Adventskalender kopen voor mannen? Bekijk deze tips

Ben je van plan om een adventskalender voor mannen te kopen? Wij helpen je graag met je zoektocht. Op deze website verzamelen we de allerleukste mannen-adventskalenders voor deze advent. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten als je een adventskalender voor mannen wilt kopen? Er is steeds meer aanbod maar wat is nu echt leuk om te geven of te krijgen? In dit artikel geven we je de 3 belangrijkste tips! Zo wordt jouw man/vriend/vader/buurman/mannelijke kennis of wie dan ook extra goed verrast!

1 Voor welke man is de adventskalender bedoeld?

Vraag je eerst af waar de ‘man’ aan wie je de adventskalender wilt geven van houdt. Is het een sporter? Is het een klusser? Wellicht houdt ie wel van een bepaalde films of is hij ergens fan van? Al deze informatie is belangrijk om te weten voordat je gaat kijken naar een geschikte adventskalender. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat namelijk wel een adventskalender voor. Onderstaande vragen helpen je wellicht een handje bij je keuze:

 1. Welke verzorgingsproducten gebruikt hij? Heeft hij lievelingsmerken?
 2. Houdt hij van bepaalde films of figuren? Denk bijvoorbeeld aan Harry Potter, superhelden van Marvel of DC Comics of Star Wars.
 3. Is hij handig? Bijvoorbeeld als klusser of als knutselaar?
 4. Welke sport beoefent hij? Kan hij hiervoor nog iets gebruiken?
 5. Is hij wellicht fan van een bepaalde (voetbal)club?
 6. Wat eet of drinkt hij graag?
 7. Waar komt hij graag?
 8. Wat doet hij graag met vrienden?
 9. Kan hij nog iets gebruiken? Bijvoorbeeld nieuw ondergoed of sokken?

Door deze vragen te beantwoorden kun je een lijst maken van merken en producten die hij graag wilt ontvangen.

2 Kant-en-klare adventskalenders voor mannen of zelf maken?

De eerste vraag is of je een adventskalenders wilt kopen die al helemaal klaar is of dat je er een zelf wilt maken. Een kant-en-klare adventskalender is al gevuld. Hierbij moet je denken aan:

 • Adventskalenders met bier. Deze (grote) adventskalenders bevatten 24 verschillende soorten (speciaal)bieren en zijn ideaal voor echte bierliefhebbers.
 • Adventskalenders met verzorgingsproducten voor mannen. Ondanks dat er voor vrouwen van elk cosmetica- en beautymerk wel een adventskalender bestaat, zijn er voor mannen maar een beperkt aantal kalenders met verzorgingsproducten. Een voorbeeld van zo’n kalender is de mannen adventskalender van Douglas. Deze was overigens razendsnel uitverkocht vorig jaar.
 • Adventskalenders met gadgets. Man die houdt van gadgets? Ook dan is er een bijpassende adventskalender! Wat dacht je van deze Men Gadgets adventskalender of een adventskalender met gereedschap.
 • Adventskalenders met een bouwpakket. Een heel leuk soort adventskalenders zijn de ‘bouw-pakket’ adventskalenders. Deze bestaan uit 24 onderdelen die samen een bouwwerk of voertuig vormen. Bijvoorbeeld een radiografisch bestuurbare auto of een helikopter. Ok, veel van deze adventskalenders zijn eigenlijk bedoeld voor kinderen. Maar ach, welke man houdt er niet van om iets in elkaar te zetten?
 • Adventskalenders met kleding. Ja het bestaat echt! Bekijk bijvoorbeeld deze leuke adventskalender van Happy Socks.

Naast de bovenstaande typische mannen adventskalenders bestaan er ook neutrale adventskalenders die niet specifiek op mannen of vrouwen gericht zijn. Zo zijn veel beauty-adventskalenders bijvoorbeeld al bedoeld voor mannen én vrouwen. Een goed voorbeeld hiervan is de bekende Rituals adventskalender. Deze bevat zowel vrouwen als mannen producten. Een ander voorbeeld is een adventskalender met eten deze zijn ook niet specifiek voor alleen mannen of vrouwen bedoeld. Wat dacht je van de MyMuesli adventskalender?

Zelf een adventskalender voor mannen maken

In plaats van een adventskalender kopen van een merk kun je er ook zelf een maken. Je kunt in dat geval natuurlijk helemaal zelf bepalen wat er in de adventskalender komt. In dit blog lees je hiervan al enkele tips. Zo moet je eerst kijken waar je de 24 cadeautjes van de adventskalender in doet (doosjes of kleine cadeautjes). Vervolgens moet je kijken welke producten de ontvanger graag krijgt.

3 Koop op tijd en bij de juiste winkel

De adventskalenders voor mannen zijn niet snel in een winkel te vinden. We adviseren je de adventskalenders online te kopen bij de grote webshops. Er zijn eigenlijk twee webshops die een groot aanbod aan adventskalenders voor mannen hebben, dat zijn Bol.com en Amazon. Via onderstaande knoppen kom je direct terecht bij het actuele assortiment van de adventskalenders voor mannen. We raden je aan om niet te lang te wachten met de aankoop, adventskalenders zijn namelijk zeer snel uitverkocht. Dit geldt zeker voor de mannen-adventskalenders gezien deze in minder grote oplagen gemaakt worden. We wensen je veel shopping plezier ;)!

Bekijk adventskalenders voor mannen op BOL.COM Bekijk adventskalenders voor mannen op AMAZON.NL