Review: Lego Friends adventskalender 2022 (41706)

Lego-Friends-adventskalender-2022-41706

Lees alles over de nieuwe Lego Friends adventskalender 2022 met setnummer 41706. Dit is een van de vijf nieuwe Lego adventskalenders van 2022. Is deze Lego Friends adventskalender de moeite waard? Wat kun je ervan verwachten en waar kun je deze kopen met korting (we blijven Nederlanders nietwaar)?

Inhoud Lego Friends adventskalender 2022

De Lego Friends adventskalender is vergelijkbaar met de versies van eerdere jaren (zoals die van 2021). Echter is de inhoud anders. De adventskalender bestaat weer uit een grote Lego doos die je aan de achterkant kunt openvouwen. De doos blijft daarbij rechtop staat en de achterkant wordt dan een soort speelveld waar je de verschillende bouwwerkjes en figuurtjes kunt uitstallen. De doos ziet er dit jaar weer ontzettend leuk.

Dit jaar bestaat de Lego Friends adventskalender 2022 uit 312 onderdelen. Het thema dit jaar is ‘kerstmarkt’. De set bestaat o.a. uit:

  • Vier Lego Friends figuren waaronder Olivia en een kerstman.
  • Een vrolijk rendier.
  • Heel veel leuke mini bouwwerkjes om je Lego Friends wereld in kerststemming te brengen. Het thema is dus kerstmarkt en dat zie je terug in bijvoorbeeld: kerststalletjes, een grote Kerstman-stoel en zelfs een foto-studio.

Het is bijzonder leuk dat Lego dit jaar weer een nieuw thema heeft bedacht en dat de inhoud weer compleet anders is als vorige versie. Bovendien zijn diverse onderdelen speciaal voor de adventskalender gemaakt (zoals het rendier en de kerstman).

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Lego-Friends-adventskalender-41706-inhoud
Bron: Lego / Bol.com

Voor wie is deze adventskalender bedoeld?

De Lego Friends adventskalender is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zit geen specifieke eindleeftijd aan vast. Lego is speelgoed dat voor iedereen leuk is, ook voor oudere kinderen. Lego Friends is een serie die vooral populair is bij meisjes. Al kan deze net zo leuk zijn voor jongens.

Het leuke van de Lego adventskalenders is dat deze ook perfect te combineren zijn met andere Lego sets, zoals bestaande Lego Friends sets. De adventskalenders biedt leuke accessoires waarmee je andere Lego Friends gebouwen kunt aankleden met kerst-accessoires. Deze kerst-accessoires zijn namelijk niet los te koop en alleen in de adventskalender te vinden.

Prijs, korting en waar te koop?

De Lego Friends adventskalender heeft een adviesprijs van € 24,99. De prijs kan echter verschillen tussen de verschillende aanbieders. Via onderstaande knoppen kun je het huidige aanbod aan Lego Friends sets (inclusief deze adventskalender) terugvinden.

Hier vind je ook eerdere versies van de Lego Friends adventskalender. Deze worden soms met korting aangeboden. Echter hoe ouder de adventskalender hoe duurder meestal.

Bekijk meer bij Bol.com Bekijk meer bij Amazon

Conclusie: Review Lego Friends adventskalender

Ook dit jaar is de nieuwe Lego Friends adventskalender 2022 een aanrader. Het is inmiddels een echter klassieker geworden. Ieder jaar weet Lego de adventskalender weer te vullen met leuke nieuwe onderdelen die perfect aansluiten op de Lego Friends wereld. Extra leuk dit jaar zijn de speciale figuren zoals het rendier en de kerstman. Dit spreekt zeker tot de verbeelding van de Lego Friends fans.

Veelgestelde vragen

Wat zit er in de Lego Friends adventskalender?

De Lego Friends adventskalender bestaat uit 24 verrassingen in de vorm van originele Lego Friends figuren en kleine bouwwerkjes in kerstthema.

Is er een Lego Friends aanbieding of korting?

De Lego Friends adventskalender (en andere sets) worden wel eens afgeprijsd. Klik op de knoppen in dit artikel om de huidige prijzen te zien bij diverse aanbieders.

Voor welke leeftijd is de Lego Friends adventskalender geschikt?

De Lego adventskalenders zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er is geen maximum leeftijd. Ook veel oudere kinderen spelen graag met Lego.

Is de Lego Friend adventskalender de moeite waard?

De Lego Friends adventskalender is zeker de moeite waard. Het is een ontzettend leuk cadeau voor een leuke prijs dat perfect past bij andere Lego (Friends) sets. De hele review lees je hierboven.

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate-links.