Play-Doh adventskalender 2022 met klei

Play Doh adventskalender 2022 overzicht

Wat leuk: een Play-Doh  adventskalender 2022! Is jouw kind helemaal weg van kleien? Dan biedt Play-Doh dit jaar ontzettend leuke speelgoed adventskalenders aan die zeker in de smaak zullen vallen. Je leest het goed: er zijn namelijk meerdere adventskalenders van Play-Doh. Deze adventskalender bestaat al enkele jaren en het merk brengt er ieder jaar weer een nieuwe versie van uit. Er zijn momenteel zo’n drie varianten te koop. In principe maakt het jaar van uitgave niet uit omdat elke adventskalender altijd 24 vakjes bevat, ongeacht welk jaar je deze gebruikt. Je begint namelijk ieder jaar weer op 1 december met uitpakken totdat het kerstavond is op 24 december.

Van deze Play-Doh adventskalenders zijn er twee exact hetzelfde qua inhoud, enkel de verpakking is anders. Een variant is echter helemaal anders. In deze review vertellen we je er alles over! Wil je echter gelijk deze adventskalenders bestellen? Dat kan! Deze zijn nu te koop via o.a. Amazon.

Inhoud Play-Doh adventskalender

Je kunt de Play-Doh adventskalender indelen in twee soorten: een versie met grote potjes klei en een versie met kleine potjes klei. Wat deze adventskalenders met elkaar gemeen hebben is de vormgeving van de verpakking. De verpakking is direct te herkennen aan de geel/rode Play-Doh kleuren. Aan de voorkant zie je leuke afbeeldingen van een winters landschap dat je gelijk in kerstsferen brengt. Dit kerstthema is ook terug te vinden bij de 24 verrassingen van de adventskalender.

Play-Doh adventskalender met grote potjes klei

Play Doh adventskalender met vijf potjes klei – versie 1, Bron: Amazon
Play Doh adventskalender met vijf potjes klei – versie 2 Bron: Amazon

De eerste versie van deze adventskalender bestaat uit vijf grote potjes Play-Doh klei. Deze kun je gelijk uit de verpakking halen zodat je direct kunt beginnen. Naast deze potjes klei vind je 24 kleine vakjes aan de voorkant. Achter ieder vakje vind je een leuke accessoire die je kunt gebruiken voor het kleien. Denk hierbij aan steekvormpjes, malletjes (waar je 3D figuurtjes mee kunt maken, net zoals een bakblik) en diverse attributen zoals een kleiroller en schaar. De vormpjes hebben allemaal kerstthema’s zoals een kerstboom, een engel, candy cane (Amerikaanse zuurstok) en meer. Van deze adventskalender zijn meerdere versies verkrijgbaar. Deze zijn qua inhoud dus exact hetzelfde, enkel de verpakking is anders. Via onderstaande knop kun je de versies bekijken en bestellen.

Bekijk meer

Play-Doh adventskalender met 24 kleine potjes

Play Doh adventskalender met 24 potjes klei, Bron: Amazon

De tweede versie van de Play-Doh adventskalender ziet er anders uit en is iets unieker. Deze kun je aan de voorkant helemaal openklappen. Er verschijnt dan een soort speelmat waar je alle verrassingen leuk kunt uitstallen. Als je de voorkant openklapt vind je ook 24 vakjes terug. Achter deze vakjes vind je:

  • 24x kleine potjes Play-Doh klei in tal van verschillende kleuren.
  • Uitsteekvormpjes en malletjes met een kerstthema
  • Leuke accessoires zoals een schaar en kleiroller
  • 4x instructiekaarten met ideeën.

De verschillende accessoires in deze adventskalender zijn bijna allemaal hetzelfde als de versie hierboven. In deze versie zit echter veel meer soorten klei en is de verpakking ook iets luxer en unieker. Deze adventskalender biedt net wat meer verrassingen dan de andere versie.

Bekijk meer

Voor wie is deze adventskalender?

De Play-Doh adventskalender is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is een zeer leuke adventskalender voor de iets jongere kinderen die graag met klei bezig zijn. Plah Doh is natuurlijk hét merk wat betreft klei. De klei is van de beste kwaliteit, droogt nauwelijks uit en is 100% veilig. Het leuke van al deze Play-Doh adventskalenders is dat het complete pakketten zijn. Je kunt er gelijk mee aan de slag vanaf het eerste vakje (bij beide varianten). Daarbij is het ook leuk dat deze een kerstthema heeft dat je vooral terugziet in de accessoires. Ook is de adventskalender perfect te combineren met andere Play-Doh sets.

Play-Doh adventskalender kopen & kortingen

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor je adventskalender. Het loont daarom om de prijzen te vergelijken bij de diverse aanbieders van deze adventskalenders. Via de knoppen hieronder kun je het huidige aanbod zien van adventskalenders met de bekende klei. Soms kun je deze ook extra goedkoop aanschaffen met een bepaalde actie. We adviseren wel om niet al te lang te wachten op een aanbieding. Zeker in de maand november vliegen de adventskalenders de deur uit en kan het zomaar zijn dat je favoriete adventskalenders straks uitverkocht is! Is je favoriete kalender op voorraad? Bestel ‘m dan gelijk: better safe then sorry:

Bekijk alle Play-Doh adventskalender (Amazon)

Ook leuk: Play-Doh Gingerbread huis

Bron: Amazon

Op deze website presenteren we vooral adventskalenders, maar soms komen we ook ander speelgoed tegen dat de moeite waard is. Zo willen we je deze Play Doh Builder set niet onthouden: met deze set maak je namelijk je eigen Gingerbread huis! Hoe leuk is dat? De set wordt bovendien geleverd met een super-cute sneeuwmannetje. Ook deze set is te koop via onderstaande knop.

Bekijk meer

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate-links.