Duplo adventskalender 2022 voor kinderen vanaf 2 jaar

Duplo aventskalender 2022

Ben je op zoek naar de Duplo adventskalender 2022? Dan heb je een grote kans dat je deze nog niet bent tegen gekomen. Duplo is van Lego en laat Lego nu net een merk zijn dat regelmatig veel adventskalenders uitbrengt. We hebben een Lego adventskalender overzicht gemaakt waarin je alle zes de adventskalenders van het merk kunt bekijken. Al deze adventskalender bevatten ‘gewone’ Lego, die geschikt is voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.

Jongere kinderen spelen natuurlijk graag met Duplo. Duplo wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 2 jaar. Niet alleen de blokken zijn een stuk groter, ook de figuurtjes en alle andere onderdelen. Daarbij is Duplo qua thema ook meer gericht op een jonge doelgroep. Helaas heeft Lego ook dit jaar nog geen Duplo adventskalender uitgebracht, al is er dit jaar wel een ontzettend leuk alternatief en kun je dit jaar in een handomdraai je eigen DIY Duplo adventskalender maken! In dit artikel vertellen we je er alles over!

Duplo peperkoekhuis als adventskalender

Lego heeft dit jaar namelijk een hele toffe Duplo set uitgebracth: het Duplo peperkoekhuisje. Met deze set maak je een supermooi peperkoekhuis (ook wel gingerbread huis genoemd) dat doet denken aan het huisje van Hans en Grietje. De Set bevat bovendien ook drie super leuke Duplo figuurtjes, waaronder de kerstman!

Ook leuk zijn de verschillende pakjes en de vrolijke teddybeer.Het is een prachtige speelset waarmee je peuter of kleuter een eigen magische kerstverhaal kan naspelen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Bron; Bol.com

Maak je eigen Duplo adventskalender

Ondanks dat dit een Duplo-set is, kun je er makkelijk een Duplo adventskalender van maken. Het enige dat je moet doen is de verschillende onderdelen van de set apart verpakken. In totaal bestaat de set uit zo’n 50 onderdelen. Een adventskalender bestaat namelijk uit 24 vakjes, dus je kunt elke vakje van de kalender voorzien van twee onderdelen. Met een adventskalender kun je jouw kind leren om af te tellen tot kerst. Veel kinderen vinden het namelijk lastig om de tijd in te schatten. Ze verheugen zich natuurlijk ontzettend op de kerstdagen maar hoe lang duurt het nog? Bij een adventskalender kun je uitleggen dat ze elke ochtend één vakje/luikje mogen open maken. Als alle luikjes open zijn is het Kerstmis! Het leert kinderen niet alleen om de tijd beter in te schatten, het leert ze ook om geduldig te zijn.

Als je een eigen Duplo adventskalender maakt leer je jouw zoon of dochter dus ook om geduldig te zijn. Tip: denk goed na over de volgorde van de adventskalender. Kijk even in het instructieboekje van de Duplo set welk onderdeel als eerste gebruikt moet worden. Dit bepaalt ook de volgorde van de adventskalender. Daarbij is het ook leuk om de meest leuke verrassingen (zoals de figuurtjes en de Teddybeer) op speciale dagen te verstoppen. Denk bijvoorbeeld aan 5 december, halverwege de kalender (vakje 12) en natuurlijk het hoogtepunt op 24 december. Leuk is het om bijvoorbeeld de kerstman als laatste te doen.

Het enige dag je nog nodig hebt is een lege adventskalender waar je de blokjes in kunt doen. Er zijn tal van adventskalender te koop. Je kunt kiezen voor een lege adventskalender die je vaker kunt gebruiken (al moet je hier wel goed opletten dat de duplo blokjes passen). Je kunt er ook voor kiezen om een soort DIY pakket te kopen met verschillende zakjes waar je de producten in doet  (tip: bekijk ook ons artikel met een overzicht van lege adventskalenders 2022).

Duplo adventskalender kopen

De Duplo set met het peperkoek huisje is te koop bij diverse aanbieders. Klik op de knoppen hieronder om de verschillende prijzen te vergelijken. Je kunt natuurlijk ook ieder andere kleinere duplo set gebruiken voor je eigen Duplo adventskalender. Let er wel op dat de set minimaal 24 onderdelen heeft, al is het leuker om rond de 50 onderdelen te hebben zodat je dagelijks twee blokjes krijgt i.p.v. één, dan gaat het opbouwen ook wat sneller.

Bekijk meer en bestel online (Bol.com) Bekijk meer en bestel online (Amazon)

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate links.