IKEA adventskalender 2019 inhoud – preview

TIP: dit artikel gaat over de oude IKEA adventskalender van 2019 De nieuwe IKEA adventskalender 2022 is ook beschikbaar! Klik hier voor alle info.

De IKEA adventskalender 2019 ligt weer voor je klaar in de IKEA winkel. De opzet van de adventskalender is hetzelfde als vorig jaar. Toen schreven we ook al over de IKEA adventskalender 2018. Het design is dit jaar echter compleet anders. Waar we vorig jaar een mooie (kinder)illustratie zagen, zien we nu een heel strak motief op de adventskalender.

Inhoud IKEA adventskalender

1 IKEA Chocolade

De IKEA adventskalender is in principe een traditionele ‘chocolade’ adventskalender met daarin 24 chocolaatjes. Niet zomaar chocolaatjes: elke dag vind je een ander soort chocolade. Met of zonder vulling en in verschillende vormen. We waren vorig jaar erg verrast door de variatie.

2 IKEA Cadeaukaarten

Er is echter meer! Het leukste onderdeel van de IKEA adventskalender zijn de cadeaukaarten. Je leest het goed cadeaukaartEN – er zitten namelijk maar liefst twee IKEA cadeaukaarten verstopt in deze adventskalender. Eén cadeaukaart vind je op 4 december (de dag voor Sinterklaas) en de andere op kerstavond (24 december). De eerste cadeaukaart kun je ook vanaf 4 december bij IKEA inleveren. De andere na kerst (vanaf tweede kerstdag als IKEA weer open is). Het spannende is echter dat je NIET weet welk bedrag er op de IKEA cadeaukaarten staat. Het saldo is namelijk alleen in de winkel zelf te controleren bij de kassa’s. De cadeaukaarten zijn sowieso minimaal € 5,- per stuk waard. Je ontvangt in totaal dus sowieso € 10,- aan IKEA shoptegoed.

Er is namelijk ook een kans dat je cadeaukaarten veel meer waard zijn. In meerdere adventskalenders zit een hogere waarde verstopt, tot wel € 1000,- per adventskalender.

3 IKEA app

Maar we zijn er nog steeds niet! De IKEA adventskalender is ook dit jaar weer interactief. Met de special IKEA adventskalender app kun je de adventskalender ‘Scannen’ – achter ieder vakje vind je namelijk een symbool. Scan het symbool en ontvang elke dag een leuk (kerst)recept, tips om je huis te versieren of een leuk verhaaltje. Allemaal in Scandinavisch kerstthema! Hoe leuk!

Wat kost de IKEA adventskalender?

De prijs van de IKEA adventskalender varieert. Zo is er altijd een prijs voor IKEA Family Leden (hiervoor kun je je gratis aanmelden) en een ‘gewone’ prijs. IKEA Family leden krijgen altijd korting. We verwachten dat de prijs rond de € 13,- zal zijn voor niet-leden en € 11,- voor leden. Vorig jaar zagen we echter enkele prijsverschillen tussen de adventskalenders per filiaal.

Hoe dan ook is de IKEA adventskalender niet duur als je de bedragen van de IKEA kaarten eraf telt. Het plezier dat je aan deze leuke adventskalender beleeft is des te groter! Het is overigens ook een ideaal cadeau – bijvoorbeeld voor vrienden of familie die net een nieuwe woning hebben ;).