Adventskalender hond? Dit zijn de leukste honden adventskalenders 2022

adventskalender hond 2022

Ben je op zoek naar een adventskalender hond? Goed nieuws! Naast adventskalenders voor volwassenen en kinderen is er in 2022 ook weer volop keuze aan de mooiste adventskalenders voor jouw trouwe viervoeter. Het aanbod van deze adventskalenders is zelfs groter dan ooit! Wij hebben verschillende dierenwinkels en webshops afgestruind om de leukste honden adventskalenders voor je te verzamelen.

In dit artikel lees je alles over honden adventskalenders. We vertellen je graag hoe deze werken en welke er te koop zijn. Overigens viel het ons op (gelet op voorgaande jaren) dat veel adventskalenders snel uitverkocht kunnen zijn. We raden je dan ook aan om, als een artikel op voorraad is, deze dan ook direct te bestellen om teleurstelling bij je trouwe maatje te voorkomen.

TIP: heb je (ook) een kat? Bekijk dan ook alle adventskalenders voor katten.

Inhoud artikel

Hoe werkt een adventskalender voor je hond?

Een  honden adventskalender werkt hetzelfde als ieder andere adventskalender. Een adventskalender is bedoeld om af te tellen tot aan kerstmis. Het is ooit ontstaan uit de traditie van de adventskrans waarbij er de vier zondagen voor kerst een kaars wordt aangestoken. Later kwamen er adventskalenders (vooral gericht op kinderen) met 24 vakjes. Deze open je vanaf 1 december totdat het 24 december is: Kerstavond.

de adventskalenders voor honden werken op dezelfde manier. Deze bestaat uit een platte doos met daarin 24 vakjes. Achter ieder vakje vind je dan een lekker hondenkoekjes of klein speeltje voor jouw hond. Op deze manier kan iedereen in het gezin aftellen tot kerst met een eigen adventskalender! Tot slot van rekening is het ook voor je hond een feestmaand!

Aanbod adventskalenders voor je hond in 2022

Het aanbod aan adventskalenders voor honden wordt ieder jaar groter. Enkele jaren geleden had zelfs niemand er ooit van gehoord! In het buitenland (met name Duitsland) is het echter al jaren gemeengoed om voor elke gezinslid een adventskalender te kopen, dus ook voor de huisdieren.

We hebben de mooiste en leukste honden adventskalenders voor je verzameld in onderstand overzicht. Deze adventskalenders zijn niet snel in de winkels te vinden. Je bent dus vooral aangewezen op het online aanbod. Hier hebben we natuurlijk rekening mee gehouden. Al de kalenders op deze pagina kun je eenvoudig online bestellen door op de knop of de afbeelding te klikken. Door de populariteit kan het overigens voorkomen dat de betreffende adventskalender al uitverkocht is. Kijk dan gerust naar een alternatief.

Trixie honden adventskalender

Trixie adventskalender hond 2022

Trixie is een zeer bekend Duits merk voor dierenvoeding. Zij bieden ieder jaar diverse soorten adventskalenders aan voor honden. Dit betreft de standaard adventskalender met een heerlijke selectie van de beste snoepjes en (droge) hondensnacks van Trixie. Ook bevat de kalender diverse Chewdog Sticks. Er zijn meerdere varianten te koop die in principe dezelfde inhoud bevatten. Het enige verschil zit in de voorkant van de kalender (afbeelding). Het is een zeer gevarieerde kalender die de meeste honden zeker zullen waarderen!

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Luxe Trixie Premio adventskalender

Trixie adventskalender hond premio 2022 vierkant
Trixie adventskalender hond premio 2022 rechthoek

Naast de ‘standaard’ versie bestaat er ook een luxe ‘premium’ adventskalender van Trixie: de Premio adventskalender. Deze kalender bevat luxe hondensnacks met een hoog vleesgehalte. Het gaat meestal om verschillende soorten gedroogd vlees. Hier maak je jouw lieve vriend ontzettend blij mee! Het is ook een ideale manier om nieuwe hondensnacks te testen en te zien welke je hond het lekkerste vind. Ook deze adventskalender komt in diverse varianten.

Bekijk meer (Bol.com) Bekijk meer (Amazon)

Rocco adventskalender voor honden

rocco adventskalender 2022

Ook deze Rocco adventskalender bestaat uit pure vleessnacks voor je hond, denk aan: kippenborst-repen en eendenborst-blokjes. Alle snacks zijn ook hier verdeeld over 24 vakjes. Open elke dag weer een nieuw vakje en tel samen af tot het mooiste feest van het jaar. Deze adventskalender is te koop bij Zooplus via onderstaande knop.

Bekijk meer

Flamingo honden adventskalender

honden-adventskalender-flamingo-met-hondenkoekjes

Ook het merk ‘Flamingo’ brengt al enkele jaren een leuke honden adventskalender op de markt. Deze bevat 12 verschillende Munchy snoepjes en 12 Rawhide snoepjes. Daarbij hebben deze snoepjes allemaal vrolijke kerstkleuren. Ook in deze snoepjes zit geen suiker toegevoegd.

Bekijk meer

Wolf of Wilderness adventskalender

Wolf of Wilderniss adventskalender hond 2022

Ook deze ‘Wolf of Wilderness’ adventskalender is de moeite waard. Deze bestaat ook uit 24 heerlijke snacks. Het bijzondere aan dit merk is dat de snacks bestaan uit 100% pure gevriesdroogde ingewanden. Alle snacks zijn 100% graanvrij en bevatten geen geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Voor Wolf of Wilderness is enkel het beste goed genoeg. Deze adventskalender is te koop bij Zooplus.

Bekijk meer

Vitakraft honden adventskalender

Vitakraft-honden-adventskalender-2022

Het bekende merk ‘Vitakraft’ brengt ook al verschillende jaren een adventskalender uit voor jouw lieveling! Ideaal om samen met je viervoeter af te tellen tot kerst! Ook deze adventskalender bevat de lekkerste hondensnoepjes en snacks (zonder toegevoegde suikers). Denk hierbij aan ‘Treaties® minis’, hartjes snoepjes, en lekkere ‘Drops’ met melk- leverworst smaak. Dit gaat ie lekker vinden! Deze adventskalender is op de Duitse Amazon te koop maar wordt gewoon in Nederland bezorgd.

Bekijk meer

Tales & Tails adventskalender

Tales & Tails honden adventskalender 2022

Bij de Duitse Amazon kwamen we deze super leuke Tales & Tails adventskalender voor honden tegen. Deze adventskalender is erg veelzijdig met kauwbotten, hondenkoekjes, lekkernijen en snacks gemaakt van 100% vis. Bovendien staat het merk bekend dat ze enkel natuurlijke ingrediënten gebruiken. Daarbij is er geen suiker of graan toegevoegd. Dat is wel zo gezond.

Bekijk meer

Alternatief: maak je eigen honden adventskalender

honden-adventskalender-diy

Naast een ‘kant-en-klare’ adventskalender kun je er ook voor kiezen zelf een adventskalender te maken voor je hond! We kwamen dit super leuk DIY-adventskalender pakket tegen op Amazon. Dit pakket bevat 24 papieren zakjes om zelf te vullen, 24 mini wasknijpers om de zakjes te dichten en super leuke honden-stickers (inclusief 24 nummers) om je zakjes te versieren. Hoe leuk is dat! Bepaal met deze adventskalender dus helemaal zelf waarmee je je hond verrast! Meer info:

Bekijk meer

Ook leuk is deze lege adventskalender met 24 laatjes. Deze kun je ieder jaar weer opnieuw vullen en heeft ook een leuke opdruk voor honden.

Honden adventskalender zelf vullen
Bekijk meer

Veelgestelde vragen honden adventskalender

Wat is een adventskalender voor de hond?

Met een adventskalender tel je af tot kerstmis. Een adventskalender voor honden bestaat uit een doos met daarin 24 vakjes. Vanaf 1 december open je elke dag een vakje totdat het kerstavond is (24 december). Achter ieder vakje vind je een hondenkoekjes, snack of andere lekkere traktatie voor jouw viervoeter.

Waar kan een adventskalender voor de hond kopen?

Je kunt een adventskalender voor honden het beste online kopen. Daar is het meeste aanbod. Op deze pagina hebben we links geplaatst naar diverse webwinkels die deze adventskalenders aanbieden.

Welke adventskalenders zijn er voor honden in 2022?

Er zijn diverse merken die een adventskalender voor honden uitbrengen zoals: Trixie® en Vitakraft® en Op deze pagina vind je ze allemaal.

Wat kost een adventskalender voor honden?

De meeste adventskalender voor honden kosten tussen de € 10,- en € 20,-. Deze bevatten dus 24 porties aan snacks en snoepjes.

Dit artikel bevat reclame in de vorm van affiliate-links.