Aftelkalender verjaardag maken – 5 leuke DIY tips

Aftelkalender voor verjaardag? We delen graag vijf leuke ideeën voor een (eigen) aftelkalender  voor een verjaardag!

Je verjaardag is altijd een hoogtepunt in het jaar, zeker als kind! Met een aftelkalender tel je op een leuke manier af tot je verjaardag. Zeker voor kleinere kinderen is het namelijk lastig om tijd in te kunnen schatten. Zoveel nachtjes slapen is vaak al erg abstract. Met een aftelkalender maak je het makkelijker voor kinderen om een beter beeld te krijgen hoe lang iets nog duurt. In dit artikel laten we je diverse vormen van aftelkalenders zien. Waaronder enkele die je kant-en-klaar kunt kopen en enkele die je zelf kunt maken.

Wil je een aftelkalender bekijken? Klik dan gewoon op de afbeelding om de kalender te zien in de betreffende webshop – deze links worden geopend in een nieuw venster.

Tip 1: Dé verjaardag Aftelkalender

De Verjaardag Aftelkalender van JouwAftelkalender is een hele toffe! Heb je geen tijd of zin om je eigen aftelkalender te maken? Met deze aftelkalender van JouwAftelkalender zit je gelijk goed. Dit is een van de leukste manieren om af te tellen naar een verjaardag.

Bron: Jouw Aftelkalender

Met de Verjaardag Aftelkalender tel je in 10 dagen af naar de verjaardag van een kind tussen de 5 en 11 jaar. De kalender bestaat uit 10 super vrolijke doosjes en in elk doosje zit een leuke opdracht of spel die opbouwt naar de verjaardag. In de doosjes zijn knutselspullen meegeleverd.

Tip 2: Ringband aftelkalender verjaardag

Dit is een aftelkalender die je kunt ‘omslaan’ door middel van een ringband. De kalender bestaat uit verschillende kaartjes met getallen erop. Elke dag kun je een kaartje omslaan zodat je weet hoeveel dagen het nog duurt voordat je jarig bent. Het leuke is dat deze aftelkalender ook verschillende ‘momenten’ heeft waaruit je kunt kiezen. Bijvoorbeeld ‘weekend’, ‘verjaardag’, ‘vakantie’, ‘einde examens’. etc.

Bron: Bol.com

Je kunt zo’n aftelkalender natuurlijk zelf ook nog een beetje pimpen. Bijvoorbeeld met leuke stickers. Zeker als je zoontje of dochtertje ergens fan van is, is het leuk om deze ringband-aftelkalender wat op te leuken.

Tip 3: Een papieren aftelkalender

Er bestaande aftelkalenders van papier/karton die je kunt ophangen en naar wens kunt versieren. Super leuk voor kinderen. We kwamen er een paar tegen waaronder onderstaande van Lief!. Deze kalender bevat ook 8 stickers die je samen met je kindje erop kunt plakken. Als alle stickers geplakt zijn is het feest!

Bron: Bol.com

Er bestaan ook andere varianten met meerdere dessins en stickers, wat dacht je van onderstaande aftelkalenders? Klik op de afbeelding voor meer info.

Bron: Bol.com

Tip 4: Lightbox of letterboard aftelkalender

Wil je in plaats van een eenvoudig ‘plat’ papiertje iets opvallenders? Wat dacht je van een lightbox, met letters en cijfers. Deze kun je ook gebruiken om ‘af te tellen’ . Hetzelfde geldt natuurlijk voor een lettterboard. Op bol.com vind je veel verschillende soorten in verschillende groottes en prijzen. Klik hier voor een overzicht.

Bron: Bol.com


Bron: Bol.com

Tip 5: (Zelfgemaakte) aftelkalender met cadeautjes

De allerleukste aftelkalender is een (zelfgemaakte) kalender met mini-cadeautjes. Dit lijkt erg op een adventskalender, die je gebruikt om af te tellen tot kerst. Een adventskalender bestaat meestal uit een doos met daarin 24 vakjes. Het eerste vakje  open je op 1 december en het laatste op 24 december (kerstavond).

Voor een aftelkalender kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een x aantal cadeautjes te maken en deze leuk te presteren. Je kunt ze bijvoorbeeld ‘ophangen’ of ergens leuk neerleggen. Zie bijvoorbeeld onderstaande foto, dit is weliswaar een adventskalender maar het gaat om het idee!

Ook bestaan er handige DIY pakkettjes met verschillende zakjes en stickers, zoals deze:

Bron: Amazon

Je kunt ook een ‘lege adventskalender’ kopen en die zelf versieren en vullen met cadeautjes:

Bron: Amazon

Hoeveel cadeautjes?

Voor een aftelkalender die je zelf maakt voor een verjaardag kun je natuurlijk zelf bepalen hoeveel vakjes /verrassingen deze heeft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit 7 of 14 cadeautjes (één of twee weken van te voren). Maar ook op basis van een datum doen. Stel je bent jarig op 18 mei, dan kun je ook een kalender maken met 18 vakjes waarbij je op 1 mei start met ‘uitpakken’.

Wat erin doen?

Wat zijn dan leuke cadeautjes om erin te doen? Dit kan natuurlijk van alles zijn. Denk aan speelgoed, make-up en verzorgingsproducten. Maar je kunt bijvoorbeeld ook 1 groot cadeau kopen waarvan je de onderdelen apart verpakt. Dit kan bijvoorbeeld ideaal met Lego of Playmobil. Maar ook bijvoorbeeld met accessoires. Stel je wilt je dochtertje met de verjaardag een pop geven, dan kun je al enkele accessoires van te voren inpakken voor de aftelkalender (klik hier voor voorbeelden)! Hoe leuk is dat!

Extra: een digitale aftelkalender voor je verjaardag

Heb je niets met de old-school papieren aftelkalenders? Wat dacht je dan van een digitale aftelkalender? Dit is een soort xxl-kookwekker waar je het aantal dagen, uren, minuten en seconden moet invoeren. Dit kun je doen tot 9999 dagen (dat is ruim 27 jaar!). Genoeg mogelijkheden dus :p. Het leuke van deze digitale aftelkalender dat je er verschillende frontjes bij krijgt. Bijvoorbeeld voor je verjaardag, maar ook voor de kerstdagen, nieuwjaar en zelfs je pensioen. ‘Een cadeau voor het leven’ aldus de maker! Deze digitale aftelkalender is te koop via Amazon. Klik op de afbeelding voor alle info.

Bron Amazon

We hopen dat je enkele leuke ideeën hebt kunnen opdoen voor een verjaardags-aftelkalender! Heel veel plezier met aftellen en fijne verjaardag ;).

Dit artikel bevat reclame, waaronder affiliate-links.