Adventskalender Funko Pop 2022? Ontdek ze allemaal

Funko Adventskalender 2022 - Funko Pocket Pop

Ben jij op zoek naar de adventskalender Funko Pop 2022? Goed nieuws! Dit jaar kun je genieten van maar liefst zes unieke Funko Pop adventskalenders! Dat wordt ontzettend veel uitpakplezier dit jaar.

Funko pakt in 2022 namelijk ontzettend groot uit met de adventskalenders. Er was nog nooit zoveel keuze: of je nu van Disney, Marvel of Harry Potter houdt. Iedereen komt aan zijn/haar trekken dit jaar. Overigens kun je de Funko adventskalenders van 2021 ook nog in verschillende winkels vinden, maar daarover lees je in dit artikel.

In dit artikel vertellen we je er alles over!

Inhoud artikel

Wat is een Funko adventskalender?

Met een Funko adventskalender tel je af tot Kerstmis. De adventskalender bestaat uit een grote doos met aan de achterkant een flap. De doos kun je als het ware open klappen. De opengeklapte achterkant vormt dan een soort ‘vloer’ waar je de verschillende Funko Pocket Pop poppetjes op neer kunt zetten. Aan de achterkant van de doos zelf vind je vervolgens 24 deurtjes. Je opent vanaf 1 december 2022 elke dag een deurtje tot aan 24 december. Dan is het namelijk Kerstavond en is je Funko Pop verzameling compleet!

Funko brengt ieder jaar meerdere adventskalenders op de markt in verschillende thema’s. Alle adventskalenders bevatten originele Funko Pocket Pop figuren. Dit zijn unieke vinyl-figuren van zo’n 4 cm hoog. Ze zijn zeer gewilde verzamelobjecten.

Inhoud Funko adventskalender 2022

Dit jaar presenteert Funko maar liefst zes verschillende adventskalenders, waaronder:

Funko Disney adventskalender 2022

Funko adventskalender 2022 Disney
Bron: Bol.com

Helemaal nieuw voor 2022: de eerste Funko adventskalender met enkel Disney figuren! Ontdek al je Disney-favorieten in één adventskalender. De adventskalender bevat natuurlijke de Dinsey-klassiekers waaronder: Mickey, Donald, Pluto, Minnie en Katrien. Echter mogen ook andere iconische Disney-figuren niet ontbreken, waaronder Winnie de Pooh. Funko spreekt dan ook van “Mickey en zijn vrienden”. Alle figuren zijn speciaal voor de adventskalender gemaakt en hebben het typische en unieke Funko-pop-uiterlijk.

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Funko Marvel adventskalender 2022

Bron: Bol.com

Ook de iconische figuren van Marvel mogen dit jaar niet ontbreken in de Funko adventskalender collectie 2022. Ondanks dat Spider-Man op de voorkant staat te shinen, bevat deze adventskalender alle bekende Marvel figuren van de Avengers en de Guardians of the Galaxy. . Extra leuk is dat de figuren ook allemaal een kerst-tintje hebben. Zo heeft Spider-Man dit jaar een Kerstmuts op en is Groot in de kerstversiering blijven hangen. Zijn takken zitten namelijk vol met kerstlampjes. Bekijk meer figuren via onderstaande knop:

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Funko Pop Harry Potter adventskalender 2022

Bron: Bol.com

Natuurlijk mag ook in 2022 een Funko Harry Potter adventskalender niet ontbreken. Ieder jaar brengt Funko een Harry Potter adventskalender uit . Ook dit jaar is het design van de Harry Potter figuren weer vernieuwd. Dit jaar is Harry uitgedost in het Hogwarts schooluniform. Ontdek alle figuurtjes en meer info via onderstaande knop.

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Funko adventskalender Star Wars 2022

Bron: Bol.com

Naast Harry Potter mag Star Wars natuurlijk ook niet ontbreken. Star Wars blijft ongekend populair, datzelfde geldt natuurlijk ook voor de Star Wars adventskalenders. Zo is er dit jaar ook weer een Lego Star Wars adventskalender te koop. De Funko adventskalender van Star Wars bevat ook dit jaar weer iconische Funko Pocket Pop figuren van de filmreeks. Dit jaar is het design van de poppetjes weer compleet vernieuwd en dit jaar zijn de figuren weer gehuld in unieke kerst-outfits. Waaronder een Darth Vater in Candy Cane tenue.

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Funko adventskalender Dragon Ball Z 2022

Funko Dragonball Z adventskalender 2022
Bron: Bol.com

Terug van weggeweest: de Funko Dragon Ball Z Adventskalender. Ontmoet je favoriete Dragon Ball helden waaronder: Goku, Master Roshi, Vegeta en Piccolo! Dit is dé adventskalender voor liefhebbers van de bekende anime-serie. De figuren hebben weer allemaal een uniek design (geen kerst-outfits dit keer). Meer info via onderstaande knoppen:

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Funko adventskalender Nightmare behore Christmas

Funko adventskalender Nightmare before Christmas
Bron: Bol.com

Last but not least: dit is de Funko Nightmare before Chistmas adventskalender. Dit is eigenlijk geen echte traditionele adventskalender met 24 vakjes maar een Halloween adventskalender die uit 13 vakjes bestaat. 13 is natuurlijk het ongeluksgetal. Je kunt de kalender wel gebruiken om af te tellen tot kerst. In dat geval begin je op 11 december met het uitpakken van de adventskalender. Je ontdekt hierin 13 dagen lang de Funko-versies van Tim Burton’s ‘The Nightmare Before Christmas’ figuren.

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Extra tip: The Nightmare before Christmas adventskalender van Funko

Bron: Bol.com

Ben je echt een grote fan van The Nightmare Before Christmas? Bekijk dan ook zeker deze adventskalender van de bekende film met 24 Funko figuurtjes! Deze is eerder uitgekomen maar wel nog steeds verkrijgbaar bij diverse webwinkels.

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Voor wie zijn deze adventskalenders?

De Funko adventskalenders zijn vooral bedoeld voor liefhebbers en verzamelaars van film-merchandise en Funko Pocket Pops. Funko Pops zijn ontzettend populair als verzamelobject en zeer geliefd bij fans. De figuren hebben allemaal een uniek Funko-uiterlijk met een iconische groot hoofd en een klein lijfje.

Het unieke van Funko adventskalender is dat de figuurtjes exclusief voor de adventskalenders gemaakt worden. Ze zijn dus een echte must-have voor de verzamelaars. Bovendien worden de adventskalender in beperkte oplage gemaakt waardoor ze exclusief zijn. Dit zie je ook terug in de prijs: eerdere adventskalenders worden meestal tegen stuk hogere prijzen verkocht. Zeker zodra de adventskalender uitverkocht raakt.

Prijs en waar te koop (met korting)?

De Funko adventskalenders zijn bij verschillende aanbieders te koop. Een Funko adventskalender heeft een adviesprijs van € 60,-. Dat is een zeer aantrekkelijke prijs als je je bedenkt dat deze maar liefst 24 poppetjes bevat! De prijs per Funko Pocket Pop is hiermee een stuk lager dan de prijzen van losse poppetjes. Vaak kost een populaire Pocket pop al gauw € 6,- per stuk (bij de adventskalender betaal je slechts € 2,50 per poppetje).

Als je op zoek bent naar korting moet je geluk hebben. De Funko adventskalender worden eerder duurder dan goedkoper. Echter tijdens het seizoen wordt er af en toe gestunt met de prijs. Via onderstaande knoppen kun je de prijzen vergelijken van diverse officiële aanbieders:

Bekijk aanbod bij Bol.com Bekijk aanbod bij Amazon Bekijk aanbod bij Zavvi

Conclusie

Het is Funko ook in 2022 weer gelukt om een zeer toffe collectie aan adventskalender uit te brengen. Natuurlijk zijn er weer de jaarlijks terugkerende adventskalender van bijvoorbeeld Harry Potter en Star Wars, maar Funko verrast dit jaar vooral met de Disney adventskalender en de unieke Nightmare Before Christmas versie.

Alle adventskalenders bevatten weer unieke Funko Pocket Pops die je als verzamelaar moet hebben. Vooral de unieke kerst-design van o.a. de Marvel adventskalender en de Star Wars adventskalender maken deze figuren echt uniek.

Veelgestelde vragen

Welke Funko adventskalenders zijn er in 2022?

In 2022 brengt Funko maar liefst zes nieuwe adventskalenders op de markt, waaronder: Disney, Star Wars, Harry Potter, Marvel, Dragon Ball Z en the Nightmare before Christmas. Bekijk alle details op deze pagina.

Vanaf wanneer zijn de nieuwe Funko adventskalenders te koop?

De Funko Pocket Pop adventskalenders zijn te koop vanaf augustus 2022. Bij de meeste winkels worden ze echter vanaf september aangeboden.

Is er een Funko adventskalender korting of aanbieding?

De Funko adventskalender worden in beperkte oplage gemaakt. Er zijn dan ook weinig kortingen en aanbiedingen te vinden. Via de knoppen in dit artikel kun je de actuele prijzen vergelijken.

Over Funko

Funko ontwikkelt en ontwerpt diverse vinyl-figuurtjes, meestal gebaseerd op bekende films en series. De bekende figuurtjes zijn de zogenaamde ‘Funko POP!’ figuren. Deze zijn rond de 20 cm groot. Er zijn ook kleinere varianten onder de naam ‘Funko Pocket Pop!’. Deze kleine figuren zijn ook terug te vinden in de adventskalenders van Funko. De figuren zijn ongekend populair bij verzamelaars. Ze hebben allemaal een zeer kenmerkend ontwerp. Zo is het hoofd een stuk groter dan het lijfje en zijn de ogen opvallend groot. Ook opvallend: de figuurtjes hebben geen mond.

Door de populariteit en de exclusiviteit van diverse figuren (de oplage is meestal beperkt) zijn de figuurtjes zijn gewild bij fans en verzamelaars. Er wordt dan ook flink in gehandeld. Sommige figuren kunnen in de loop van tijd ook een stuk meer waard worden.

Dit artikel bevat reclame, waaronder affiliate-links