Lego adventskalenders 2021 – het complete overzicht

Lego adventskalenders 2021 overzicht

In dit artikel vind je het complete overzicht van alle Lego adventskalenders 2021. Deze adventskalender zijn ook in 2022 gewoon te koop. Wil je echter weten welke Lego adventskalenders er in 2022 zijn. Bekijk dan ons nieuwe artikel hier.

Net als vorig jaar heeft Lego ook dit jaar weer verschillende adventskalenders uitgebracht. Vorig jaar waren dat er vier, dit jaar zijn er maar liefst vijf nieuwe Lego adventskalenders te koop! We verwachten dat deze, net als voorgaande, jaren weer een ontzettend groot succes zullen worden. De Lego adventskalenders worden namelijk zeer vaak cadeau gedaan en zijn dan ook een ideaal Sinterklaas- of kerstcadeau.

De opzet van de Lego adventskalenders is hetzelfde als voorgaande jaren. Elke adventskalender bestaat uit een platte Lego doos die je aan de achterkant kunt openklappen. De opengeklapte achterkant doet dienst als een soort speelmat waar je alle mini-modellen en mini-figuren kunt ‘uitstallen’.

Aan de achterkant van de opengeklapte doos vind je vervolgens 24 vakjes die je open kunt maken. Het is de bedoeling om het eerste vakje op 1 december opent en het laatste op 24 december (kerstavond). Op deze manier tel je op een super leuke manier af tot kerst!

In 2021 heb je de keuze uit maar liefst vijf Lego adventskalenders, waarvan er drie gebaseerd zijn op een specifieke filmserie.

Graag vertellen we je hieronder meer over de Lego adventskalenders 2021 en wat je van deze adventskalenders kunt verwachten. Natuurlijk verklappen we niet de exacte inhoud, maar geven we je enkel een ‘sneak-peek’.

Lego City adventskalender 2021 (41690)

Bron: Bol.com

We beginnen met de meest bekende Lego adventskalender: de Lego City adventskalender. Lego City is de oudste en meest bekende serie van Lego. Het is de adventskalender die meeste Lego fans aanspreekt en daarom leuk voor iedereen! Dus ook als je niet van een bepaalde filmserie houdt. De adventskalender bevat ook dit jaar weer 24 verrassingen, waaronder 6 mini-figuren en diverse bouwwerkjes. Natuurlijk alles weer in een echt kerstthema. Zo vind je naast de kerstman en een sneeuwpop ook toffe accessoires om je Lego stad helemaal in kerstsfeer te brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kerstboom, sneeuwschans, divers speelgoed en een complete ijshockey set voor je mini-figuren!

Grappig detail: eerdere jaren (zoals vorig jaar) zat er in de Lego City permanent een boef verstopt. Deze hebben ze dit jaar toch maar weggelaten ;), dat maakt het dit jaar iets ‘kerstvriendelijker’. Alle info vind je via onderstaande knop.

Bekijk complete inhoud en prijs (Bol.com) Bekijk complete inhoud en prijs (Amazon)

 

Lego Friends Adventskalender 2021 (41420)

Bron: Bol.com

Natuurlijk mag dit jaar een Lego Friends adventskalender ook niet ontbreken! Ondanks dat Lego Friends wat meer gericht is op de meiden, vinden ook genoeg jongens deze serie leuk! In deze Lego Friends adventskalender valt weer genoet te ontdekken. Zo zijn alle vijf de Lego Friends (Andrea, Emma, Mia, Olivia en Stephanie) weer van de partij in de vorm van mini-figuren. Daarbij dragen zij allemaal super leuk kerstoutfits!

Verder bevat de Lego Friends adventskalender 2021 weer ontzettend veel accessoires om je Lego Friends wereld mee aan te kleden. De ‘cuteness’ spat er weer vanaf! Zo ziet er een kitten en een schattige teddybeer verstopt in deze adventskalender. Ook een kerstboom, sneeuwpop, open haard en een gedekte kersttafel mogen niet ontbreken. Succes gegarandeerd! Via onderstaande knop vind je alle informatie en kun je ‘m gelijk bestellen.

Lego Friends fans opgelet! Ook dit jaar ontdek je met de vriendinnen uit Heartlake City weer de mooiste kerstavonturen met de Lego Friends adventskalender 2020! De Lego Friends adventskalender bestaat dit jaar weer uit 24 super leuke cadeautjes om je eigen Lego Friends wereld helemaal in kerststemming te brengen. Denk hierbij aan o.a: een super-cute sneeuwpoppetje, diverse cadeautjes, een kerstboom (waar je die cadeautjes weer naast kunt plaatsen) een slee, een open haart (super tof voor in huis!) en zelfs drie Lego Friends mini-figuren (waaronder Emma en een Mrs.Santa Claus: de vrouw van de kerstman!).

Bekijk complete inhoud en prijs (Bol.com) Bekijk complete inhoud en prijs (Amazon)

 

Lego Harry Potter Adventskalender 2021 (76390)

Bron: Bol.com

Kerst en Harry Potter gaan goed samen. Kerst en Lego gaan ook goed samen. De Lego Harry Potter adventskalender is dan ook dé perfecte combinatie! Vorig jaar waren we al laaiend enthousiast over de Lego Harry Potter adventskalender en ook dit jaar is het een echte must-have voor de Harry potter fan!

De Harry Potter adventskalender bevat weer diverse mini-figuren (waaronder Harry zelf natuurlijk) en Harry Potter bouwwerkjes waarmee je de meest iconische scenes van de boeken- en filmreeks kunt nabouwen. Zo vind je dit jaar in de adventskalender een open haard met veel brieven, een mijn-treintje en kluis van de Gringotts bank en diverse kerstattributen waaronder een kerstboom.

Tot slot zit er nog een extra bijzonder element in de adventskalender van dit jaar: namelijk een soort dubbelsteen-tol. Met deze tol kun je het bijgeleverde bordspel spelen! Wacht dit jaar zeker niet te lang met bestellen want voor je het weet is de voorraad weggetoverd.

Bekijk complete inhoud en prijs (Bol.com) Bekijk complete inhoud en prijs (Amazon)

 

Lego Star Wars Adventskalender 2021 (75307)

Bron: Bol.com

De Lego Star Wars adventskalender werd dit jaar al zeer vroeg bekend gemaakt (in juli!). Niet voor niets: voor vele fans is de adventskalender van Lego Star Wars dan ook een echt collectors-item. Ook dit jaar is de Star Wars adventskalender weer erg compleet!

Dit jaar vind je maar liefst 7 mini-figuren in de adventskalender waaronder: een Scout Trooper, Stormtrooper, Tusken Raider, The Mandalorian en een zeer schattige Baby Yoda (in kerstoutfit!). Exclusieve figuren die je enkel in deze adventskalender kunt vinden.

Daarnaast bevat de kalender 11 mini-modellen van diverse Star Wars iconen. Wat dacht je van: Razor Crest, een Imperial Troop Transport, X-wing, TIE Fighter, Riot Mar’s starfighter en een Imperial Light Cruiser. Hier gaat elk Star Wars hart sneller van kloppen!

Tip van de redactie: de Star Wars adventskalenders waren vorig jaar vrij snel uitverkocht (en later sterk in prijs verhoogd), wacht daarom niet te lang met bestellen. Dat kan via onderstaande knop:

Bekijk complete inhoud en prijs (Bol.com) Bekijk complete inhoud en prijs (Amazon)

 

Lego Marvel Avengers adventskalender 2021 (76196)

Bron: Bol.com

Dacht je dat je alle Lego adventskalenders wel eens voorbij had zien komen, dan heb je het mis! Voor de eerste keer ooit brengt Lego dit jaar een adventskalender uit van Marvel, met de Avengers als thema! Hier hebben veel Marvel fans op zitten te wachten! We hebben deze adventskalender al eerder gespot in een Japanse Lego-folder en deze blijkt dit jaar ook gewoon in Nederland te koop.

De Lego Marvel Avengers adventskalender bevat al je Marvel helden (waaronder sommige in bijzondere kerst-outfit). Ze zijn er allemaal: Spider-Man, Thor, Iron Man, Black Widow en Captain Marvel, Thanos en Nick Fury! Hier worden we blij van!

Dat is echter nog niet alles, de adventskalender bevat ook diverse bouwwerktjes met een kerst-thema. Wat dacht je bijvoorbeeld van Tony Star’s robotarm met kerstsok? Er gaat een nieuwe kerstachtige Marvel-wereld voor je open! Alle info en details vind je via onderstaande knop:

Bekijk complete inhoud en prijs (Bol.com) Bekijk complete inhoud en prijs (Amazon)

 

Lego adventskalenders 2021 kopen met korting?

Iedereen wil natuurlijk korting. Lego hanteert voor de adventskalender altijd vaste adviesprijzen. Soms is een adventskalender van Lego wel eens afgeprijsd. In dit artikel vind je hierover meer. Let wel op: als er geen aanbieding is en je wilt een bepaalde Lego adventskalender echt hebben. Wacht dan niet met bestellen. De adventskalenders worden namelijk gemaakt in een beperkte oplage en kunnen snel uitverkocht zijn.

Soms kun je echter geluk hebben en ergens nog een oudere adventskalender tegen komen tegen een lagere prijs. Via onderstaande knoppen ga je naar het actuele aanbod van de grootste webshops:

Bekijk alle Lego adventskalender kortingen op Amazon Bekijk alle Lego adventskalender kortingen op Bol.com

Ook leuk; Lego kerst sets 2021

Naast de bekende Lego adventskalender brengt Lego ook ieder jaar enkele prachtige lego-sets uit met kerstthema. Deze sets richten zich ook meer op de volwassenen dan op de kinderen. Het zijn grote sets met ontzettend veel blokjes, heel veel details en exclusieve mini-figuren. Hieronder een overzicht van de nieuwste sets van 2021 inclusief link naar de Lego webshop.

Lego Santa’s Visit kersthuis 2021

Bron: Lego

Dit Lego kersthuis is de officiële kerstset van 2021. Ieder jaar komt er een ‘kersthuis’ uit van Lego met verschillende thema’s. Zo is er eerder ook een huis van elfjes en een ginger bread huis van Lego verschenen. Dit jaar is het een schattig woonhuis met grote schoorsteen waar de kerstman doorheen kan glijden. Ook zit er een schitterende kerstboom in huis huis (met licht!) en heel veel details. Bekijk ze allemaal via onderstaande knop:

Bekijk meer & bestel

Lego Home Alone huis

Lego Home Alone voorkant

Bron: Lego

Over deze Lego set schreven we al eerder een uitgebreide review. We zijn namelijk een ontzettende fan van Home Alone en van Lego. Dit is dan ook de ultieme Lego must-have voor deze kerst. Deze mega set bevat bijna 4000 steentjes en zit boordevol details. Zo is het hele huis ingericht en zijn ook alle boobytraps van Kevin terug te vinden in het huis. Denk aan de verfblikken die hij van de trap laat donderen, de gasbrander aan de achterdeur, de kabelbaan naar de boomhut en nog veel meer. Bovendien bevat de set ook originele mini-figuren waaronder Kevin, de ouders van Kevin, de twee boeven en de ‘enge’ buurman met de sneeuwschep.

Alle info vind je via onderstaande knop:

Bekijk meer & bestel

Dit artikel bevat reclame, waaronder affiliate-links. Meer info