Aftelkalender Ramadan? Tel af tot Eid Mubarak (suikerfeest)

Zoek je een aftelkalender Ramadan? We vonden enkele prachtige exemplaren. Een aftelkalender ramadan wordt gebruikt om tijdens de Ramadan af te tellen tot Eid Mubarak (het suikerfeest). Vooral voor kinderen is een Ramadan aftelkalender een ideale manier om te zien hoelang de Ramadan nog duurt. Zeker voor jonge kinderen is het soms nog lastig om de tijd in te schatten. Een aftelkalender kan dan helpen.

Hoe werkt een Ramadan aftelkalender?

Een aftelkalender voor de Ramadan bestaat uit 30 vakjes of deurtjes. Het is de bedoeling dat er achter ieder deurtje een verrassing verstopt zit. Dit kan bijvoorbeeld een klein cadeautje zijn of een boodschap. Vaak vullen de ouders de aftelkalender voor de kinderen. Je begint op de eerste dag van de Ramadan met het openen van de aftelkalender. Het laatste vakje open je op de 30e dag. Dit is vaak de laatste dag van de maand en het begin van het suikerfeest.

Tip: wacht niet te lang met het kopen van een aftelkalender. De levertijd kan namelijk nogal verschillen. Het is handig om de aftelkalender ruim voordat de Ramadan begint in huis te hebben!

Soorten aftelkalenders voor de Ramadan

Er bestaan verschillende soorten aftelkalenders. In de meeste gevallen zijn het aftelkalenders die je zelf kunt vullen. Bovendien kun je al deze kalenders ieder jaar weer opnieuw gebruiken! De mooiste hiervan hebben we voor je op een rijtje gezet. Wil je meer weten over een specifieke kalender? Klik dan op de afbeelding om de kalender te zien in de betreffende webshop – deze links worden geopend in een nieuw venster.

1. Lipton ramadan aftelkalender

Bron: Bol.com

Deze Lipton Ramadan aftelkalender is een aftelkalender die je maar één keer kunt gebruiken. Het lijkt daarmee erg op de ‘Lipton adventskalender‘ die men gebruikt om af te tellen tot het kerstfeest.  We schreven al een uitgebreide review over deze aftelkalender. Deze is uiteraard geheel in stijl van de Ramadan. De aftelkalender bevat 30 magische thee-momenten. Achter ieder luikje vind je namelijk twee zakjes thee waaronder zwarte, groene en kruidenthee. “Ideaal voor Suhur, voor Iftar, na het Tarawih gebed, als begeleiding bij een Iftar-afspraakje en om Eid al-Fitr te vieren”, aldus Lipton. Super leuk om te krijgen en te geven!

Bekijk meer

2. Houten aftelkalender

Bron: Amazon

Deze houten aftelkalender is misschien wel de allermooiste! Het is een DIY (do-it-yourself) bouwpakket. Je moet deze aftelkalender dan ook zelf nog in elkaar zetten. Gelukkig is alles al netjes op maat gemaakt zodat deze aftelkalender eenvoudig in elkaar te zetten is. Het mooiste is dat er ook lichtjes bij geleverd wordt (die werken op batterijen) zodat de kalender ’s avonds prachtig verlicht wordt. De kalender bestaat uit 30 kleine ‘doosjes’ voor de verrassing.

Bekijk meer

3. Ramadan aftelkalender van vilt

Bron: Amazon

Deze aftelkalender is een stuk eenvoudiger. Het is een kalender van vilt (stof) waar 30 vilten sterretjes bijgeleverd worden. Je kunt elke dag een sterretje erop plakken (of eraf halen) om zo af te tellen. Het sterretje kun je achter het getal opbergen zodat je ze niet verliest. Je kunt in de vakje natuurlijk ook nog een verrassing of kleine traktatie verstoppen.

Bekijk meer

4. Aftelkalender met goede daden

Bron: Amazon

Dit is ook een aftelkalender van vilt. Deze bestaat echter uit twee kalenders. Eentje bevat 30 vakjes en de andere bevat 30 goede daden. Deze goede daden zijn wel in het Engels. De goede daden zijn bijvoorbeeld: “Schenk iedereen vandaag een glimlach” of “Nodig vandaag iemand thuis uit”. Ook deze aftelkalender kun je makkelijk thuis ophangen.

Bekijk meer

5. Houten aftelkalender ‘Ramadan’

Bron: Amazon

Naast bovenstaande houten aftelkalender is er ook nog eentje met een neutraler design. Ook deze bestaat uit 30 kleine bakjes waar je iets in kunt stoppen. Het is een ideale kalender om thuis ergens neer te zetten (bijvoorbeeld op een tafel of dressoir). Bovendien is het een stevige aftelkalender waar je veel jaren plezier van kunt hebben.

Bekijk meer

Andere versieringen voor Eid Mubarak

En dan is het zover! Nadat je alle vakjes/luikjes van de aftelkalender hebt open gemaakt, kan het feest beginnen! Maak het Suikerfeest dit jaar helemaal compleet met prachtige decoraties zoals vlaggen, ballonnen en ornamenten. Ieder jaar is er weer meer keuze. Vooral online is er ontzettend veel aanbod. Via onderstaande knoppen kom je direct bij het complete assortiment terecht! We wensen je heel veel plezier een onvergetelijke Eid Mubarak!

Bekijk alle versieringen op Bol.com Bekijk alle versieringen op Amazon

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate-links.