Adventskalender 12 days overzicht 2021: het ideale kerstcadeau

Zoek je een ’12 days adventskalender 2021′? Wij hebben de leukste aftelkalenders met 12 vakjes voor je verzameld in één overzicht! Ook vertellen we je in dit artikel meer over de ’12 days adventskalender’. Deze soort kalenders zijn namelijk nog niet zo bekend in Nederland en België. Een ‘normale’ adventskalender heeft meestal namelijk 24 vakjes en geen 12. Het is een ideale aftelkalender om op een later moment te starten met aftellen of om te gebruiken vanaf kerstmis t/m drie koningen (op 6 januari). Het is daarmee ook een ideaal kerstcadeau!

Wat is een 12 days adventskalender en waar komt dit vandaan?

Laten we beginnen bij het begin: wat is een een 12 days adventskalender? De naam zegt het al: het is een adventskalender met 12 vakjes in plaats van 24. Normaal gesproken open je een adventskalender namelijk vanaf 1 december t/m 24 december. Op 24 december is namelijk kerstavond. Er zijn zelf ook adventskalender die 25 vakjes hebben (tot eerste kerstdag) – dit zijn met name de Engelse adventskalenders.

De laatste jaren zijn er echter ook steeds meer adventskalenders te koop met 12 vakjes onder de noemer ’12 days of christmas’. Maar waar komt dit vandaan?

Er zijn twee verklaringen:

  • Adventskalenders worden steeds luxer. Een voorbeeld hiervan zijn de zeer luxe beauty adventskalenders met cosmetica-producten. Als je een adventskalender hebt met 24 cosmetica producten ben je al snel honderden euro’s kwijt. Nu hebben fabrikanten hierop iets bedacht: de 12 dagen adventskalender. Deze bevat de helft aan producten en is daarmee een stuk betaalbaarder terwijl het uitpakken net zo leuk is. Veel mensen kopen zo een adventskalender om deze 12 dagen voor kerst (12 december) te gaan openen. Sommige kiezen er ook voor om deze vanaf 1 december te openen, maar dan om de dag een vakje.
  • Een andere verklaring komt uit het ’12 days of christmas’ dat te linken is aan het verhaal van de ‘drie koningen’. Drie koningen is een christelijke feestdag die ieder jaar gevierd wordt op 6 januari. Dit verhaal is gelinkt aan het kerstverhaal: de geboorte van Jezus Christus. Het komt er op neer dat drie ‘wijze koningen’ uit het oosten een opgaande ster zagen en daar de koning der Joden ging opzoeken. Ze kwamen uit in Bethlehem bij de stal waar Jezus Christus geboren is. De tijd tussen eerste kerstdag (25 december) en drie koningen (6 januari) is exact 12 dagen. Deze dagen kun je dus vieren met een ’12 days of christmas kalender’. Het is daarmee eigenlijk geen ‘adventskalender’ want met ‘advent’ wordt juist de tijd vóór kerst bedoeld. Het is dus meer een extra groot kerstcadeau waar je 12 dagen uitpak-plezier aan beleeft!

Aanbod 12 days adventskalenders 2021

Onderstaande ‘adventskalenders’ bevatten 12 vakjes. Je bepaald helemaal zelf of je deze al voor kerst opent (bijvoorbeeld vanaf 12 december) of juist vanaf eerste kerstdag tot aan drie koningen op 6 januari.

Tip: de 12 dagen adventskalender zijn maar zeer beperkt verkrijgbaar en meestal snel uitverkocht. Wacht daarom niet te lang met bestellen. Voor alle adventskalenders geldt op= op.

Disney Princess adventskalender 12 dagen

Bron: Bol.com

Met deze super leuke Disney Princess adventskalender geniet je 12 dagen lang van de leukste bad- en bodyproducten met je favoriete Disney prinsessen! Super leuk om te krijgen en te geven, want je geeft maar liefst 12 verrassingen in één!

Bekijk meer

NYX make up adventskalender 12 days

Bron: Douglas

Ontdek 12 prachtige make-up producten van NYX: het luxe cosmetica-merk uit New York! De totale waarde van al deze producten is hoger dan de verkoopprijs van deze adventskalender.

Nu 25% extra korting

Bekijk meer

Clarins 12 days beauty adventskalender

Bron: ICI PARIS XL

Ook Clarins heeft dit jaar een 12 dagen adventskalender met zeer luxe verzorgingsproducten van dit top-merk. Ontdek de mooiste Clarins producten waaronder make up en huidverzorging.

Bekijk meer

Benefit make up adventskalender

Benefit adventskalender 2021

Bron: Douglas

Dit is de ‘The More The Merrier Beauty Holiday’ adventskalender van Benefit. Met 12 prachtige make up producten. De totale waarde van al deze producten is ruim € 165,-, terwijl de verkoopprijs een stuk lager is.

Bekijk meer

Mylee Mygel nagellak adventskalender 2021

Bron: Lookfantastic

Verwen je nagels dit jaar met Mylee’s salon-kwaliteit nagellakken, crèmes en shimmers! Deze nagellak van Mylee brengt je aan als nagellak maar blijft zitten als geld – voor een langdurig glanzende kleur tot wel twee weken lang! Het perfecte kerstcadeau!

Nu met extra korting!

Bekijk meer

Bobbi Brown beauty adventskalender 2021

Bron: Lookfantastic

Ook de Bobbi Brown luxe make up adventskalender mag er dit jaar zijn. Ontdek de allermooiste en meest luxe make up van dit exclusieve top-merk. Deze 12 dagen adventskalender is werkelijk schitterend om te zien met een unieke verpakking die een en al luxe uitstraalt.

Bekijk meer (Lookfantastic) Bekijk meer (Bol.com)

Happy Socks – 12 days of Christmas geschenkset

Bron: Happy Socks

Dit is een van de leukste 12 dagen adventskalenders van dit jaar! De Happy Socks 12 days of Christmas geschenkset. Ontdek 12 dagen lang een nieuw paar Happy Socks in unieke dessins! Inclusief enkele limited editions!

Bekijk meer

ASOS – 12 dagen adventskalender sokken 2021

Bron: ASOS

Ook bij ASOS hebben ze dit jaar een super-cute sokken adventskalender! Ontdek 12 dagen lang de leukste dessins in deze prachtige en kleurrijke adventskalender. De kalender bevat 6 lage sokken en 6 hoge sokken. Alle info via onderstaande knop:

Bekijk meer

ASOS – 12 dagen sieraden 2021

Bron: ASOS

Liever iets anders dan sokken? ASOS biedt dit jaar ook een luxe adventskalender met 12 verschillende sieraden! Ook dit is een prachtige adventskalender met 12 laatjes. Ontdek 12 dagen lang, iedere dag, een nieuw sieraad.

Bekijk meer

Gusteau – 12-dagen Wijn adventskalender

Bron: Gusteau

De luxe wijn adventskalender van gusteau bevat 12 unieke wijn-tubes met daarin een variatie van de lekkerste feestelijke wijnen! Dit is een ideaal cadeau voor jezelf of ieder andere wijnliefhebber!

Actie: nu € 13,- korting

Bekijk meer

Beer in a Box – 12 dagen Bier adventskalender

Bron: Beer in a Box

Ben je meer van het bier i.p.v. wijn? Kies dan voor de exclusive 12-dagen bier adventskalender van Beer in a Box. Dit is de enige bier adventskalender die 12 unieke speciaalbieren bevat. Deze bieren zijn speciaal gebrouwen voor de adventskalender en nergens anders verkrijgbaar. Het is daarmee tevens een van de meeste exclusieve bier adventskalenders van 2021.

Bekijk meer

Fifty shades erotische adventskalender

erotische adventskalender fifty shades of grey

Bron: Willie

Je zult het de dagen rond kerst zeker niet koud krijgen met deze ‘Fify Shades’ adventskalender met 12 erotische verrassingen voor jou en je partner!

Bekijk meer

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate links.