Adventkalender of adventskalender?

Is het adventkalender of adventskalender? Hoe schrijf je het goed? Er lijkt namelijk de nodige verwarring te zijn over hoe je dit woord goed schrijft. De juiste schrijfwijze in het Nederlandse is: adventskalender (met een s dus). In het meervoud schrijven we adventskalenders. Had jij het goed?

Geen zorgen, je bent niet de enige die dit woord verkeerd schrijft. Veel mensen schrijven namelijk ‘adventkalender’ of ‘advent kalender’ in plaats van adventskalender. Dit heeft vermoedelijk te maken met twee dingen:

  • Allereerst spreken de meeste mensen de s niet uit in adventskalender. Let er maar eens op als je bijvoorbeeld een video bekijkt. Vaak zegt men ‘advent kalender’. De s wordt vaak ingeslikt of niet genoemd.
  • Ten tweede heeft de foute spelling waarschijnlijk te maken met de Engelse spelling van een adventskalender. In het Engels is het namelijk ‘Advent Calendar’. Vele nemen dit over en vernederlandsen dit woord tot adventkalender.

Dat de spelling van dit woord vaak fout gaat is ook te zien in het grote aantal zoekopdrachten in Google. Daar wordt in zo’n 23% van de gevallen ‘adventkalender’ ingetypt in plaats van adventskalender. Gelukkig geeft Google direct aan dat het een fout is. Ook op vele websites en zelfs webshops zien we een foute vermelding.

adventkalender of adventskalender google

Meer weten over adventskalenders?

Wil je meer weten over adventskalenders. Dan zit je op deze website helemaal goed. we zijn de grootste adventskalenderwebsite van Nederland en België. Zo kun je hier lezen wat een adventskalender precies is. Als je een adventskalender wilt kopen kun je het actuele aanbod vinden via onderstaande knop.

Adventskalender giveaway

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en maak kans op 1 van de 5 mega adventskalenders, van o.a.: Nutella, Bonne Maman, EasyToys en The Body Shop. Vul het formulier hieronder in en je maakt automatisch kans. We verloten elke week een nieuwe adventskalender onder alle aanmeldingen!

Advertentie

Sint 2023Sint 2023