Review: Lego City adventskalender 2022 (60352)

Lego-City-Adventskalender-2022-60352

Ontdek alles over de nieuwe Lego City adventskalender 2022 (setnummer 60352). De Lego City adventskalender is de meest populaire adventskalender van alle vijf de Lego adventskalenders van 2022. In deze review bekijken we deze adventskalender en ontdek je of deze de moeite waard is. Dit artikel bestaat uit:

Inhoud Lego City adventskalender 2022

Wist je dat de allereerste Lego City adventskalender stamt uit 2005? De allereerste adventskalenders v an Lego bestonden in eerste instantie enkel uit ‘gewone’ Lego stenen en hadden geen specifiek thema. Vanaf 2005 kam daar verandering met o.a. de Lego City adventskalender. Lego City is ook al jarenlang de best verkochte Lego serie. Wie heeft er vroeger niet een Lego dorp of stad gebouwd? De Lego city adventskalender is een ideale aanvulling op je Lego stad.

De opbouw van de Lego City adventskalender is hetzelfde als alle andere adventskalenders van Lego. Je kunt de grote doos aan de achterkant openklappen waarbij de 24 vakjes verschijnen. Achter ieder deurtje vind je een figuurtje of mini-bouwwerkje. De opengeklapte achterkant doet dienst als speelveld.

De adventskalender bevat diverse attributen om je Lego City in kerstsferen te brengen. Er zijn twee thema’s vertegenwoordigd in de adventskalender: de ijsbaan en de boerderij. In totaal bestaat de set dit jaar uit 287 onderdelen, waaronder:

  • Maar liefst zes mini-figuren, waaronder natuurlijk de kerstman en twee kids. De figuren zijn bekend van de Lego City series (o.a. te zien via Netflix).
  • Diverse dieren zoals een Pony en een kat.
  • Heel veel accessoires, zoals eten, kerstcadeautjes en een mini kerstboom.
  • Een ijs-dweilmachine om de ijsbaan in je Lego stad weer schoon te maken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Lego-City-adventskalender-2022-60352-inhoud
Bron: Lego / Bol.com

Voor wie is deze adventskalender bedoeld?

Ook deze Lego City adventskalender is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. De adventskalender is populaire bij zowel meisjes en jongens. Je kunt de figuren en accessoires natuurlijk perfect combineren met alle andere Lego sets. De Lego City adventskalender is dan ook de meest neutrale adventskalender die niet specifiek gericht is op één thema (zoals bijvoorbeeld de Harry Potter of Star Wars adventskalender).

Prijs, korting en waar te koop?

Je kunt deze Lego City adventskalender bij diverse webshops bestellen. De adviesprijs is € 24,99. We zien soms hogere prijzen maar ook lagere prijzen. Dit is afhankelijk van de voorraad. Er is namelijk sprake van een gelimiteerde oplage. Afhankelijk van de verkoop kunnen de prijzen wat zakken (als de betreffende webshop nog een grote voorraad heeft bijvoorbeeld). Via onderstaande knoppen kun je de actuele prijzen zien bij de diverse webshops. Overigens vind je hier ook eerdere versies van de Lego City adventskalender terug. In principe zijn de adventskalenders jaartal onafhankelijk. Een eerdere versie kan natuurlijk net zo leuk zijn als de versie van 2022.

Bekijk meer bij Bol.com Bekijk meer bij Amazon

Conclusie: Review Lego City adventskalender

De Lego City adventskalender blijft een echte klassieker onder de Lego aventskalenders. Niet voor niets is dit een van de meest populaire adventskalenders van het Deense speelgoed merk. De adventskalender bevat weer leuke elementen die anders zijn dan voorgaande jaren. Sterker nog ze sluiten ook heel goed op elkaar aan. Vorig jaar zaten er bijvoorbeeld nog schaatsende mini-figuren bij de adventskalender. Dit jaar sluit de ijsdweilmachine hier weer mooi op aan. Als je ieder jaar dus een Lego adventskalender koopt wordt je kerst-stad steeds groter! De adventskalender is perfect te combineren met andere Lego sets en zal ook weer bij veel kinderen (en volwassenen) in de smaak vallen. Een aanrader dus.

Veelgestelde vragen

Wat zit er in de Lego City adventskalender?

De Lego City adventskalender bestaat uit 24 verrassingen zoals Lego minifiguren (waaronder de kerstman) en heel veel accessoires om je Lego stad in kerstsferen te brengen.

Is er een Lego City aanbieding of korting?

Ja, er is een grote kans dat je vandaag nog kunt besparen bij de koop van de Lego City adventskalender 2022. Klik op de knoppen op deze pagina om de huidige prijzen te zien en te vergelijken.

Voor welke leeftijd is de Lego City adventskalender geschikt?

De Lego City adventskalender 2022 is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Is de Lego City adventskalender de moeite waard?

Ook deze Lego adventskalender is zeker de moeite waard. Het is de meest neutrale Lego adventskalender die perfect pas bij andere Lego sets en daarmee zeker een aanrader.

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate-links.