Dit is de IKEA kerstcollectie 2020

Dit is de IKEA kerstcollectie 2020 met kerstverlichting, kerstdecoraties en de lekkerste producten. Enkele producten zijn ook online te bestellen. Dat is in deze tijd wel zo fijn. Graag vertellen we je in dit artikel meer over de IKEA kerstcollectie 2020.

Wil je meer weten over de IKEA adventskalender van 2022. Klik dan hier.

Nu gaat dit blog eigenlijk met name over adventskalenders. Zo heeft IKEA ook een eigen adventskalender, daarover lees je meer hier. Naar ons idee ben je als adventskalender-fan vast ook wel geïnteresseerd in de nieuwe kerstcollectie van het Zweedse warenhuis, vandaar dit speciale blog.

De Ikea kerst/winter collectie 2020 kunnen we verdelen in:

Heb je een leuk product gezien? Klik op de foto’s voor meer info of om gelijk te bestellen. 

Ikea Kerstversiering en -decoratie

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de kerstproducten van IKEA zijn altijd snel uitverkocht. In de IKEA winkels zijn de rekken eind november vaak al leeg. We weten niet precies hoe dat dit jaar online zal zijn, maar we raden je aan nooit te lang te wachten als je een leuk product hebt gezien.

Met de kerstversiering van IKEA kom je ook dit jaar weer helemaal in winter en kerstsfeer. De producten passen echt bij het Scandinavische IKEA-design. Verwacht geen kitsch en bonte kleuren, maar juist chique, moderne en warme decoraties en versieringen. Wij zijn altijd erg fan van deze kerstproducten omdat ze heel goed bij een modern interieur passen.

Hieronder enkele highlights in de categorie: decoratie & versiering. Klik op de afbeelding voor meer info (opent in nieuw venster). Wil je alle producten zien? Klik dan hier.

Nieuw: kerstboom van ‘riet’, leuk te combineren met diverse kerstballen en lampjes (aan de binnenkant).

Impressie van de gehele VINTER collectie 2020.

Hoe schattig: kabouter waxinehouder (leuk met deze Yankee Candle geurkaarsen adventskalender)

Bron foto’s: IKEA

Bekijk alle kerstversiering

IKEA kerstverlichting

Ook voor mooie kerstverlichting kun je bij IKEA terecht. Als echte kerstfans zijn we erg te spreken over de kerstverlichting van de IKEA. Deze is over het algemeen van zeer goede kwaliteit, zeker in vergelijking met hele goedkope kerstverlichting van discounters. Deze gaan meestal niet lang mee. Onze ervaring is dat je met de IKEA feestverlichting vele jaren plezier kunt beleven.

Leuk lampje met mini-kerstbos en huisje.

De IKEA STRALA kerststerren zijn ieder jaar ontzettend populair.

Ikea kabelverlichting (prikkabel-look) – ook online verkrijgbaar.

Bron foto’s: IKEA

Bekijk alle kerstverlichting

Winterse textielproducten

Ieder jaar komt IKEA ook met een nieuwe ‘VINTER’ (Zweeds voor winter) textielcollectie met mooie prints en dessins. Het is geen hele grote collectie (vaak maar één serie). Dit jaar is de collectie traditioneel Zweeds met wit en rode accenten.

Kindershort met Zweedse kerstfiguren.

Vinter 2020 tafelloper met rood winterdessin.

Bron: IKEA

Bekijk alle textielproducten

Keukenproducten en eten

Tot slot verkoopt IKEA ook ieder jaar weer enkele keukenproducten in de VINTER collectie. Dit jaar is deze collectie redelijk beperkt. Er is geen compleet kerstservies dit jaar. Wel enkele leuke accesoires.

Kerstservies

Schattig dienblad met kabouter-print.

Leuke schaaltjes van keramiek.

Glazen flessen met kerst-opdruk. Ideaal voor GLOGG.

Bron foto’s: IKEA

Bekijk alle keukenaccessoires

Zweedse kerstlekkernijen

Dit jaar zijn in de IKEA FOOD MARKET (bij de uitgang) ook weer verschillende kerstlekkernijen te koop. Geniet bijvoorbeeld van GLOGG (Glühwein), kerstsnoepjes en diverse koekjes. Het leuke hiervan is dat deze producten alleen bij IKEA verkrijgbaar zijn en je niet snel vind in de supermarkt!

Zweedse kerstfrisdrank (lijkt op cola) en heerlijke chocolade toffees.

Glögg oftewel de Scandinavische variant van Glühwein. Heerlijk met een verse sinaasappel, steranijs, en kaneel. IKEA verkoopt een alcoholische en een niet-alcoholische variant.

Bron foto’s: IKEA

Bekijk alle winterse lekkernijen