Aldi wijn adventskalender 2022: dit moet je weten

Aldi wijn adventskalender 2022

Ben je op zoek naar de Aldi wijn adventskalender 2022? In dit artikel lees je er alles over. Wijn adventskalenders zijn namelijk populairder dan ooit. Wie wil er nu namelijk niet 24 dagen lang genieten van de lekkerste wijnen? Elke wijn adventskalender bestaat namelijk uit 24 soorten wijn. Meestal verpakt in een klein flesje of een ’tube’.

De Aldi Wijn adventskalender was in het buitenland al jarenlang in hit en werd in Nederland voor de eerste keer in 2018 geïntroduceerd. Zij waren de allereerst winkel die ooit een wijn adventskalender in Nederland verkochte.

Zo zag de Aldi Wijn adventskalender er van 2018 uit:

Bron: Aldi Nederland

In de jaren daarna werd er telkens een nieuwe versie van de adventskalender uitgebracht. Het design werd veranderd naar een kerstboom, zoals onderstaande versie:

Bron: Aldi Nederland

Aldi Wijn adventskalender 2022 wat zit erin?

De Aldi wijn adventskalender is populair! We weten dat Aldi besloten heeft om in 2022 ook weer een nieuwe adventskalender met wijn te gaan verkopen. We verwachten dat deze vanaf eind oktober 2022 in de Aldi winkels komt te lichten. De adventskalender wordt niet online verkocht.

Wat er precies in de adventskalender zit weten we op dit moment nog niet. We weten ook nog niet zeker of de adventskalender dit jaar weer een kerstboom design zal hebben of juist in een ander design ‘gestoken wordt’. In Engeland heeft Aldi de adventskalender voor dit jaar al geïntroduceerd. Vermoedelijk zal dit hetzelfde design zijn die we ook in Nederland mogen verwachten.

Voorbeeld Wijn adventskalender 2022 die in Engeland verkocht wordt.

Wel verwachten we dat er dit jaar 24 kleine flesjes wijn in de adventskalender zitten met verschillende soorten wijn. De adventskalender biedt hierdoor voor elke wijn-liefhebber iets wils: heerlijke rode wijn voor het kerstdiner, frisse witte wijnen en zelfs bubbel-wijn voor bij het dessert! Dit is een zeer complete wijn adventskalender.

Laat je overigens niet in de war brengen door het feit dat deze adventskalender bij de Aldi te koop is. Het zijn beslist geen discount=wijnen die je in de Aldi wijn adventskalender vindt. Eerdere jaren bevat de Aldi wijn adventskalender wijnen van bekende wijnhuizen zoals JP Chenet, Brud d’Argent en Philippe Bouchard.

Wat is de prijs van de Aldi wijn adventskalender 2022?

De Aldi wijn adventskalender zal ook in 2022 rond de 50 euro gaan kosten. Uitgaande van 24 verschillende wijnen betaal je net iets meer dan 2 euro per flesje. Dat is een prima prijs. Zeker als je bedenkt dat er meerdere merken in de kalender zitten (de een wat duurder dan de andere).

Op zoek naar een alternatief? Bekijk dan ons Wijn adventskalender overzicht van 2022: deze wijnen zijn wel online te koop.

Bekijk meer Wijn adventskalenders

Veelgestelde vragen

Wanneer is de Aldi wijn adventskalender 2022 te koop?

De Aldi wijn adventskalender 2022 zal te koop zijn bij de Aldi winkels vanaf eind oktober 2022.

Wat zit er in de Aldi wijn adventskalender 2022?

De wijn adventskalender van de discounter bevat 24 kleine flesjes wijn van diverse wijnhuizen en merken. Het gaat hier met name om bekende merken zoals bijvoorbeeld JP Chenet.

Wat kost de Aldi wijn adventskalender en is er een korting?

De adventskalender zal bij Aldi te koop zijn en ook dit jaar rond de 50 euro kosten, het is daarmee geen goedkope adventskalender. Er zal geen korting op de adventskalender gegeven worden, echter zien we dat sommige filialen deze wel afgeprijsd hebben na 1 december. Daarmee moet je geluk hebben.