sokken adventskalender

Ben je niet van de beauty-producten maar wel een Friends fan? Kies dan voor deze sokken adventskalender met 12 paar sokken gebaseerd op de iconische serie.

Bekijk meer

PLAYin CHOC chocolade adventskalender (100% bio en vegan)

PLAYin-CHOC-adventskalender-2022-inhoud

Een 12 dagen adventskalender met chocolade is zeer uniek en bijna niet te vinden. De enige versie die we dit jaar zijn tegengekomen is deze Playin Choc versie. Dit is sowieso een unieke adventskalender. De adventskalender is bedoeld voor kinderen en bevat 12 heerlijke biologische en vegan (!) melkchocolaatjes. Daarbij zit er in ieder vakje ook een kartonnen kaart waarmee je een 3D diertje kunt maken.

Bekijk meer

Melt Bar – luxe chocolade adventskalender

Wil je dit jaar een zeer exclusieve en luxe chocolade adventskalender? Laat je dan 12 dagen lang verwennen met deze heerlijke chocolade adventskalender. Ontdek iedere dag een heerlijke Melt bar met de lekkerste smaken zoals ‘pistachio blonde’ of ‘gold’. De adventskalender is werkelijk prachtig om te zien en bestaat uit een gouden boek met daarin 12 doosjes waarin de chocolade zich bevindt.

Bekijk meer

Wijnbeurs 12 dagen adventskalender

Op zoek naar een compleet andere soort adventskalender? Kies dit jaar dan voor deze toffe wijn adventskalender van de Wijnbeurs. Deze bestaat uit een mystery wine selection. In ieder vakje vind je een mooie ‘wijn-tube’ met daarin een heerlijke luxe wijn. Welke dat is, is een verrassing. Ieder tube is goed voor 1 glas wijn.

SALE: laatste stuks nu bestellen met extra korting!

Bekijk meer

Vondels 9 dagen adventskalender

Vondels adventskalender doos

Het Amsterdamse ‘Vondels’ is bekend om de prachtige ornamenten. Deze adventskalender is extra bijzonder want deze bestaat uit 9 vakjes. Deze open je op verschillende dagen in december. Natuurlijk kun je ook zelf de volgorde bepalen.

In ieder vakje vind je een uniek kerstornament voor in de boom of kersttak. Je kunt de kalender ook ieder jaar weer opnieuw gebruiken door er iets anders in te stoppen.

Bekijk meer

Fifty shades erotische adventskalender met 12 spannende verrassingen

erotische adventskalender fifty shades of grey

Je zult het de dagen rond kerst zeker niet koud krijgen met deze ‘Fify Shades’ adventskalender met 12 erotische verrassingen voor jou en je partner!

SALE: laatste stuks nu bestellen met extra korting!

Bekijk meer

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate links.