Hot Wheels adventskalender 2022 overzicht

Hot Wheels adventskalender 2022

Op zoek naar een Hot Wheels adventskalender 2022? In dit artikel lees je alles over de nieuwe adventskalender met de mooiste Hot Wheels van dit jaar en eerdere jaren. Ieder jaar komt er namelijk weer een nieuwe versie van deze bekende adventskalender uit. Daarbij kun je eerdere modellen vaak ook nog gewoon bestellen (zelfs met korting). De Hot Wheels adventskalenders zijn ontzettend populair onder kinderen (vooral bij de jongens). Het is een van de vier adventskalenders die Mattel dit jaar uitbrengt, samen met de Barbie Adventskalender, de Polly Pocket adventskalender en de Jurassic World adventskalender.

Inhoud artikel

Wat is een Hot Wheels adventskalender?

Een Hot Wheels adventskalender bestaat uit een grote doos die je aan de achterkant kunt openklappen. De achterkant is dan een soort speelveld waar je alle auto’s en attributen op uit kunt stallen. Aan de achterkant van de adventskalender vind je 24 vakjes. Achter ieder vakje zit een nieuwe verrassing verstopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een auto, een decorstuk of een stunt-object voor je Hot Wheels auto’s.

Het is de bedoeling dat je de adventskalender opent vanaf 1 december. Het laatste vakje open je op 24 december: dan is het kerstavond. Zo tel je elke dag af tot het grootste Kerstfeest met iedere dag weer een leuke nieuwe verrassing!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Hot Wheels adventskalender 2022 vakje
De vakjes aan de achterkant zijn eenvoudig te openen.

Alle Hot Wheels adventskalenders 2022

In 2022 is er weer een gloednieuwe Hot Wheels adventskalender te koop. Echter zijn de versies van eerdere jaren meestal ook gewoon te bestellen. Een overzicht:

1 Hot Wheels adventskalender 2022

Hot Wheels adventskalender 2022 inhoud

De nieuwste adventskalender van het bekende autotjes-merk is geïnspireerd op een winterkermis. In totaal bevat de kalender 8 verschillende auto’s en 16 accessoires. Het zijn twee soorten accessoires:

  • Allereerst is er aankleding voor op je racebaan. Ook dit jaar heeft deze weer een winters thema. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kerstboom, een sneeuwpop en zelfs een Yeti (de verschrikkelijke sneeuwman). Je Hot Wheels racebaan is in één klap omgetoverd tot een winter wonderland! Ook zit er een toffe schans in de set.
  • Daarnaast vind je accessoires die je op de Hot Wheels auto’s kunt bevestigen. Denk aan een sneeuwschuiver of ski’s (ja je leest het goed).

Deze adventskalender staat in ieder geval ook dit jaar weer garant voor heel veel uitpak- en speelplezier! De kalender is te koop bij diverse webwinkels. Check via de buttons hieronder het aanbod en de actuele prijzen.

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Ook leuk: Hot Wheels adventskalender 2021 – North Pole Test Track

Hot wheels adventskalender 2021 inhoud

De adventskalender van vorig jaar bevat ook acht auto’s en 15 accessoires. Enkele accessoires zien we ook in de versie van dit jaar terug. Het verschil zit vooral in de kleur van de auto’s (die waren in 2021 iets donkerder). Ook het thema van de adventskalender was anders namelijk ‘North Pole Test Track’. Deze versie is momenteel bij meerdere webshops verkrijgbaar.

.

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Nog verkrijgbaar: Hot Wheels adventskalender 2020 – Santa’s Garage

Hot Wheels adventskalender 2020

In 2020 had de adventskalender van Hot Wheels het thema ‘Santas garage’. Het concept is hierbij ook vergelijkbaar met eerdere jaren. Wederom acht Hot Wheel auto’s en accessoires. Enkele bekende elementen die in deze versie zitten zijn: een kerstboom, een sneeuwpop, skischans en zelfs een complete kerstboom aanhangwagen.

.

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Hot Wheels adventskalender korting 2022

De Hot Wheels adventskalender kost tussen de € 30,- en € 40,-. De prijzen variëren van uitgave en de winkel waar je deze koopt. Soms zijn er ook speciale aanbiedingen en kun je de adventskalender kopen met een aantrekkelijke korting. Via onderstaande knoppen kun je de diverse aanbieders met elkaar vergelijken en zo flink geld besparen. Eerdere modellen van de adventskalender zijn in sommige gevallen goedkoper maar kunnen ook juist duurder zijn. Deze adventskalenders zijn namelijk ook populair bij bepaalde verzamelaars. Die zijn bereid om meer te betalen voor oudere modellen. Als je de adventskalender rond de € 30,- betaal je de laagste prijs. Veel lager wordt deze namelijk niet aangeboden.

.

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Conclusie

De Hot Wheels adventskalender zijn zeker de moeite waard. Ze bieden maar liefst 24 dagen volop speelplezier! Het leuke van de kalender is dat deze allemaal acht Hot Wheels bevatten. Dit zijn de originele auto’s van metaal. De accessoires spelen in op de tijd van het jaar. Met de kerstbomen, sneeuwpoppen en andere winterse accessoires voeg je een unieke kerstbeleving toe aan je Hot Wheels collectie. Het verschil tussen de versies is niet heel groot. De opzet is over het algemeen de laatste jaren telkens hetzelfde. De auto’s verschillen wel van jaar tot jaar. Kijk daarom goed welke auto’s je het leukste vind. Overigens is de adventskalender van dit jaar meestal goedkoper dan de exemplaren van de jaren ervoor, mede door de vraag vanuit Hot Wheels verzamelaars.

Veelgestelde vragen over de Hot Wheels adventskalenders

Is er een Hot Wheels adventskalender korting?

De adventskalenders met de bekende Hot Wheels worden regelmatig afgeprijsd. Zeker de nieuwste versie (van 2022) is mogelijk goedkoper. Klik op de knoppen in dit artikel om de prijzen te vergelijken.

Wat zit er in een Hot Wheels adventskalender?

Elke Hot Wheels adventskalender bestaat uit acht originele Hot Wheels auto’s van metaal. Daarnaast biedt de kalender 16 unieke accessoires in winterthema zoals decoratie elementen voor je Hot Wheels racebaan en accessoires voor je auto’s.

Wanneer zijn de Hot Wheels adventskalenders te koop?

De nieuwe Hot Wheels adventskalender 2022 is te koop vanaf september 2022. Ieder jaar worden deze adventskalender in september bekend gemaakt.

Welke Hot Wheels adventskalenders zijn er in 2022?

In 2022 kun je de nieuwste Hot Wheels adventskalender kopen met ‘winterkermis’ als thema. Eerder versies van andere jaren zijn ook nog te koop waaronder de versie van 2021 met als thema North Pole Test Track.

Dit artikel bevat reclame, waaronder affiliate-links.