Kerstkaarten maken 2022? Dit zijn de trends & tips!

kerstkaarten maken 2022

Kerstkaarten maken 2022? In dit artikel laten we je zien waar je op moet letten bij het maken van je eigen kerstkaarten. Ook geven we je leuke tips en laten we je de trends voor 2022 zien!

Niets is namelijk leuker dan je eigen persoonlijke kerstkaart maken! Het maakt niet uit of je deze kerstkaart helemaal zelf knutselt of dat je ze ‘digitaal’ maakt bij een foto-website. In beide gevallen gaat het natuurlijk om de boodschap. De periode rondom kerstmis is een moment van bezinning en terugblikken. Het is hét moment om te laten zien om wie je geeft. Een persoonlijke kerstkaart is hiervoor zeer geschikt en zal altijd in de smaak vallen! Jij vind het toch ook leuk om een mooie kerstkaart te ontvangen?

Tips & Trends bij kerstkaarten maken 2022

Kerstkaarten lijken sinds vorig jaar een comeback te maken. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de tijd waarin we nu leven. Nu we veel thuis zitten en minder onderweg zijn worden er meer persoonlijke kaarten gestuurd om mensen te steunen, een hart onder de riem te steken of ze te laten lachen. Het aanbod is in 2022 dan ook groter dan ooit. We hebben een vijftal trends verzameld over de kerstkaarten van dit jaar.

1 Persoonlijke foto kerstkaarten

Foto kerstkaarten zijn het helemaal deze kerst! Net als adventskalenders zijn kerstkaarten ontzettend populair. Deze bieden ook ontzettend veel voordelen t.o.v. de ’traditionele’ kerstkaarten:

  • Je kunt écht persoonlijke kerstkaarten maken met leuke foto’s van afgelopen jaar, van je kinderen, je huisdier – noem maar op!
  • Het is tegenwoordig ontzettend handig om je eigen foto kerstkaarten te ontwerpen. Je hoeft geen aparte programma’s of apps te downloaden en kunt bij de meeste aanbieders gelijk via je computer of telefoon eenvoudig ontwerpen.
  • Je hoeft zelf niet alles te bedenken: alle aanbieders van foto wenskaarten hebben ontzettend veel mooie designs beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Ook kun je kaarten eenvoudig voorzien van mooie teksten, extra afbeeldingen, tekeningen of andere plaatjes.
  • Je kunt direct ook bij elke kaart een persoonlijke tekst laten drukken.
  • De kerstkaarten worden gelijk verstuurd. Bij vele aanbieders hoef je de kaarten ook niet meer zelf te posten. Zij pakken de kaarten in, voorzien ze van een postzegel en ze worden voor je verstuurd! Dit is o.a. het geval bij: Greetz

Bij de volgende aanbieders kun je leuke Foto kerstkaarten laten maken:

Cewe

Bron: CEWE

Bekijk het aanbod

Greetz

Bron: Greetz

Nu extra korting als je meerdere kaarten besteld.

Bekijk het aanbod

Pixum

Bron: Pixum

Bekijk het aanbod

2 Strakke en tijdloze designs

Als we kijken naar de ’traditionele’ kerstkaarten zien we dat deze steeds moderner worden met strakke en tijdloze designs. Een goed voorbeeld hiervan zijn onderstaande kerstkaarten. Klik op de afbeelding om meer te bekijken (opent in een nieuw venster).

Bron: Art Group / de Bijenkorf

Bron: Art Group / MAP Publishing

Bron: HEMA

Bron: Bekking & Blitz / de Bijenkorf

Bron: HEMA

Bron: Bekking & Blitz / de Bijenkorf

Bron: Partizlle / Bol.com

Bekijk meer (Bijenkorf) Bekijk meer (HEMA) Bekijk meer (Bol.com)

3 Zelf kerstkaarten maken pakket

Als je toch zelf kerstkaarten wilt maken zijn er tegenwoordig diverse ‘DIY-kits’ of pakketten verkrijgbaar waar alles in zit. Dat is ontzettend handig want dan heb je alles gelijk alles bij de hand en hoef je niet tal van winkels na te gaan. Ook zijn er pakketten met zogenaamde ‘knipvellen’. Hieruit kun je eigen figuren/patronen knippen als basis voor je kerstkaart.

Bron: Bol.com

Bron: Bol.com

Bekijk meer knipvellen

4 Diamond Painting kerstkaarten

Met Diamond Painting plaats je kleine geslepen steentjes/diamandjes op papier. Deze trend is ook te zien bij de DIY-kerstkaarten. Er zijn diverse Diamond Painting sets/kits verkrijgbaar waarmee je in een handomdraai een schitterende kerstkaart kunt maken! Bovendien is het niet moeilijk en geeft het ontzettend veel voldoening!

Bron: Bol.com

Bron: Bol.com

Bekijk meer Diamond Painting kerstkaarten

5 Kerstkaarten versturen met een klein cadeautje.

Steeds meer mensen sturen samen met hun kerstkaart een leuke cadeautje mee. Denk hier aan een reep chocolade, een cadeaukaart of cosmetica-product. Er zijn zelf enkele aanbieders waar je een eigen kerstkaart kunt ontwerpen en tegelijk ook een cadeautjes kunt mee-bestellen: dit kan bijvoorbeeld bij Greetz.

Bron: Greetz

Bekijk kaarten met cadea

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate links.