Lego Harry Potter adventskalender 2021 – 76309 – Review

Dit artikel gaat over de Lego Harry Potter adventskalender 2021. Bekijk hier alles over de nieuwe Lego adventskalenders 2022.

Dit is de nieuwe Lego Harry Potter adventskalender 2021. Dé adventskalender voor elke Lego en Harry Potter fan. Al vele jaren brengt Lego een Harry Potter adventskalender uit zo ook dit jaar. Het is een van de vijf adventskalenders die Lego dit jaar uitbrengt.

De Lego Harry Potter adventskalender werkt zoals alle andere Lego adventskalenders. De adventskalender bestaat uit een platte grote doos die je aan de achterkant kunt openklappen. De opengeklapte deksel doet dient als ‘speelbord’ waar je de inhoud van de adventskalender kunt uitstallen. Dit jaar bevat dit speelbord nog een extraatje maar daarover straks meer. Als je de adventskalender open geklapt hebt vind je aan de achterkant 24 vakjes die je kunt open maken. Het eerste vakje op en je op 1 december en het laatste op kerstavond 24 december. Zo tel je op een creatieve manier af tot kerst – Harry Potter style. In deze review vertellen we je er alles over en weet je of deze adventskalender de moeite waard is. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Inhoud Lego Harry Potter adventskalender
 • Prijs en kortingen
 • Review en conclusie

Inhoud Lego Harry Potter adventskalender 2021

Het leuke van de Lego Harry Potter adventskalender is dat er ieder jaar weer een ander thema gebruikt wordt. Vorig jaar had de Harry Potter adventskalender nog ‘kerstbal in Hogwarts’ als thema. Dit jaar is het thema iets algemener. De adventskalender bevat dit jaar o.a.:

 • Heel veel Minifiguren. In totaal bevat de adventskalender maar liefst vijf minifiguren uit de Harry Potter serie. Waaronder: Harry, Hermelien, Ron, Draco Malfidus, Dirk Duffeling en Grijphaak (Goornik).
 • Zeer herkenbare accessoires waarmee je de bekendste Harry Potter scenes kunt naspelen. Zoals:
  • Een open haard waar je diverse brieven door kunt laten verschijnen (zoals in het huis van Harry).
  • Een mini mijnkarretje en kluis van de Gringott’s Bank.
  • Een bord van perron 9 3/4 met een muur die doormidden kan breken.
 • 2 unieke Wizard Cards. Dit zijn unieke lego-blokjes met een speciale afbeelding. Ze worden in diverse Lego Harry Potter sets toegevoegd waarbij je vaak niet weet welke er in de doos zitten.

Daarbij zit er dit jaar nog een verrassend extra element in de adventskalender! In een van de vakjes vind je een special tol waar je een spel mee kunt spelen. De ‘speelmat’ die verschijnt zodra je adventskalender openklapt doet namelijk dienst als spelbord voor een speciaal Harry Potter spel! Een extra leuke verrassing en ideaal voor de kerstvakantie!

Bekijk volledige inhoud

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Bron: Lego.com

Prijs en kortingen

Lego werkt met de adventskalenders met vaste prijzen. De adviesprijs is namelijk € 29,99. Soms komt het echter voor dat de adventskalender goedkoper is. Veel webshops bieden namelijk aantrekkelijke kortingen aan op Lego rondom de feestdagen. Via onderstaande buttons vind je direct de meest actuele prijs bij de grote webshops:

Bekijk prijs bij Amazon Bekijk prijs bij Bol.com

Onze conclusie: Review Lego Harry Potter adventskalender

De Lego Harry Potter adventskalender is dit jaar weer bijzonderder dan ooit. Wat we dit jaar extra leuk vinden is dat de adventskalender gebaseerd is op de meest iconische Harry Potter scenes. Bovendien voegt Lego dit jaar met de speciale tol een extra element toe aan deze Lego adventskalender.

Deze adventskalender is een echte must-have voor elke fan van Lego en Harry Potter, zeker met de speciale elementen die exclusief voor deze adventskalender gemaakt zijn.