Lego Star Wars adventskalender 2020 (75279) – inhoud & prijs

Dit artikel gaat over de Lego Star Wars adventskalender 2022. Bekijk hier de nieuwe Lego adventskalenders 2022.

De Lego Star Wars adventskalender 2020 is bekend gemaakt. Het Lego-setnummer is 75279. Ook dit jaar kunnen alle Lego én Star Wars fans hun hart weer ophalen met deze gloednieuwe adventskalender. De Lego adventskalenders zijn ieder jaar weer een grote hit en ieder jaar komt Lego weer met nieuwe en grotere adventskalenders op de proppen. Zo was de versie van vorig jaar ook ontzettend populair. Deze Lego Star Wars adventskalender is de eerste adventskalender die Lego voor 2020 bekend maakt. De adventskalender is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Meer weten over de nieuwste Lego adventskalenders 2022? Deze vind je hier.

Inhoud: wat zit er in de Lego Star Wars adventskalender 2020?

Laten we allereerst kijken naar de inhoud van de Lego Star Wars adventskalender van 2020. Net zoals iedere andere Lego adventskalender bestaat deze adventskalender uit een grote Lego doos met daarin 24 vakjes (aan de achterkant). Je kunt de doos aan de achterkant open klappen en dan verschijnt een tof Star Wars speel-landschap (met sneeuw!). Het is de bedoeling dat je vanaf 1 december 2020 iedere dag een vakje opent. Het laatste vakje open je op 24 december: dat is kerstavond. Zo tel je op een leuke manier af tot kerstmis!

Achter elk luikje vind je enkele Lego blokjes of Lego minifiguurtjes binnen het Star Wars thema. Het toffe is dat Lego er ieder jaar weer in slaagt om nieuwe figuren te bedenken voor de adventskalender. Dit kun je dit jaar verwachten:

  • Ontdek maar liefst 6 Lego Star Wars minifiguurtjes. Bijvoorbeeld Pie Dameron en zelfs een Darth Vader met een kerst-sweater! Deze adventskalender is helemaal in kerstthema dit jaar. Ook leuk: Tauntaun met een rode rendierneus!
  • In totaal vind je 311 Legos blokjes in de adventskalender. Zo kun je naast de minifiguurtjes ook 12 mini Star Wars voorwerpen bouwen. Denk aan een mini Milennium Falcon, TIE Fighter, X-wing en een mini Darth Vater kasteeltje.

Dit is echter niet alles. De adventskalender bevat ook een unieke code voor Star Wars: The Skywalker Saga Game. Met deze code kun je extra game-content openen voor deze populaire Lego game.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Bron: Lego

Wat kost de Lego Star Wars adventskalender en waar is deze te koop?

Een adventskalender is een ideaal Sinterklaas-cadeau. Je geeft namelijk 24 mini-cadeautjes in één keer. Het leukste van een Lego adventskalender is tevens dat de hele set op kerstavond compleet is. Zo hou je de spanning er tot het laatste moment in! De Europese prijs van deze Star Wars adventskalender is nog niet bekend. We hebben deze nu op de Amerikaanse website van Lego gevonden voor $ 39,99. We verwachten dat de prijs in Europa rond de € 40,- zal liggen. Je kunt de Lego Star Wars adventskalender 2020 kopen bij de officiële Lego Website of via Bol.com (hier vind je ook meerdere Lego Star Wars adventskalenders).  Klik op onderstaande knop om  de actuele prijs te zien.

Bekijk op Bol.com

Over Lego Star Wars

Lego is één van de grootste speelgoedmerken ter wereld. Iedereen kent de Lego producten wel. Lego Star Wars is gestart in 1999. Toen kwamen de eerste Lego sets uit van de bekende filmreeks. In eerste instantie zou Lego de sets maken t/m 2008, maar de samenwerking met LucasFilm (de maker van Star Wars, nu onderdeel van Disney), is verlengd t/m 2022. De Lego Star Wars adventskalender 2020 is de nieuwste Lego adventskalender voor 2020.