Dit zijn de beste bier adventskalenders 2022 – deze moet je hebben!

bier-adventskalenders-2021

Wat zijn de beste bier adventskalenders 2022? Een vraag die we regelmatig krijgen. Het aanbod van bier adventskalenders is in 2022 namelijk groter dan ooit! Door al dit aanbod wordt het steeds moeilijker om een keuze te maken. Wij helpen je graag met kiezen door de beste bier adventskalenders van 2022 voor je op een rij te zetten.

Laten we beginnen bij het begin: wat is een bier adventskalender nu eigenlijk? Je gebruik een adventskalender om af te tellen tot kerst. Standaard bestaat iedere adventskalender uit een doos met daarin 24 vakjes. Het is de bedoeling dat je vanaf 1 december 2022 iedere dag het luikje van het vakje opent. Je vind dan iedere dag weer een nieuwe ‘verrassing’. In het geval van een bier adventskalender is dit dus een flesje of blikje (speciaal)bier. Elke bier adventskalender bestaat dus uit 24 flesjes bier (hetzelfde als een krat). Een bier adventskalender is dan ook behoorlijk groot!

Hoe kies je de juiste bier adventskalender?

Doordat het aanbod in 2022 groter is dan ooit is het niet makkelijk om een goede keuze te maken. We geven je graag enkele tips waar je op moet letten bij het kopen van een bier adventskalender:

  1. Is het voor jezelf of een ander? Als het voor jezelf is raden we je aan om niet de inhoud te bekijken van de adventskalender. Het is natuurlijk het idee dat je iedere dag verrast wordt. In ons overzicht van bier adventskalenders geven we nooit de complete inhoud prijs. Je kunt dus gerust onze artikelen en reviews lezen zonder dat je exact weet wat erin zit. Koop je de adventskalender voor een ander? Dan raden we juist wel aan om goed te kijken wat erin zit zodat je de wensen van de ontvanger kunt meenemen. We verwijzen in elke artikel door naar de betreffende aanbieder waar vaak ook de complete inhoud te achterhalen is.
  2. Ben je een beginner of een ervaren speciaalbier-drinker? Bijna alle bier adventskalenders bevatten met name speciaalbieren. Dat is ook logisch gezien hier ook de meeste keuze in is. Nu zitten er wel behoorlijke verschillen in speciaalbieren. Je hebt speciaalbieren met lichtere en minder uitgesproken smaken (bijvoorbeeld blond bier) en juist bieren met een zeer opvallende/volle smaken (tripel of ‘stout’). Vaak hoe unieker de speciaalbieren hoe opvallender de smaken. Lees dan ook even goed welke bier-soorten er in de adventskalender zitten. Overigens zitten in veel adventskalenders een mix van verschillende bieren wat het juist leuk maakt om eens iets nieuws te ontdekken!
  3. Bekende of onbekende merken? De meeste adventskalenders met bier worden samengesteld door fabrikanten of bier-webshops. Er zijn hierin adventskalenders die vooral bekende merken bevatten (die je meestal ook in de kroeg vind), maar er is vooral een groot aanbod aan adventskalenders die unieke merken bevatten. Het gaat hierbij om bieren van bijvoorbeeld lokale ‘craft brouwerijen’. In principe maakt het niet uit wat je kiest: het ligt eraan wat je voorkeur is. Een adventskalender is juist een ideale manier om ook nieuwe smaken en merken te ontdekken!
  4. Bestel op tijd. Ok dit is wellicht een open deur maar we willen je deze tip toch graag meegeven. De meeste bier adventskalenders worden verkocht in oktober en november. Zeker in november kan het heel hard gaan. Als je een keuze hebt gemaakt voor een adventskalender bestel ‘m dan ook gelijk. De oplage is namelijk in de meeste gevallen beperkt. Tip: meestal krijg je ook nog eens pre-order korting als je de adventskalender vroeg besteld!

Overzicht bier adventskalenders 2022

We hebben een compleet overzicht gemaakt van (bijna) alle bier adventskalenders 2022. Deze vind je via onderstaande knop op onze bier adventskalender pagina. Voor welke adventskalenders met bier ga jij dit jaar?

Klik hier voor het complete overzicht bier adventskalenders