BRIO adventskalender met houten trein

Brio adventskalender houten trein 2022

Breng jouw houten treinen-baan in kerstsferen met deze BRIO adventskalender 2022. Bijna iedereen heeft er vroeger wel mee gespeeld: een houten treinenbaan. Je kunt je vast nog wel de verschillende wagonnetjes herinneren met de magneetjes waarmee je ze aan elkaar kunt bevestigen. Voor veel kinderen is deze treinenbaan hun favoriete speelgoed!

De bekendste houten treinenbanen zijn van het merk BRIO. Een zeer degelijk Duits speelgoedmerk dat verschillende soorten houten speelgoed maakt. Zij zijn een beetje de uitvinder van de houten speelgoedtrein.

Sinds enkele jaren maakt BRIO ook een heuse adventskalender. Deze bestaat uit een super leuke set met verschillende wagonnetjes en accessoires. In dit artikel vertellen we je er alles over! Deze adventskalender is nu te koop bij o.a. Amazon.

Inhoud artikel

Inhoud BRIO adventskalender met houten trein

Bron: Amazon

Elke BRIO adventskalender bestaat uit een grote doos met aan de achterkant 24 vakjes. Het is de bedoeling dat je vanaf 1 december elke dag een vakje opent. Achter ieder vakje vind je een nieuwe onderdeel voor jouw BRIO verzameling. Denk hierbij aan een poppetje, wagon of rails.

Het leuke van de adventskalender is het thema. De treintjes en accessoires hebben allemaal een kerstthema. In de BRIO adventskalender 2022 zit zelfs een ‘ginger-bread’ trein. Het lijkt dat deze trein gemaakt is van peperkoek! Het is een uniek design, speciaal gemaakt voor deze adventskalender.

Natuurlijk mag ook de kerstman en vele kerstcadeau niet ontbreken in deze adventskalender. Er worden bovendien ook enkele baandelen meegeleverd. Het is echter geen volledige baan. De adventskalender is te gebruiken als losse set maar is vooral perfect om te combineren met andere houten treinbanen van BRIO.

Er zijn overigens meerdere versies te koop (van eerdere jaren). Soms zijn deze ook nog eens afgeprijsd. Hieronder vind je ook de versie van 2021 en 2020. Klik op de knop onder aan het artikel om het actuele aanbod te zien.

Voorbeeld BRIO adventskalender 2021 – Bron: Amazon

Voor wie is deze BRIO treinen adventskalender geschikt?

Een houten treinenbaan is vooral leuk voor de jongsten. De adviesleeftijd is 3+. Door de hoge kwaliteit is het speelgoed haast niet kapot te krijgen. Je kunt er echt jarenlang plezier van hebben. Veel ouders geven de treinenset dan ook door aan anderen (of verkopen het).

Tip: de BRIO adventskalender is een ideaal Sinterklaas cadeau. Hiermee kan je kleintje na Sinterklaas elke dag een nieuwe verrassing ontdekken tot kerstavond. Met kerst kun je je kleintje dan bijvoorbeeld verrassen met een grotere BRIO startersset. Zodat hij/zij direct de kersttrein direct kan gebruiken voor een grote treinenbaan!  Zo kun je feestdagen en cadeautjes dit jaar perfect op elkaar aan laten sluiten

Review: BRIO adventskalender

De BRIO adventskalender is een echte aanrader voor jonge trein-liefhebbers. Het is vooral een hele leuke aanvulling voor een bestaande houten treinset. Vooral het thema van 2022 (ginger-bread) spreekt ons erg aan. De bruine peperkoeken-trein ziet er ontzettend leuk uit. Ook met de accessoires (zoals een kerstboom, een kerstman en de kerstcadeautjes) wordt de fantasie van je kleintje geprikkeld! Door de hoge kwaliteit staat deze set garant voor vele jaren speelplezier.

Prijs en waar te koop?

De BRIO adventskalender zul je niet snel in de winkel vinden. Wel online. De set is te koop vanaf september 2022. Via onderstaande knop vind je alle info en kun je deze gelijk online bestellen.  Hier vind je overigens ook andere BRIO-sets.

Bekijk meer en bestel online (Bol.com) Bekijk meer en bestel online (Amazon)

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate-links.