Barbecue kruiden adventskalenders (ook leuk voor de gourmet)

barbecue adventskalender kruiden

Een barbecue adventskalender is er voor iedereen die ook in de winter maar geen genoeg kan krijgen van de barbecue! Want waarom zou je alleen in de zomer barbecueën? Met deze adventskalenders ben je helemaal klaar voor het winter én zomer barbecue-seizoen. Daarbij zijn de kruiden van deze adventskalenders ook ideaal voor de gourmet deze kerst! De inhoud komt in ieder geval altijd van pas. Deze adventskalenders worden vooral gekocht als cadeau voor de culinaire man (of vrouw) 😉 – het is dan ook een ideaal en super origineel cadeau voor sinterklaas!

Tip van ons: de kruiden kun je natuurlijk voor heel veel (vlees)gerechten gebruiken (daar hoef je geen barbecue voor te hebben). Wat is er bijvoorbeeld leuker om de weken voor kerst elke dag nieuwe kruiden te ontdekken in deze adventskalender en deze tijdens het gourmetten op kerstavond te gaan gebruiken?

Luxe XL Barbecue adventskalender met 24 dry rubs & kruiden

barbecue kruiden adventskalender 2022 Boxiland

Bron: Amazon

Deze adventskalender  is alles behalve klein. De afmeting is maar liefst 40 x 32 x 12,5 cm (LxBxH). Het totale gewicht van deze barbecue adventskalender is ruim 1,4 kg. De adventskalender bevat 24 verschillende vakjes/luikjes met daarachter verschillende kruidenmixen. Het is de bedoeling dat je vanaf 1 december elke dag een vakje/luikje opent. Op kerstavond open je het laatste vakje en is je kruiden-voorraad voor het komende jaar weer helemaal bijgevuld!

Deze adventskalender bevat overigens enkel de meest hoogwaardige barbecue-kruiden vanuit de hele wereld! Waaronder:

  • BBQ dry rubs in diverse varianten, waaronder: ‘El Paso, ‘Texas’ en ‘Memphis’. Een dry rub wordt gebruikt om het vlees vooraf mee te bedekken. Ze bevat over het algemeen een combinatie van (basterd)suiker, zout en kruiden. De suiker zorgt voor een gekarameliseerde laag op je vlees.
  • Verrassende kruidenmixen. Wat dacht je bijvoorbeeld van: Gaucho steaks, Chicken Aruba Spice Mix, Americo Steakkruiden en Steak-peper Hot & Sweet? Ook vind je enkele ‘algemene’ exclusieve kruiden die je voor meerdere vis- en vleesgerechten kunt gebruiken. Denk hierbij aan special Tellicherry peper, Rookzout, Flor De sal en Cajun.

De adventskalender is via onderstaande knop te koop. Let op: deze was vorig jaar snel uitverkocht. Wacht dus niet te lang met bestellen.

Bekijk inhoud en prijs

Mini barbecue adventskalender met kruiden

Barbecue kruiden adventskalender 2022 Roth

Bron: Amazon

Deze adventskalender is een stukje kleiner (en daarmee ook goedkoper). Het is een 2D adventskalender die het meeste lijkt op de bekende chocolade adventskalenders van vroeger. In plaats van chocolade vind je in de kleine vakjes elke dag een zakje kruidenmix. Het gaat hier om kruiden die je voor veel toepassingen kunt gebruiken. Zowel voor vlees, vis als groentes. Ideaal voor het maken van marinades of als topping. Enkele verrassende mixen zijn:

  • Garam Masala (letterlijk: ‘heet kruidenmengsel’) – ideaal voor vlees.
  • Citroenpeper-mix: lekker voor vis of groentespiezen.
  • kruidensteak-mix voor steaks.
  • Braadvis-kruidenmix: voor  vis.

Klik op onderstaande knop voor de actuele prijs en de volledige inhoud.

Bekijk inhoud en prijs

Ook leuk: Heinz sauzen adventskalender

Bron: Amazon

Om de barbecue of de gourmet helemaal af te maken koop je deze unieke Heinz sauzen adventskalender er gewoon bij! Deze adventskalender bevat 24 soorten Heinz sauzen in schattige glazen potjes en handige mini-verpakkingen. Naast bekende sauzen (zoals de Heinz tomatenketchup, mayonaise en mosterd) bevat de adventskalender ook verrassende sauzen zoals curry-kerrie saus, sweet&sour saus, knoflooksaus en tartaar saus. Deze adventskalender maakt je gourmet of barbecue helemaal af!

Het betreft wel al een oudere versie die eerder enkel via de Duitse Amazon te koop was. Het kan zijn dat deze adventskalender uitverkocht is.

Bekijk inhoud en prijs

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate links.