IKEA adventskalender 2022 – REVIEW & KORTING

IKEA adventskalender 2022 review

In deze review lees je alles over de nieuwe IKEA adventskalender 2022. De IKEA adventskalender is ieder jaar weer erg populair. Het is ook een zeer complete en leuke adventskalender met heel veel extra’s. In deze review vertellen we je er alles over en laten we je zien of het de moeite waard is om de adventskalender te kopen.

Ok, laten we beginnen bij het begin. Wat is de IKEA adventskalender? De IKEA adventskalender is een 2D (platte) adventskalender die je het beste kunt vergelijken met een standaard adventskalender met kleine chocolaatjes. Alleen is deze iets groter. De adventskalender bestaat uit 24 vakjes. Je opent deze adventskalender vanaf 1 december t/m 24 december (kerstavond). Achter ieder vakje vind je weer een nieuwe (dubbele) verrassing.

Het design van de IKEA adventskalender is ook dit jaar weer iets anders. Dit jaar is de adventskalender rood en voorzien van echte Zweedse kerstkabouters.

IKEA adventskalender 2022 design

Inhoud IKEA adventskalender 2022

De IKEA adventskalender lijkt een redelijk ‘standaard’ adventskalender maar bevat veel meer dan enkel chocolade. In totaal bestaat de kalender uit twee ‘onderdelen’.

1 Hachez bonbons, chocolade en koekjes!

Het leuke van deze chocolade adventskalender is dat deze 24 verschillende Hachez chocolade, bonbons en zelfs koekjes bevat. Geen enkel chocolaatje is hetzelfde in deze adventskalender! Dat maakt deze adventskalender ook een stuk leuker dan die saaie chocolade kalenders met elke dag weer hetzelfde. Bovendien is het design van de chocolade verpakkingen gelinkt aan het design van de kalender. Dat vinden we altijd tof om te zien dat ze dit helemaal aanpassen. Sinds vorig jaar (2021) zitten er ook enkele heerlijke ginger-bread koekjes in de kalender.

2 IKEA Cadeaukaarten

Ok chocolade is altijd goed. Maar de echte verrassing in de adventskalender zit ‘m in de cadeaukaarten. In twee vakjes vind je namelijk een IKEA cadeaukaart met een waarde van € 5,-. Leuk om te weten: de adventskalender kost net iets meer dan € 10,- dus je krijgt al € 10,- terug aan cadeaukaarten. De cadeaukaarten zijn in te leveren in het IKEA restaurant en in de Swedish Food Market. Dat is het zweedse ‘supermarktje’ bij de uitgang van elke IKEA vestiging.

Dit is trouwens anders dan eerdere jaren. Toen waren de cadeaukaarten geldig voor alle IKEA producten. Dat is dit jaar dus niet meer zo. Ook zat er eerdere jaren een soort loterij verbonden aan de cadeaukaarten. Je kan namelijk kans maken op een hogere cadeaukaart (tot wel € 1.000,-!). Van dat concept is IKEA in 2022 dus afgestapt.

De cadeaukaarten van de IKEA adventskalender 2020

3 Knutsel je eigen pakje

Maar dat is nog niet alles. Net als vorig jaar zit er nog een klein knutselwerkje verstopt in de kalender. Als je namelijk alle vakjes geopend hebt, vind je in de deksel van de kalender nog een knutselplaat. Hiermee kun je een schattig doosje/pakje knutselen.

ikea adventskalender 2022 pakje knutselen
Bron: IKEA

Overigens is er bij de IKEA vestigingen in het buitenland (waaronder Duitsland) dit jaar ook een variant te koop waar je een eigen foto op kunt laten drukken. Deze zal in Nederland niet te koop zijn ;(. Maar deze adventskalender van CEWE kun je wel laten bedrukken en voorzien van eigen foto’s!

Prijs en korting IKEA adventskalender 2022

De IKEA adventskalender heeft een adviesprijs van € 12,99. Waarbij je dus sowieso voor € 10,- aan cadeaukaarten terugkrijgt. Je betaalt dan eigenlijk nog maar € 2,99 voor de adventskalender! Dat is deze zeker waard. Als je IKEA FAMily member bent krijgt je in de meeste IKEA vestigingen ook nog eens extra korting. Meestal is dat 2 euro maar dat kan variëren.

De IKEA adventskalender is overigens te koop bij de IKEA winkels en niet online. Wel zijn er online heel veel leuke alternatieven te koop. Deze vind je via onderstaande knop:

Bekijk meer adventskalenders op Bol.com

Veelgestelde vragen IKEA adventskalender 2022

Wat is een IKEA adventskalender?

Een IKEA adventskalender is een adventskalender met 24 chocolaatjes, bonbons en koekjes. De adventskalender lijkt nog het meeste op een traditionele chocolade adventskalender.

Wat zit er in de IKEA adventskalender 2022?

De IKEA adventskalender 2022 bevat 24 chocolaatjes, bonbons en ginger-bread koekjes van Hachez. Daarnaast zitten er twee cadeaukaarten in de adventskalender verstopt die je kunt inleveren in het IKEA restaurant of de Swedish Food Market.

Wat kost de IKEA adventskalender?

De IKEA adventskalender kost € 12,99. Echter krijg je als IKEA Family lid meestal € 2,- korting. Je betaalt dan nog maar € 10,99, waarbij je € 10,- aan cadeaukaarten terugkrijgt.

reacties

  • hoi even een vraagje in Duitsland zijn wel on met de cadeau bonnen tot 1000 euro kan je die ook in Nederland inleveren

    • Nee, deze zijn in Nederland niet geldig.