Het adventskalender gordijn: grootste adventskalender ooit!

adventskalender gordijn

Nieuw: het adventskalender gordijn. Hiermee maak je de grootste adventskalender ooit! We hebben al vele adventskalenders dit jaar voorbij zien komen, maar een gordijn die je kunt gebruiken als adventskalender is voor ons ook helemaal nieuw. Het idee is echter super tof. Het kost wellicht wat meer werk dan normaal, maar deze adventskalender zal zeker opvallen! Je kunt dit gordijn nu bestellen bij OTTO.

Wat is het adventskalender gordijn?

De naam zegt het al: het is een gordijn dat je kunt gebruiken als adventskalender. Met een adventskalender tel je af tot kerstmis. Je begint op 1 december met aftellen totdat het 24 december is. Daarom hebben de meeste adventskalenders ook 24 vakjes. Achter ieder vakje zit vervolgens een leuke verrassing verstopt.

Op deze website bespreken we vooral adventskalender die al gevuld zijn. Dat kan met beauty-producten zijn, speelgoed of zelfs drank. Er zijn echter ook steeds meer mensen die zelf een adventskalender maken voor een andere (bijvoorbeeld de kinderen). In dat geval kies je voor een een lege adventskalender die je zelf kunt vullen. Dit gordijn is eigenlijk een soort xl-versie van een lege adventskalender. Het is een gordijn met een afmeting van 230 cm (hoogte) bij 140 cm (breedte). Op het gordijn vind je 24 afbeeldingen met een kerstfiguurtje. 12 van deze afbeeldingen zijn zakjes. Hier kun je dus iets in stoppen. De andere 12 afbeeldingen zijn geen zakjes maar ringetjes waar je iets aan vast kunt hangen.

Het is de bedoeling dat je 24 kleine pakjes maakt die je in de zakjes stopt of ophangt aan de ringen. Op deze manier maak je dus een unieke adventskalender!

Hoe ophangen?

We vinden het vooral super tof dat het zo’n grote kalender is. Het is direct een echte eye-catcher. Je kunt de kalender aan een bestaande gordijnenrail hangen maar deze staat ook super leuk op een andere plek. Het betreft hier een gordijn met een rode-zoom. Deze is dus geschikt om aan een gordijn-rode te hangen (gordijn-staaf). Als je dus een gordijn hebt met haakjes dan kun je die niet zomaar ophangen.

Voordeel van een rodezoom is natuurlijk dat het gordijn vrij eenvoudig te bevestigen is. Je hoeft maar een staaf of stang te hebben waar je deze doorheen kunt halen en die moet je vervolgens ophangen.

adventskalender gordijn om zelf te vullen
Bron: OTTO

Waar te koop en wat is de prijs?

Deze originele en unieke adventskalender is via onderstaande knop te bestellen bij OTTO. Het gordijn kost € 47,99. Dat is wellicht niet heel goedkoop, maar bedenk wel dat je hier jarenlang plezier van kunt hebben! Bovendien wordt het binnen enkele werkdagen bezorgd!

Bekijk meer en bestel