Gravitrax adventskalender 2022: bouw je eigen knikkerbaan

Gravitrax adventskalender 2022 review

Breid je knikkerbanen uit met deze Gravitrax adventskalender! Is jouw kind fan van knikkerbanen? Gravitrax is een complete bouwserie van het bekende merk Ravensburger. Met de verschillende Gravitrax dozen kun je indrukwekkende knikkerbanen bouwen. Er zijn ontzettend veel sets te koop met tal van toffe baanonderdelen, waaronder deze toffe Gravitrax adventskalenders. We vertellen je er alles over in dit artikel!

Inhoud artikel

Inhoud Gravitrax adventskalender

Het leuke van Gravitrax is dat het een modulair systeem is. Het bestaat uit allemaal losse onderdelen waar je originele bouwwerken mee kunt maken. Het is daarmee echt ‘bouw- en constructiespeelgoed’. Het stimuleert de creativiteit van jouw kinderen en is zeer leerzaam speelgoed. Bovendien is de kwaliteit zeer goed. Gravitrax is namelijk van Ravensburger (van de spellen en puzzels). Je kunt Gravitrax niet vergelijken met (goedkopere) knikkerbanen of -speelgoed.

De Gravitrax adventskalenders bestaan uit een doos met daarin 24 vakjes. Je opent vanaf 1 december elke dag weer een nieuw vakje. Achter ieder vakje vind je nieuwe onderdelen voor jouw Gravitrax knikkerbaan. Het gaat hier om losse baanonderdelen en enkele ‘special effects’. In totaal zitten er 36 onderdelen in de doos.

Opgelet: de Gravitrax adventskalender is alleen te gebruiken als je al een Gravitrax starter-set hebt, zoals onderstaande. Er zijn verschillende starter-sets te koop: deze vind je hier.

Starter-set, bron: Bol.com

Blijkbaar is dit niet voor iedereen helder. We lezen op internet soms negatieve reviews over deze adventskalender. Niet iedereen had in de gaten dat je met de adventskalenders zelf geen complete baan kunt bouwen. Ook staat er op sommige adventskalender een afbeelding van een kerstboom. Dit is echter gewoon een leuke afbeelding (impressie), de boom zelf kun je namelijk helemaal niet bouwen met de onderdelen. Naar ons idee niet zo handig van Ravensburger. Daarom is het goed dat je deze review leest zodat je weet wat je wel kunt verwachten! Het is en blijft natuurlijk een toffe uitbreidingsset zo’n adventskalender.

Er zijn inmiddels verschillende varianten te koop. Ieder jaar heeft Ravensburger namelijk weer een nieuwe versie uitgebracht. Je vindt ze allemaal hieronder. De inhoud verschilt per jaar.

Gravitrax adventskalender 2022

Gravitrax adventskalender 2022

De nieuwe Gravitrax adventskalender heeft dit jaar een goud/groene verpakking. De kalender bevat diverse kogels (rood en goud) en diverse baan-elementen. Ook zit er een ’trampoline’ in en een jumper/lifter.

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Gravitrax adventskalender 2021

Gravitrax adventskalender 2021

In de 2021 versie staat een grote baan afgebeeld. Echter kun je deze niet maken met deze set (dat is wat verwarrend). Wel bevat deze versie enkele toffe elementen zoals: een tunnel, spiraal en diverse spinners. Ook zitten er vele loss bouw-elementen in deze adventskalender.

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Gravitrax adventskalender 2020

Gravitrax adventskalender 2020

Tot slot kun je bij sommige winkels ook nog de 2020 versie kopen. Ook deze bevat diverse tunnels, spinners en tollen.

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Gravitrax app

Wat deze adventskalenders overigens wel extra leuk maakt: is de Gravitrax app. Hierin vind je heel veel inspiratie en ideeën om je Gravitrax banen nog toffer te maken! In de adventskalender zitten ook speciale QR-codes (2021 en 2022 versie) waarmee je nieuwe tips en ideeën kunt ophalen in de app.

Voor wie is deze Gravitrax adventskalender geschikt?

De Gravitrax Adventskalenders zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Doordat het speelgoed is dat je op heel veel manier kunt gebruiken (net als andere bouwpakketten) is ook leuk voor volwassenen. Vandaar dat er niet echt een ‘eind-leeftijd’ genoemd wordt door Ravensburger.

Let op: de adventskalender betreft een uitbreidingspakket. Een Gravitrax starter-set is noodzakelijk.

Gravitrax adventskalender korting?

De Gravitrax adventskalender is te koop bij diverse online webwinkels. Klik op de buttons hieronder om het huidige Gravitrax assortiment te bekijken. Zoals aangegeven betreft deze adventskalender een uitbreidingsset en dien je eerst een starter-set te kopen.

Er zijn regelmatig ook aanbiedingen en kortingen voor de Gravitrax adventskalender. Bekijk hieronder de prijzen bij de twee grote webshops. De prijzen kunnen ook per versie verschillen.

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Conclusie

Niet voor niets is Gravitrax ontzettend populair. Het is ontzettend leuk speelgoed waarmee je toffe knikkerbanen kunt bouwen. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten gezien er ongekend veel mogelijkheden zijn. In tegenstelling tot andere knikkerbanen ligt de vorm van jouw baan namelijk niet vast. Je kunt de elementen op heel veel manieren gebruiken en telkens iets nieuws bouwen (net zoals met Lego bijvoorbeeld). De adventskalender van Gravitrax is dan ook zeker een aanrader. Het is super leuk om elke dag weer nieuwe onderdelen te ontdekken en je bestaande Gravitrax collectie uit te breiden. Laat je zeker niet afschrikken door sommige negatieve reviews. Voor sommige ouders was namelijk niet helemaal helder dat dit een uitbreidingsset is en geen startersset (dit staat overigens ook zeer duidelijk op de doos). Wij zeggen: zeker doen!

Veelgestelde vragen over de Gravitrax adventskalenders

Wat is een Gravitrax adventskalender?

De Gravitrax adventskalender is een uitbreidingspakket voor de Gravitrax knikkerbanen. Deze set bestaat uit meerdere onderdelen verdeeld over 24 vakjes. open vanaf 1 december elke dag een vakje en vind een nieuwe verrassing. Je telt zo af tot Kerstavond op 24 december.

Waar is de Gravitrax adventskalender te koop?

De Gravitrax adventskalenders zijn online te koop bij diverse webwinkels waaronder bij Bol.com en bij Amazon.

Wat zit er in de Gravitrax adventskalender?

Elke Gravitrax adventskalender bestaat uit 24 vakjes met diverse onderdelen voor jouw Gravitrax knikkerbaan. De inhoud verschilt per versie/per jaar. Denk hierbij aan speciale baan-onderdelen en special effects. ook bevatten alle kalenders extra knikkers.

Wat kost de Gravitrax adventskalender?

De prijzen van de adventskalender van Gravitrax kunnen verschillen, deze liggen tussen de € 30,- en € 45,-. Via de knoppen in dit artikel kun je actuele prijzen vergelijken.

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate-links.