Houten adventskalender om zelf te vullen – onze top 15 (2022)

houten adventskalender om zelf te vullen

Ben je op zoek naar een houten adventskalender om zelf te vullen voor 2022? We hebben de 15 mooiste adventskalender van hout voor je verzameld in dit overzicht. Het grote voordeel van deze adventskalenders is dat je ze meerdere keren kunt gebruiken. Bovendien zijn dit stevige adventskalenders die je daardoor ook vaker kunt gebruiken.

Ben je overigens op zoek naar een adventskalender om zelf te vullen en hoeft deze niet perse van hout te zijn? Bekijk dan hier onze top 15 van adventskalenders die je zelf kunt vullen

Als je interesse hebt in een van onderstaande adventskalender, klik dan op de afbeelding of op de knop eronder om deze gelijk te bestellen. Het kan wel zijn dat sommige van deze adventskalenders snel uitverkocht zijn. Dus bestel op tijd en wacht niet te lang ;).

15. Houten Peperkoekhuis adventskalender

Bron: Amazon

Is deze niet cute? Deze mooie houten adventskalender heeft dit vorm van een peperkoek huis (gingerbread house) en bevat 20 kleine vakjes om te vullen en vier grote! Deze adventskalender zal zeker niet misstaan tussen de andere kerstversieringen.

Bekijk meer

14. Houten adventskalender met kerststal en verlichting

Bron: Amazon

We zouden het haast vergeten maar met kerstmis vieren we natuurlijk de geboorte van Jezus Christus. Deze luxe houten adventskalender laat dan ook het traditionele kerstverhaal zien in de vorm van een 3D-kerststal. Ook het verhaal van de drie koningen worden afgebeeld in dit adventskalender huis. Daarbij is deze adventskalender zelfs voorzien van verlichting en heb je de beschikking over 24 vakjes om naar hartelust te vullen.

Bekijk meer

13. Houten adventskalender kerstboom

Bron: Bol.com

Deze houten kerstboom bevat 24 vakjes om zelf te vullen. De vakjes zijn 4,6 x 6,6 x 6,3 cm. Daarnaast heeft deze adventskalender enkele leuke decoratieve elementen zoals diverse kerstmannetjes en kaarsen.

Bekijk meer

12. Gingerbread-huis adventskalender

Bron: Bol.com

Dit is ook een leuke peperkoek-huis adventskalender van hout. Deze heeft meer een 3D vorm en ziet er daarom ook meer uit als een echt huisje. Rondom het huisje vind je verschillende deurtjes en raampjes waarachter je leuke cadeautjes kunt verstoppen.

Bekijk meer

11. Houten adventskalender die je zelf kunt decoreren (2D)

Bron: Amazon

Wil je liever zelf je eigen houten adventskalender ontwerpen? Kies dan voor deze neutrale adventskalender die je zelf kunt schilderen en decoreren. Hiermee creëer je een 100% persoonlijk adventskalender die je ieder jaar opnieuw kunt gebruiken. Bekijk deze en heel veel andere varianten via onderstaande knop:

Bekijk meer

10. 3D adventskalender van hout die je zelf kunt decoreren

Bron: Amazon

Er bestaat ook een variant op bovenstaande adventskalender. Namelijk deze 3D versie. Deze biedt nog meer mogelijkheden om te decoreren en te schilderen. Zo kun je de adventskalender ook voorzien van bijvoorbeeld een foto. Laat je fantasie de vrije loop! Overigens zijn er nog meer soorten verkrijgbaar. Ook deze vind je allemaal via onderstaande knop:

Bekijk meer

9. Ronde cadeautjes houten adventskalender

Bron: Bol.com

Deze adventskalender heeft een super leuke vorm: het is een stapel van cadeautjes. De verschillende vakjes zitten rondom de adventskalender verspreid. Het leuke is dat deze adventskalender geen 24 maar 25 cadeautjes heeft: het cadeautje dat je helemaal op de top zit kun je loshalen en is bedoeld als extra verrassing op eerste kerstdag! Dit maakt deze adventskalender vooral leuk voor kinderen. De vakjes zijn wel allemaal even groot (of klein -hoe je het bekijkt), er passen enkel kleine snoepjes in.

Bekijk meer

8. Houten aftelkalender met verlichting

Bron: Amazon

Ok. Dit is niet een houten adventskalender die je kunt vullen maar we erg leuk! Met deze adventskalender kun je namelijk via de bijgevoegde cijfers aftellen tot kerst. Hang elke dag een nieuw nummer op en zie hoeveel dagen het nog duurt voordat kerst is. Deze aftelkalender ziet er niet alleen schitterend uit maar heeft zelfs ook nog ingebouwde LED-verlichting.

Bekijk meer

7. Houten trein adventskalender

Bron: Bol.com

Ook deze kersttrein adventskalender is al enkel jaren ontzettend populair. Niet voor niets: het is een super mooie adventskalender waar je veel plezier aan zult beleven. De trein met de wagon kan gevuld worden en met watjes of een papieren zakdoekje kun je de trein zelfs laten roken!

Bekijk meer

6. Uitklapbare houten adventskalender

Bron: Bol.com

Mag het voor jou iets rustiger? Kies dan voor deze neutrale houten adventskalender. Ook deze heeft 24 laatjes en een heel mooi winters tafereel aan de bovenkant. Doordat er met verschillende lagen is gewerkt creeër een heel leuk 3D effect.

Bekijk meer

5. Adventskalender van hout met vogels

Bron: Amazon

Deze adventskalender valt extra op door het unieke en prachtige design. De adventskalender is prachtig geschilderd en voorzien van mooie tekeningen met verschillende vogels.

Bekijk meer

4. Small Foot Woonkamer houten adventskalender

Bron: Amazon

Als je van details houdt moet je zeker deze luxe adventskalender overwegen. Deze houten adventskalender is prachtig gedecoreerd als het huis van de kerstman. Geniet 24 dagen lang van de leukste verrassingen en de mooiste details. Bovendien komt deze adventskalender helemaal tot leven met de prachtige verlichting erin.

Bekijk meer

3. Small Foot Winterdroom houten adventskalender

Bron: Amazon

Ook deze adventskalender van het merk Small Fout mag er zijn! Het design is iets anders. Deze adventskalender is rechthoekig en beschikt in het midden van een prachtig winters tafereel met een besneeuwd dorp en een arenslee. Naar onze mening een van de mooiste houten adventskalender van het jaar.!

Bekijk meer

1. Kerstdorp houten adventskalender

Bron: Amazon

De ultieme houten adventskalender is naar onze mening deze Small Foot kerstdorp adventskalender. deze adventskalender heeft een prachtig 8-hoekig design met andere de zijkanten de laatjes om de verrassingen te verstoppen en prachtige ornamenten. Ook de bovenkant geniet je van een heus winterdorp met een kerk, huisjes, diverse figuren en een ‘kerstpiramide’. Een kerstpiramide kennen we in Nederland niet zo goed en is typisch Duits. Het is een soort toren waar je aan de onderkant oorspronkelijk kaarsjes doet zodat deze gaat ronddraaien. De piramide op deze adventskalender is overigens puur decoratief.

Bekijk meer

Wat vind jij de mooiste houten adventskalender 2021?

Dit waren de 15 mooiste houten adventskalenders van 2021 volgens onze redactie. Natuurlijk is dit overzicht helemaal niet compleet. Er zijn nog zoveel meer adventskalender te ontdekken. Wil je nog meer adventskalender zien? Hier vind je (bijna) alle adventskalenders van 2021. Welke is jouw favoriet? Laat gerust weten in de reacties hieronder!

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate links.