IKEA adventskalender 2021 – REVIEW & KORTING

Ikea adventskalender 2021 doos

Ja, hij is weer: de IKEA adventskalender 2021. Net als vorig jaar heeft IKEA ook in 2021 een toffe adventskalender uitgebracht. De IKEA adventskalender is ieder jaar weer erg populair. Het is ook een zeer complete en leuke adventskalender met heel veel extra’s. In deze review vertellen we je er alles over en laten we je zien of het de moeite waard is om de adventskalender te kopen.

Ok, laten we beginnen bij het begin. Wat is de IKEA adventskalender? De IKEA adventskalender is een 2D (platte) adventskalender die je het beste kunt vergelijken met een standaard adventskalender met kleine chocolaatjes. Alleen is deze iets groter. De adventskalender bestaat uit 24 vakjes. Je opent deze adventskalender vanaf 1 december t/m 24 december (kerstavond). Achter ieder vakje vind je weer een nieuwe (dubbele) verrassing.

Het design van de IKEA adventskalender is ook dit jaar weer iets anders. De felle kleuren van de vorige editie komen ook dit jaar weer terug. Datzelfde geldt voor de kleine kaboutertjes die op de adventskalender gedrukt zijn. De afbeelding zelf is dit jaar echter compleet anders.

Inhoud IKEA adventskalender 2021

De IKEA adventskalender lijkt een redelijk ‘standaard’ adventskalender maar bevat veel meer dan enkel chocolade. Dit jaar bestaat de adventskalender uit drie onderdelen!

1 Hachez bonbons en chocolade

Het leuke van deze chocolade adventskalender is dat deze 24 verschillende Hachez chocolade en bonbons bevat. Geen enkel chocolaatje is hetzelfde in deze adventskalender! Dat maakt deze adventskalender ook een stuk leuker dan die saaie chocolade kalenders met elke dag weer hetzelfde. Bovendien is het design van de chocolade verpakkingen gelinkt aan het design van de kalender. Dat vinden we altijd tof om te zien dat ze dit helemaal aanpassen.

2 IKEA Cadeaukaarten

Ok chocolade is altijd goed. Maar de echte verrassing in de adventskalender zit ‘m in de cadeaukaarten. In twee vakjes vind je namelijk een IKEA cadeaukaart met een minimale waarde van € 5,-. Leuk om te weten: de adventskalender kost net iets meer dan € 10,- dus je krijgt al € 10,- terug aan cadeaukaarten. Dat is echter niet alles, de waarde van de cadeaukaarten kunnen ook hoger uitvallen.   Er zijn cadeaukaarten met een waarde van € 10,-, € 20,-, € 50,-, € 100,-, € 250,- en zelfs € 1.000,-! Wie weet wordt je met deze adventskalender dus zelfs rijker! Het saldo van de kaart kun je in de winkel zien en online.

De cadeaukaarten van de IKEA adventskalender 2020

3 Knutsel je eigen Zweeds winterhuis

Maar dat is nog niet alles. Nieuw voor 2021 is dat je de doos van de adventskalender ook nog kunt hergebruiken. Als de adventskalender (nadat je deze geopend hebt) helemaal opent kun je de doos nog gebruiken om een Zweeds kersthuis te knutselen. Dat komt goed uit want na kerstavond is de adventskalender leeg, zodat je in de kerstvakantie lekker aan de slag kan gaan!

Bron: IKEA

Overigens is er bij de IKEA vestigingen in het buitenland (waaronder Duitsland) dit jaar ook een variant te koop waar je een eigen foto op kunt laten drukken. Deze zal in Nederland niet te koop zijn ;(. Maar deze adventskalender van CEWE kun je wel laten bedrukken en voorzien van eigen foto’s!

Prijs en korting IKEA adventskalender 2021

De IKEA adventskalender heeft een adviesprijs van € 12,99. Waarbij je dus sowieso voor € 10,- aan cadeaukaarten terugkrijgt. Je betaalt dan eigenlijk nog maar € 2,99 voor de adventskalender! Dat is deze zeker waard. Als je IKEA FAMily member bent krijgt je in de meeste IKEA vestigingen ook nog eens extra korting. Meestal is dat 2 euro maar dat kan variëren.

De IKEA adventskalender is overigens te koop bij de IKEA winkels en niet online. Wel zijn er online heel veel leuke alternatieven te koop. Deze vind je via onderstaande knop:

Bekijk meer adventskalenders op Bol.com