Adventskalender 2020? Dit zijn de 5 adventskalender-trends voor 2020

Op zoek naar een adventskalender 2020? Onze redactie zoekt elke dag in de winkels en online naar het nieuwste aanbod voor adventskalenders. Adventskalenders zijn populairder dan ooit. Waar adventskalender in het buitenland (met name in Duitsland en Engeland) al jarenlang ontzettend groot is, begint de populariteit in Nederland de laatste jaren ook flink te groeien.

Laten we even beginnen bij het begin: hoe werkt een adventskalender 2020 ook alweer? Een adventskalender is een aftelkalender tot kerstmis. Beter gezegd: kerstavond. Een adventskalender is meestal een doos (van een bepaald merk) met daarin 24 vakjes/luikjes. Het is de bedoeling dat je vanaf 1 december elke dag een vakje open maakt. Hierachter vind je dan een kleine verrassing/cadeautje. Het laatste vakje maak je open op 24 december: dan is het kerstavond.

Ben je van plan een adventskalender 2020 te kopen? Graag laten we je alle adventskalender 2020 trends zien.

Overzicht adventskalender 2020 trends

1. Groot aanbod van adventskalenders 2020

Nog nooit waren er zoveel verschillende adventskalenders te koop als nu. Dit komt mede doordat steeds meer mensen een adventskalender willen kopen. Fabrikanten en winkelketen merken dit en bieden jaar ook steeds meer adventskalenders aan. De meest populaire categorieën voor adventskalenders zijn:

  • Chocolade adventskalenders. Wie kent ze niet? De bekende kleine adventskalenders met 24 mini-chocolaatjes. Deze heb je waarschijnlijk vroeger ook wel eens gehad. Tegenwoordig vind je van elk bekende chocolademerk wel een adventskalender. Bekijk hier het aanbod voor 2020.
  • Speelgoed adventskalenders. Omdat adventskalenders zich in eerste instantie vooral op kinderen richten, begonnen bekende speelgoedmerken zoals Lego en Playmobil ook adventskalenders te maken. Tegenwoordig is het aanbod van speelgoed-adventskalenders ontzettend groot en is er van elk speelgoedmerk en kinderserie of -film een adventskalender te vinden. Bekijk alle speelgoed adventskalenders hier.
  • Beauty adventskalenders. Tegenwoordig zijn adventskalenders allang niet meer enkel voor kinderen. Ook volwassenen willen de tijd voor kerst extra bijzonder maken met een mooie adventskalenders. Ziehier de opkomst van de beauty-adventskalenders met mooie verzorgingsproducten en make-up. Bekende merken zijn: Spa Exclusives, Rituals, Lookfantastic etc. Bekijk hier het hele aanbod.
  • Adventskalenders met eten. Naast de chocolade adventskalenders krijg je ook steeds meer adventskalenders met eet-producten, zoals muesli-adventskalenders van mymuesli, thee-adventskalenders of adventskalenders met kruiden. Bekijk hier alle eet adventskalenders.
  • Drank-adventskalenders. Naast eten bestaan er ook adventskalenders met drank, zoals bier, wijn en sterke drank. Bekijk hier alle drank adventskalenders.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Adventskalender 2020 – trend: er zijn steeds meer soorten adventskalenders te koop.

Overigens is het aanbod van adventskalenders online dit jaar nog eens extra toegenomen met de komst van de Nederlandse versie van Amazon. Naast Bol.com verkoopt Amazon de meeste adventskalenders in Nederland.

2. Adventskalenders worden steeds luxer

Naast het grote aanbod worden de adventskalenders ook steeds luxer. Je wilt jezelf (of een ander) natuurlijk extra verwennen rondom de feestdagen. Omdat advent altijd begin december begint, wordt een adventskalender in Nederland dan ook vaak als sinterklaascadeau gegeven. Het is namelijk super leuk om cadeau te doen omdat je eigenlijk 24 cadeautjes in één keer geeft.

We zien dat de adventskalenders ieder jaar groter en mooier worden. Het worden prachtige dozen waarbij het openen al een feest wordt. Zo heeft de luxe Rituals adventskalender de vorm van een heus kerstdorp (inclusief verlichting). Elke huisje kun je optillen en bevat een doosje met een heerlijk Rituals product. Ook de Lookfantastic adventskalender bestaat uit een prachtige doos (met magneet-sluiting) en 24 laatjes die je kunt openschuiven. In elk laatje zit een verpakt beauty-product van een luxe beauty-merk.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

De deluxe Rituals adventskalender 2020 in de vorm van een kerstdorp.

Naast de verpakking is de inhoud ook steeds luxer. De adventstijd (de tijd voor aanvang van kerstmis) wordt gezien als een tijd om je echt eens goed te laten verwennen.

Met de steeds luxere inhoud is ook de prijs van de adventskalender hoger. Grote adventskalenders met luxe producten kosten al snel tussen de € 50,- en € 120,-. Dat lijkt veel maar de inhoud van alle producten in deze adventskalender zijn vaak een stuk hoger. Soms bevat een adventskalender producten met een waarde van ruim € 500,- terwijl de verkoopprijs rond de € 100,- is (dit is het geval bij de Easytoys adventskalender).

3. Steeds meer versies van één merk.

De bekende merken die al meerdere jaren een adventskalender op de markt brengen, komen de laatste jaren met meerdere versies. De speelgoedmerken Lego, Playmobil en Schleich brengen hebben in 2020 vier verschillende versies uitgebracht – in verschillende speelthema’s.

Ook veel adventskalenders voor volwassenen komen in meerdere varianten, waaronder o.a.:

4. Adventskalenders zijn steeds vroeger te koop

Met het steeds grotere aanbod merken we dat de adventskalenders ook steeds vroeger te koop zijn. Vanaf september begint de verkoop al bij bepaalde winkels (zoals bij de Action) en online. Grote merken maken dan ook de nieuwe adventskalenders bekend, waaronder Lookfantastic en Rituals.

Overigens vind je de meeste adventskalenders in de warenhuizen (zoals bij de Bijenkorf) en de winkels pas eind oktober/november.

5. Adventskalenders zijn in 2020 steeds vroeger uitverkocht

Doordat de adventskalenders al vroeg in de winkel liggen merken we ook dat ze sneller uitverkocht zijn. Zeker de hele luxe adventskalenders worden maar in zeer beperkte oplage gemaakt. Ze spreken dan ook vaak van een ‘limited edition’. Ook hele goedkope adventskalenders kunnen snel uitverkocht zijn. Hieronder vind je een lijst van enkele populaire adventskalenders die in 2020 snel uitverkocht zullen zijn. Klik op de kalender om ze direct te bestellen.

  • Action Spa Exclusives adventskalender – dit is een eenvoudige beauty adventskalender met een zeer sterke prijs. Deze wordt bij winkelketen Action begin september aangeboden en is altijd binnen een week uitverkocht. Overigens is de Spa Exclusives adventskalender tegenwoordig ook gewoon online te bestellen bij Bol.com.
  • Lookfantastic beauty adventskalender 2020 – luxe adventskalender van de webwinkel ‘Lookfantastic’. Deze adventskalender bevat 24 exclusieve beauty-producten van verschillende merken en is daarmee de meest veelzijdige beauty adventskalender van 2020. Bekijk de adventskalender hier.
  • Mymuesli adventskalenders –  prachtige adventskalenders van het biologische mueslimerk mymuesli. Er zijn vier verschillende soorten die ieder jaar standaard uitverkocht zijn. Zeker de Deluxe variant met zeer veel verschillende producten  is snel uitverkocht. Bovendien krijg je 10 euro korting als je nu besteld via deze website (klik hier voor alle info).
  • Erotische adventskalender van Easytoys – een zeer spannende adventskalender met erotische producten voor koppels. Een super originele adventskalender die de adventstijd spannender dan ooit maken! Deze Easytoys adventskalender wordt ieder jaar weer populairder, je moet er dan ook tijdig eentje bestellen willen wil je er dit jaar samen van kunnen genieten.
  • The Body Shop adventskalenders – dit zijn ook beauty adventskalenders in meerdere versies (drie soorten0. The Body Shop zegt dat ze in Engeland elke minuut een adventskalender verkopen. Deze worden dan vaak ook in etappes verkocht: er zijn verschillende verkooprondes. Zeker de goedkopere variant is altijd binnen enkele dagen uitverkocht. Klik hier voor het actuele aanbod.

Heb jij zelf ook nog een adventskalender trend voor 2020 gezien? Laat het ons weten in een reactie hieronder! Via onderstaande knop kun je ook gelijk alle adventskalenders van 2020 zien (dit overzicht wordt bijna dagelijks bijgewerkt!

Bekijk alle adventskalenders 2020