Lego® adventskalenders 2020 – het complete overzicht

Dit artikel gaat over de Lego adventskalenders 2020. Bekijk hier de nieuwe Lego adventskalenders 2022.

Dit zijn de Lego adventskalenders 2020! In juli 2020 was de Lego Star Wars adventskalender al uitgelekt (lees hier meer), maar nu zijn ook alle andere Lego adventskalenders voor 2020 bekend. De Lego adventskalenders zijn namelijk al vele jaren razend populair! Dit jaar zijn er weer vier nieuwe Lego adventskalender om te ontdekken.

Inmiddels is het alweer 2022. Ben je benieuwd naar de Lego adventskalenders van dit jaar? We hebben een compleet nieuw overzicht gemaakt: bekijk hier alle Lego adventskalenders van 2022.

Net zoals voorgaande jaren is het principe hetzelfde. Elke Lego adventskalender bestaat uit een grote doos die je aan de achterkant kunt ‘openklappen’. In de achterkant van de doos vind je 24 vakjes met een luikje. Op 1 december 2020 begin je met het openen van het eerste vakje. Het laatste vakje open je op kerstavond (24 december) – dan is je Lego-set helemaal compleet. Het leukste van Lego adventskalenders is dan ook het spanningselement. Je moet wachten tot het allerlaatste vakje open is om de set compleet te hebben. Echter vind je wel achter elk vakje complete bouwwerken en Lego minifiguren – je hoeft dus niet te wachten om ermee te kunnen spelen. Ideaal dus. De ‘deksel’ van de achterkant dient overigens als een soort ‘speelmat’ waar je de Lego poppetjes en bouwwerkjes van de vakjes kunt neerzetten.

Thema’s Lego adventskalenders 2020

Lego kent veel thema’s. Denk hierbij aan ‘eigen’ thema’s zoals Lego City en Lego Friends. De laatste jaren heeft Lego ook vele samenwerkingen gezocht met bekende filmmerken zoals Star Wars en Harry Potter. In 2020 heeft Lego voor de adventskalenders weer dezelfde thema’s gebruikt als in 2019. Deze zijn:

  • Lego Friends adventskalender 2020 (41420)
  • Lego City adventskalender (60268)
  • Lego Harry Potter adventskalender 2020 (75981)
  • Lego Star Wars adventskalender 2020 (75279)

Graag laten we je meer zien over deze Lego adventskalenders. Let op – we verklappen niet de complete inhoud maar geven wel enkele spoilers.

Lego Friends Adventskalender 2020 (41420)

Bron: Bol.com

Lego Friends fans opgelet! Ook dit jaar ontdek je met de vriendinnen uit Heartlake City weer de mooiste kerstavonturen met de Lego Friends adventskalender 2020! De Lego Friends adventskalender bestaat dit jaar weer uit 24 super leuke cadeautjes om je eigen Lego Friends wereld helemaal in kerststemming te brengen. Denk hierbij aan o.a: een super-cute sneeuwpoppetje, diverse cadeautjes, een kerstboom (waar je die cadeautjes weer naast kunt plaatsen) een slee, een open haart (super tof voor in huis!) en zelfs drie Lego Friends mini-figuren (waaronder Emma en een Mrs.Santa Claus: de vrouw van de kerstman!).

Bekijk complete inhoud en prijs

Lego City Adventskalender 2020 (60268)

Bron: Bol.com

Ook de Lego City adventskalender 2020 mag er weer zijn! 24 toffe cadeautjes wachten op je in deze gloednieuwe adventskalender. Dit jaar nog leuker dan ooit! Breng je Lego stad helemaal in kerstsfeer met toffe kerst-accesoires zoals: kerstcadeautjes, een kerstboom en de enige echt kerstman! Daarnaast vind je in de adventskalender mini-auto’s een mini-helicopter en een mini-boot. De adventskalenders bevat bovendien ook nog eens vijf mini-figuren (waaronder dus de kerstman) en een vrouwelijke crimineel! Gelukkig zit er ook een agent bij de mini-figuurtjes dus geen zorgen! Het is overigens wel opvallend dat er bijna ieder jaar (zo ook vorig jaar) een boef of crimineel verstopt zit in de Lego City adventskalenders – niet bepaald ‘kerstachtig’ ;).

Bekijk complete inhoud en prijs

Lego Harry Potter Adventskalender 2020 (75981)

Bron: Bol.com

OEH!! De Lego Harry Potter adventskalender 2020 is super vet en magischer dan ooit! Maak je eigen ‘wizarding world of Harry Potter’ nog meer ‘wizarding’ met deze Lego adventskalender! Je komt dit jaar helemaal in kerstsferen met toffe kerst-verrassingen. Het centrale thema dit jaar is een magisch kerstbal: ‘Yule Ball’. Zo vind je in deze adventskalender naast bijvoorbeeld een prachtige open haard enkele prachtige attributen die je op een bal in Hogwarts kunt verwachten. Wat dacht je van een schitterend gedekte kersttafel? Een magische platenspeler? Of besneeuwde kerstboompjes? Bovendien bevat deze adventskalender maar liefst 6 minifiguren waaronder Harry Potter in feestelijke smoking! Kopen? Klik op onderstaande knop:

Bekijk complete inhoud en prijs

Lego Star Wars Adventskalender 2020 (75279)

Bron: Bol.com

Over de Lego Star Wars adventskalender hebben we al eerder geschreven. Deze adventskalender is de must-have deze kerst voor elke Lego en Star Wars fan! Ook hier vind je weer zes mini-figuren in kerstsfeer! Wat dacht je bijvoorbeeld van Darth Vater met een kersttrui of een Tauntaun met een rode kerstneus? Jawel – de Lego Star Wars advenskalender 2020 heeft ’t! Extra leuk dit jaar: je ontvangt bij deze adventskalender ook een exclusieve code voor extra game-content voor  Star Wars The Skywalker Saga Game.

Bekijk complete inhoud en prijs

Lego adventskalender kopen met korting?

Lego is regelmatig in de sale. Ook voor de kerstdagen. We hebben een speciaal artikel geschreven waarin we telkens alle Lego® kortingen verzamelen. Als je zeker niet te veel geld wilt uitgeven, maar toch zo’n toffe Lego adventskalender wilt – dan kun je ook altijd kijken naar adventskalender van eerdere jaren. Via onderstaande knop ga je naar het complete aanbod op Bol.com en Amazon. Hier vind je de meeste Lego adventskalenders en de beste prijzen! We wensen je heel veel bouwplezier dit jaar!

Bekijk alle Lego adventskalender kortingen op Amazon Bekijk alle Lego adventskalender kortingen op Bol.com