Top 10 – Adventskalenders om zelf te vullen

Adventskalenders zijn er in vele soorten en maten:

Deze adventskalenders zijn meestal van bekende merken – waarbij je niet exact weet wat er in de adventskalender zit. Natuurlijk is dat ook juist de bedoeling – maar er bestaat ook een kans dat de producten die je in deze adventskalender vindt helemaal niet zo tof vind. Dan is een adventskalender die je zelf kunt vullen een oplossing. Laat je verrassen – door iemand anders de adventskalender voor jou te laten vullen. Uiteraard kun je deze adventskalenders ook zelf kopen, vullen en aan je geliefde geven. Succes gegarandeerd.

Wij van adventskalenderkopen.nl hebben de mooiste adventskalenders gezocht: hierbij de Top-10 voor 2018.

10. Vilten Adventskalender kerstboom

Mooi in zijn eenvoud: deze traditionele vilten adventskalender in de vorm van een kerstboom. Stop in elk zakje een leuke verrassing om af te tellen tot kerst! Het tijdloze design zorg ervoor dat deze adventskalender ook over een paar jaar nog steeds perfect staat in je interieur. Ook ideaal om op te hangen aan de deur in de kinderkamer.

Meer info over deze adventskalender

 

9. Houten adventskalender kerstboom

Deze mooie houten kerstboom bevat 24 vakjes om zelf te vullen. De vakjes zijn 4,6 x 6,6 x 6,3 cm. Daarnaast heeft deze adventskalender enkele leuke decoratieve elementen zoals diverse kerstmannetjes en kaarsen. Doordat deze kalender van hout is – heb je er lang plezier van.

Meer info over deze adventskalender

 

8. Gingerbread-huis adventskalender

Deze adventskalender ziet eruit als een (Amerikaans) ‘Gingerbread’-huis (peperkoekhuisje). De adventscadeautjes kun je verstoppen in één van de lades. Deze kun je vullen met elke verrassing die je maar wilt. Het voordeel van lades is bovendien dat er  geen luikje – per ongeluk – open kan gaan. Dit gebeurd namelijk wel eens bij de adventskalenders die je zelf kunt vullen.

Meer info over deze adventskalender

 

7. Kerstsokken adventskalender

 

Voor alle traditionele kerstliefhebbers onder ons: deze rode kerstsokken adventskalender! Wij zijn fan! Leuk om op te hangen in huis. Wat ook leuk is dat je hier ieder jaar weer verschillende cadeautjes kan inpakken en in de kerstsokken kunt stoppen. Daarnaast kun je deze sokken natuurlijk ook gewoon als decoratie gebruiken (of je maakt ze los en hangt ze in een kerstboom). Ideeën genoeg!

Meer info over deze adventskalender

 

6. Houten trein adventskalender

 

We hebben ons wel eens afgevraagd wat een trein nu te maken heeft met kerst? Eigenlijk helemaal niets. Toch kijkt niemand op van deze houten trein adventskalender. Een leuke locomotief en wagon met daarin laatjes om je advent-cadeautjes in te doen. Deze trein is 42 cm breed en 23 cm hoog. Een leuke eye-catcher voor in je (kerst)interieur.

Meer info over deze adventskalender

 

5. Houten kerstmarkt adventskalender

Hou je van minder schreeuwerige adventskalenders? Dan vind je deze traditionele houten kerstmarkt adventskalender wellicht wel mooi. Deze adventskalender bevat drie leuke kraampjes – allemaal van uitgesneden hout. Het bijzondere van alles: er zitten zelfs lampjes in! Deze werken op 2 AA batterijen – zodat je deze adventskalender overal kunt neerzetten.

Meer info over deze adventskalender

 

4. Small Foot Woonkamer houten adventskalender

Hou je in plaats van kleine huisjes van één groot kersthuis? Dan vind je deze Small Foot adventskalender vast mooi. Ook dit is een hoogwaardige houten adventskalender waar je jarenlang plezier van hebt. Bovendien is deze een lust voor het oog door de vele details: een open haard, kerstbomen, houten poppetjes en zelfs een mini -kaarsentoren (zoals je die veel in Duitsland ziet > zie ook de nummer 1 hier verderop). De adventskalender is wel best prijzig (€ 80,-) – maar je hebt er jarenlang plezier van (en dit is bovendien goedkoper dan  ieder jaar een ‘gevulde’ adventskalender te kopen.

Meer info over deze adventskalender

 

3. Ronde cadeautjes houten adventskalender

Deze adventskalender heeft een super leuke vorm: het is een stapel van cadeautjes. De verschillende vakjes zitten rondom de adventskalender verspreid. Het leuke is dat deze adventskalender geen 24 maar 25 cadeautjes heeft: het cadeautje dat je helemaal op de top zit kun je loshalen en is bedoeld als extra verrassing op eerste kerstdag! Dit maakt deze adventskalender vooral leuk voor kinderen. De vakjes zijn wel allemaal even groot (of klein -hoe je het bekijkt), er passen enkel kleine snoepjes in.

Meer info over deze adventskalender

 

2. Small Foot Winterdroom houten adventskalender

Ok – do we say more? Dit is dé parel onder de houten adventskalenders die je zelf kunt vullen. Ok, de vakjes zitten niet verstopt maar staan als een ‘echte’ kalender netjes op een rij – maar wat een feest is deze adventskalender om naar te kijken. Deze bevat zoveel details: bovenop vind je een compleet kerstdorp met een tweetal schattige huisjes, twee sneeuwpoppen, een lantaarn en besneeuwde kerstbomen. In het midden een prachtig 3D-panaroma met een arrenslee en de kerstman. Ook deze adventskalender bevat verlichting (ook via een batterij – die bovendien inclusief is) – wat een schitterend plaatje geeft. Van deze adventskalender heb je jarenlang plezier en is daarmee het geld zeker waard!

Meer info over deze adventskalender

 

1. Small Foot Kerstdorp houten adventskalender

Smaken verschillen uiteraard – maar deze Small Foot houten adventskalender vinden wij er prachtig uitzien. Vooral de vorm is bijzonder: de adventskalender is 8-hoekig waarbij de deurtjes verdeeld zijn in vier blokken van zes. Deze adventskalender is 27 cm hoog en daardoor ook niet té groot. Ideaal om ergens in de woonkamer te zetten. Ook deze adventskalender heeft verlichting zodat deze ’s avonds een gezellig en warm licht geeft. Tot slot is de kwaliteit van deze adventskalender erg goed: Small Foot staat bekend om de hoogwaardige houten producten die tegen een stootje kunnen. Wat zou jij in deze adventskalender verstoppen?

Meer info over deze adventskalender

Foto’s: Bol.com