Adventskalender zelf maken? Zo doe je dat!

Het is natuurlijk hartstikke leuk om een adventskalender te kopen (voor jezelf of voor een ander). Maar je kunt een adventskalender natuurlijk ook zelf maken! Ideaal als je een adventskalender aan iemand cadeau wilt doen: je weet immers als geen ander wat de ontvangen van jouw adventskalender graag wilt hebben. Wij geven je de beste tips voor adventskalenders die je zelf kunt vullen.

Tip 1: adventskalender zelf maken: kies een leuke verpakking

De kersttijd is al druk genoeg, maak het je daarom zo makkelijk mogelijk. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag met allemaal inpakpapier, kartonnen doosjes en lint. Maar je kunt ook een doe-het-zelf pakket kopen. Zo biedt Bol.com een compleet DHZ pakket van Relaxdayz. Dit pakket bestaat uit 24 kartonnen envelopjes, houten wasknijpers, een speciaal stickervel voor de getallen en een koord om het allemaal op te hangen. Super leuk en eenvoudig. Het enige dat je nog zelf hoeft te doen is de enveloppen te vullen.

Een ander voorbeeld is  onderstaand pakket met kleinere zakjes waar de nummer al opstaan (klik op afbeelding voor meer info):


Natuurlijk kun je in plaats van cadeautjes ook iets subtielers maken.Wat dacht je van een adventskalender met kleine spreukjes, wijsheden, stickers of bijvoorbeeld puzzelstukjes (moet je wel een puzzel met 24 stukken vinden). Deze kleine briefjes kun je bijvoorbeeld in onderstaande gouden adventskalender plaatsen- ideaal!

Tip 2 – adventskalender zelf maken: zoek leuke inhoud

De verpakking is 1 ding – de inhoud wellicht wel het belangrijkste. Want waarmee vul je je eigen gemaakte adventskalender. Natuurlijk is dit erg afhankelijk voor wie deze bedoeld is.

Kinderen

Voor kinderen kun je veel kanten op. Van knutselspulletjes tot mini-spelletjes. Online kun je makkelijk zoeken naar leuk speelgoed onder een bepaald bedrag. Via deze link zie je alle cadeautjes tot 6 euro (je kunt zelf hier nog verder filteren voor meisjes of jongens. Tip: je kunt ook 1 groot cadeau kopen en de inhoud hiervan verdelen over de adventskalender.

Dames

Een groot cadeau kopen en verdelen in de adventskalender kan natuurlijk ook met spullen voor volwassenen. Wat het altijd goed doet zijn verzorgingsproducten. Je kunt in de winkel of online diverse mini-verpakkingen vinden. Hierbij is het natuurlijk wel leuk om producten te geven die ze nog niet kent. Meer cadeautips voor vrouwen vind je hier.

Is de ontvangster zwanger? Dan kun je leuke cadeautjes kopen voor de aankomende baby – een baby adventskalender – hoe leuk is dat? Denk aan verzorgingsproducten van Zwitsal, potje babyvoeding (voor later), een speentje, een luier etc. Laat het shoppen beginnen.

Heren

Iets vinden voor heren kan knap lastig zijn. Zeker als je iets kleins zoekt voor in een adventskalender (help! 24 cadeautjes!). Gelukkig kun je met een beetje creativiteit een eind komen. Zo gelden voor mannen ook dat verzorgingsproducten altijd handig zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar sets met mini’s, zoals deze van Rituals of deze van Nivea. Heb je gelijk al meerder cadeaus. Ook vind je op Bol.com andere leuke cadeautips voor mannen > klikerderklik.

Tip 3 – adventskalender zelf maken: koop een hervulbare adventskalender

Wil je toch een eigen adventskalender vullen maar geen zin om elk jaar weer een nieuwe adventskalender te maken? Er bestaan ook vele stevige adventskalenders van bijvoorbeeld hout die je zelf kunt vullen. Het voordeel van deze adventskalenders is, dat ze er zeer mooi uitzien. Ze zijn hartstikke leuk om ergens op tafel of op een dressoir te zetten.  Ze zijn er in vele soorten en maten: zelfs in versies met ingebouwde verlichting. Hieronder vind je enkele voorbeelden van adventskalenders om zelf te vullen:

Berg met cadeautjes adventskalender:

Kersttrein adventskalender:

Winterdorp houten adventskalender met verlichting: